Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
mesi
 
meeli 14. september 2006, kl 14.09
mesi on aldul nii mõnusalt vedel,aga kui jääta see seisma purki muutub paksuks ja kõvaks,
kas on mingi viis kuidas võimalik talumett vedelana hoida
 
marjamemm 14. september 2006, kl 14.19
õige mesi peabki paari nädala jooksul paksuks minema. Ainus võimalus- hoia soojas.
 
tibu-liisu 14. september 2006, kl 14.37
kui mee sisse on pandud palju suhkrut siis läheb ta jah kiiresti paksuks.olen saanud mett kuhu pole peaaegu yldse suhkrut pandud ja see on suht kaua vedel seisnud.hoian toatemperatuuril kapis.osad panevad kylma ,siis läheb ka kiiresti paksusks
 
murjam 14. september 2006, kl 15.08
Kallis tibu-liisu , kui suhkrut mesilastele on söödetud, siis just on vedel,Aga õige mesi peab ikka suhkrustama.Uskuge mind-tea seda päris kindlasti.
 
m 14. september 2006, kl 15.15
aga mulle mesinik kellelt mett ostsin näitas et on meed mis kohe suhkrustuvad ja siis mesi mis kohe ei suhkrustu ja see oli suts kallim, et see pidi väga hea mesi olema just! ja siiani on vedel juba kuu aega.
 
Heidi 14. september 2006, kl 15.31
Hoia soojas, mitte keevas vees, siis läheb vedelaks ja head ained ei hävine. Suhkrustunud mesi + sama palju kanget sinepit - see on hea grillvorstide peale.Muidugi sinep ja mesi korralikult ära segada.
 
to: tibu-liisu 14. september 2006, kl 15.38
Sul on täiesti vale arusaam asjast. Petturid meemüüjad segavad mee hulka suhkrusiirupit, et seda rohkem saada ja vat siis see ei kristalliseeru. ÕIGE MESI PEAB paari-kolme nädalaga ära kristalliseeruma, seda ütleb sulle iga tõsine eluaegne mesinik, ja mina tunnen kahte sellist! Vedeldada saad mikrolaineahjus või purki kuumas vees hoides.
 
mesiniku tütar 14. september 2006, kl 16.45
Reeglina on jah nii, et siirupiga segatud mesi (vöi kui mesilasi on kövasti suhkruga toidetud) ei suhkrusta. Kuid omast kogemusest tean, et mönel aastal ei suhkrusta ka korralik mesi, kuigi pole miskit toitmist ega siirupit. Kuid seda juhtub harva.

Uuesti vedelaks saab siis, kui paned purgi sooja vette (mitte väga kuuma, sest siis tapab köik kasulikud ained mees ära).
 
37 14. september 2006, kl 16.45
Mett ei tohiks soojendada üle 37 kraadi, mis on mesitaru sisetemperatuur, üle 50 kraadi hävivad ensüümid juba valdavalt. Mee suhkrustumine nagu värvuski oleneb väga palju korjetaimedest. Näiteks mandri-Eesti mesi suhkrustub alati varem kui saartelt kogutud mesi, mis on ka tavaliselt tumedam. Sellest on meepäevadel räägitud ja raadiosaateid olnud. Endal Hiiumaa tuttavalt saadud mesi on hästi tugeva vänge maitsega ja suhkrustub alles detsembris.
 
ene 14. september 2006, kl 21.01
kui väike olin mäletan tädi pani meeprugi pliidi nurga peale mis veel vaevalt leige oli. KUUM EI TOHI OLLA! ja õige mesi suhkrustub jah. seda rääkis isa alati. tal veel praegugi mesilased
 
jah 16. september 2006, kl 08.37
suhkrustub! aga suhkrustumise kiirus oleneb kuigipalju ka taimedest, mis on korjepiirkonnas ja mee võtmise ning vurritamise ajast (ehk näiteks suve algul võetud mesi suhkrustub meil kiiremini kui augustis võetud mesi - erinevatel aegadel õitsevad ju erinevad taimed).
päris õige mesinik ei anna mesilastele toiduks suhkrut (välja arvatud talveks!), vaid laseb neil toituda nö oma toodangust.

veidi naljakas on ka see, kui mõni seletab, et tal on "võilillemesi" (võililledelt korjatud e esimene mesi peakski minema suures osas mesilaste oma toiduks) või "kanarbikumesi" vms. nendelt taimedelt korjatu võib ju valdav olla, aga mesilased ei käi vaid ühel taimel, seega pole olemas ka puhast ühe taime mett. mesilane lendab korjepiirkonnas põhiliselt ühe aga isegi kuni 3 km raadiuses ja korjab saaki erinevatelt sel perioodil õitsevatelt taimedelt.
 
Mesila 13. juuni 2019, kl 13.56
Meil ka Asulas pidas siin üks olid tal mesilased kes olid päris saatana käsilased. Raisad olid dreseeritud. Mesipuus oli kaks sektsiooni. Ühte tegid müügi jaoks suhkrust käisid aga inimeste suhkrutopsidest lahtisest aknast suhkruteri toomas. No mis kuraditega teed sellistele ei saa suhkrutrahvi ka väänata. Teises osakonnas tegid siis pererahva jaoks korjasid kanapersete pealt. Aga no lõpuks keemia tegi õigust saatis nad igavestele korjemaadele
 
Amatöör Luulutaja 14. juuni 2019, kl 11.34
need mesilased
on saatana käsilased
ta tunneb oma mesilaste üle uhkust
ei nad pea puhkust
teevad mett suhkrust
erilised
geneetilised
mesilased
nad suhkrumett toodavad
ja lolle hanesi ootavad
ta mesilstel on kummikud jalas ja tundlad blondeeritud
bersseaugud läikima poleeritud
jääb karu sellest suhkruhaigeks
suhkrusisaldus on seal räige
saad sa sellest aru
et sellest meest jääb suhkrutõppe karu
 
Ristvide 03. veebruar 2020, kl 18.05
https://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?9,894667
https://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?16,4038942,page=2
 
Söör Amatöör 02. aprill 2020, kl 00.09
Amadüral on coronapalavik kraadiklaasiseieri üle neljakümmne löönd
Lisa postitus
Autor:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!