Kõigepealt pesed purid puhtaks ja paned külma elektriahju, siis ahi 100 kraadi peale ja lased seal vähemalt tunni olla, enne kui täitma hakkad ja täitmiseks võtad ahjust just kuumi purke.
Kui on keeratavad kaaned, siis need keedad läbi ja kasutad järjest kuumi, kui on peale pressitavad plekk-kaaned, siis esinfitseerid viina või 70% piiritusega (kangem ei desinfitseeri, vee osalus on vajalik).
Nii ette valmistatud purkide ja kaante puhul pole pärast vaja MOOSIpurke küll enam kuumutada. Purke on vaja kuumutada siis, kui purgid ei ole steriliseeritud või kui kui purki läheb midagi, mis on maha jahtunud või pole korralikult läbi keedetud (kurkide puhul näiteks) või on näiteks suur botulismioht (oad ja herned ja liha).
Marjad puhastad ja paned võimalikult vähese veega keema - klaas vett poti põhja, et põhja ei keeks. Võid puhastatud marjad ka enne püreerida, jääb ühtlasem moos. ja võid kasutada moosipaksendajat või moosisuhkrut, et saaks paksem moos.
Suhkrut paned 1/3 marjade kaalust või vastavalt vähem, kui teed moosisuhkru või moosipaksendajaga, sest seal on säilitusaine sees.
Keedad kuni tuleb vaht (mitte täiskuumusel), korjad vahu ära, paned purki ja kaanetad kohe kinni. Jahtuma paned kohe peale kaanetamist purgid põhjadega ülespoole, et kaaned saaks paremini steriliseeritud ja et oleks kohe näha, kui mõni kaas läbi laseb.
Siis sildistad ja paned seisma, kasvõi köögikappi.
põldmarjast pole mina moosi teinud, veini ainult, aga kujutan ette, et koos õunaga või mõne sõstraga võiks täitsa hea olla. Kuigi seemned on suured ja jäävad sisse. Siis võib teha ka nii, et keedad ilma suhkruta, surud läbi sõela (seemned välja), lased uuesti koos suhkruga keema korraks ja siis purki.