Kööginõu
Lillkapsas võiga
Totu kuul 16. august 2006, kl 12.57 |
Kunagi sain lillkapsast, mis oli kuidagi võiga üle preatud või miskit moodi nii tehtud, aga ise ei oska teha. Küsida pole ka kelleltki:(
Palun aidake. On armsad pisikesed toored lillkapsad. Kuidas edasi toimetada? Keedan kergelt ja kuumas võis praen üle?
Kas singikuubikuid võib ka lisada (mees nõuab liha:( )
Palun aidake. On armsad pisikesed toored lillkapsad. Kuidas edasi toimetada? Keedan kergelt ja kuumas võis praen üle?
Kas singikuubikuid võib ka lisada (mees nõuab liha:( )
sigapaha 16. august 2006, kl 13.04 |
Totu kuul 16. august 2006, kl 13.16 |
jaa 16. august 2006, kl 13.34 |
Totu kuul 16. august 2006, kl 13.48 |
. 16. august 2006, kl 14.07 |
sigapaha 16. august 2006, kl 14.21 |
Totu kuul 16. august 2006, kl 14.23 |
neuseeli 16. august 2006, kl 14.41 |
sigapaha 16. august 2006, kl 15.08 |
Ja minule meeldib hirmsasti selle kartuli-lillkapsa-sulatatud juustu (viimasel ajal merevaigu oma ei osta, maitse imelik ja korra sain hallitanud juustu) asja kõrvale korralikke suuri minutipihve praadida... natuke punast veini valan peaaegu valmis ja (maitsestatud)pihvile peale.
Appi kui tühjaks mul kõht praegu läks!
Appi kui tühjaks mul kõht praegu läks!
sigapaha 16. august 2006, kl 15.10 |
neuseeli 16. august 2006, kl 15.20 |
mia 16. august 2006, kl 15.28 |
lee 16. august 2006, kl 15.38 |
neuseeli 16. august 2006, kl 15.43 |
riivsai rikub ju ära, aga eks see on maitse küsimus. õige on küll, et või ei tohiks olla selline vahutav-koorene, vaid klaasjas ja pruunikas. üldiselt, teemaalgataja, söögitegemine on kunst ja looming, ära nüüd turule uuesti torma, ja kui teedki teistmoodi- seda põnevam. me ei peagi ühtmoodi kartuleid koorima, keetma ega praadima.
sigapaha 16. august 2006, kl 21.21 |
kusjuures kui kass pisikene oli siis ta kukkus paar korda suurest ärevusest köögikapi pealt maha... tundis lillkapsa lõhna :))
Aga see kaklema minemise oht oli alguses meil ka.
Rabas lillkapsa õisiku ruttu suhu ja kadus kapi taha jahutama ja sööma seda siis.
Aga siis tuli pärast sealt seda pudi koristada...
Et seda vältida, sii sjagame kohe alguses sõbralikult.
Aga see kaklema minemise oht oli alguses meil ka.
Rabas lillkapsa õisiku ruttu suhu ja kadus kapi taha jahutama ja sööma seda siis.
Aga siis tuli pärast sealt seda pudi koristada...
Et seda vältida, sii sjagame kohe alguses sõbralikult.
kartulimaitseaine 16. august 2006, kl 21.48 |
Kahvel 16. august 2006, kl 22.40 |
Lillkapsast hoiad kõigepealt külmas vees, kui usse kardad - tulevad ilusti välja. Tervelt keedetud lillkapsas on parem, tõsiselt.
Ja lillkapsale kartulimaitseainet... siis võiks ju samahästi plögaks keedetud ebakvaliteetset makaronitoodet süüa, sest maitsevahet pole, kartulimaitseaine tapab lillkapsa õrna maitse täiesti. Pealegi on tegu lihtsalt mõttetult ülehinnatud soola ja keemia seguga, midagi naturaalset see ei sisalda. Aga eks maitsed on erinevad, mõni käib iga päev lõunaks hamburgerit ja friikartuleid ka söömas.
Ja lillkapsale kartulimaitseainet... siis võiks ju samahästi plögaks keedetud ebakvaliteetset makaronitoodet süüa, sest maitsevahet pole, kartulimaitseaine tapab lillkapsa õrna maitse täiesti. Pealegi on tegu lihtsalt mõttetult ülehinnatud soola ja keemia seguga, midagi naturaalset see ei sisalda. Aga eks maitsed on erinevad, mõni käib iga päev lõunaks hamburgerit ja friikartuleid ka söömas.
sigapaha 17. august 2006, kl 11.02 |
mall 17. august 2006, kl 12.03 |
Mina keedan õrnas soolvees lillkapsa parajaks (natuke krõmpsuv meeldib mulle), lõikan siis õisikud lahti ja panen taldrikule tõstetud kapsale taluvõi tükid sulama. Ei kuumuta enam üle. Samuti meeldib mulle süüa värskelt keedetud kartulit niimoodi või ja soolaga. Või maitse on mõnusalt värske sellisel moel.
Liisa 17. august 2006, kl 12.13 |
ee 21. august 2006, kl 08.23 |
Vilde 16. jaanuar 2014, kl 19.24 |
troll 17. jaanuar 2014, kl 13.11 |
oh, 17. jaanuar 2014, kl 19.15 |
Viov 22. juuli 2021, kl 19.51 | Registreerus: 3 aastat tagasi Postitusi: 1 |
Lisa postitus