Miks see jubedus on? Tavaline eesti lihakraam või selle saadus. Egas juurikad ja õlid ainuke toit ole.
Pealegi mustade päevade ajal väga toekas kraam toidu valmistamisel.
Hea kodune searasv on väga hea kartuli praadimiseks, ahjukartulite tegemisel jne, kui liha ei ole, aga tahad veits maitsvamat asja kui õli.
Poerasv aga on tõesti äärmiselt jälgi maitsega ja haisev, ma ei tea, kuidas sellega üldse süüa teha saab.
Seapekist rasva teha läheb liiga kalliks, sest kuhu see praetud liha kõik panna? Purki võib panna, aga ei jää maistev.
Head puhast kodust rasva saab nagu ikka ploomirasvast (sea kõhurasv), mida minu teada turul veel müüakse, mingis poes nägin ka.
Tuleb ära hakkida, potti ja vaiksel tulel pidevalt segades kuumutada, kuid nii, et ei prae lausa, rasv ei tohi pruunistuda, aga kõrned küll, aga mitte väga.
Mis on kohe tarbimiseks, võib valada kuhu tahes, ülejäänu
valad ettevaatlikult purki(desse), alguses mingi kulbiga õrnalt nõrutad, muidu lööb purgi lõhki, rasv on väga-väga kuum kraam.
Siis kaaned peale, väheks ajaks kummuli - ja seisab nii kaua kui vaja.
Saab väga hea puhta maitsega kraami, on jällegi toidu tegemisel väga-väga mugav ja toit saab maitsev ka.
Eks mõnegi pere rahakptt ole nagu mullu ja muistegi aeg-ajalt tühi, mis tühi....
Vaat siis keedad pastat, paned rasva ja sibulad pannile (kes sibulat sööb), praed kergelt - ja siis nõrutatud pastakraam sinna otsa ja praed pasta (makaronid)krõbedaks.
Kõva kõhutäis vaesel ajal vaid makaronide-pasta hinnaga, kas pole meeldiv?