Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
rämpstoit
 
hamburger 19. september 2006, kl 08.12
Miks peetakse hamburgerit rämpstoiduks?
 
saarepiiga 19. september 2006, kl 08.23
Isenenesest saias ja kotletis ju midagi paha ei ole,aga kuna neid nii massiliselt tehakse,siis vaevalt sinna väga kvaliteetset toorainet pannakse.Hakkliha ostad,siis näed ju ka millised sölmed ja sooned vahel sisse on kititud.Ja see,et burger minutiga valmis saab,pole ju ka normaalne.Järelikult E-sid täis ja keemia hoiab koos.See on minu pisike arvamus..
 
..... 19. september 2006, kl 10.15
e-sid täis, korduvalt kasutatud õlis friteeritud koostisosad, kõige odavam ja ebakvaliteetsem tooraine, mida leitakse, MCDonaldsis ka hormoone täis topitud USA veiste liha ilmselt, hirmkaua säilitatud, jne.
 
kana 19. september 2006, kl 10.17
Uh selline isu tuli peale kohe:)
 
Helme 19. september 2006, kl 11.44
Ennekõike madala toiteväärtuse ja kõrge energia sisalduse pärast.
 
fullagrace 19. september 2006, kl 12.59
Soovitan soojalt raamatut ´´ Fastfood Nation´´ Lugesin seda Kanadas.Eestis vist pole ja tolgitud ka pole.Akki online on infot.Siis kaob igasugune burgeri isu ja kiirtoidu restoranis tootamise isu ka.Uskuge !
 
küsija 19. september 2006, kl 13.14
Fullagrace, ehk refereerid pisutki!
 
burger 19. september 2006, kl 16.55
Ei tea kas see oli Morgan Spurlocki raamat (mina lugesin tema kirjutatut) ja seal tõi tema mitu ilusat näidet. Refereerin siin ühte. Üks mees ostis kaks hamburgerit ja unustas ühe neist oma mantli taskusse. Aasta hiljem võttis mantli uuesti välja ja tahtis selga panna ning avastas taskust sinna unustatud burgeri. Sai oli veidi kuivanud ja pudenes peaaegu laiali, aga hakklihaburger oli ise täiesti tipp-topp välimusega - justkui äsja ostetud....
 
ahahh 19. september 2006, kl 17.04
sa ajad pada...st et usud kõike mida loed...siit soovitus..ära loe niipalju....vähemalt ära usalda kõike mida loed
 
jessa 20. september 2006, kl 12.59
Meil on kodu lähedal Shelli bensukas, kus tehakse küll megahäid burgereid. Tehakse vaid tellimuse peale, mitte nagu McDonaldsis, riiulitel ootavad.Näen ise,kuidas värske loomalihabiff võetakse kilest ja pannakse suurele pannile...
Ei usu neid hirmujutte.Miks nii paljud inimesed seda toidukohta siis külastavad, kui see nii öka on?
 
kile 20. september 2006, kl 15.27
Huvi pakub see, mis on toimunud loomalihapihviga enne kilesse panemist, mitte kilest võtmine. Loodetavasti on see värske töötlemata liha. Karta on siiski, et burgerisai on emulgaatoreid-stabilisaatoreid täis, eriti aga, kui pudelitest mingit sousti vahele surutakse, on asi väga halb, kes vähegi lugeda oskab, kaotab igaveseks nende söömise isu. Töösturite ja kaupmeeste õnneks on enamusel silmi ainult reklaami, hinnalipikute ja seebiooperite tarvis. Lugemisoskus koos loetavast arusaamisega nõrgeneb kahjuks viimasel aastakümnel.
 
hmm 20. september 2006, kl 17.40
aga öelge, mis on viga sellisel burgeril: hamburgerisai, nagu poes müüakse, suitsukanaliha tükid (mu lemmik),aga ka viineird, snitsel, peekon; toorsalat(kapsas,porgand, kurk) ning ohtralt keefiiri-ketsupi-sinepi-maitseainete kaste. no need on need burgerid, mida teevad-toodavad tundmatud putkad ning vabaõhuürituste toiduletid. need ju tõeliselt kodused ja ma ei näe küll halba, et neid aeg ajalt süüa. sooja sööki ei asenda, kuid on igati paremad kui võileivad, sest seal on ohtralt salatit.
 
paks kass 20. september 2006, kl 18.10
tegelikult pole eriti vahet, kas süüa töölissööklas üks "praad" üleväetatud, mingis kemikaalilahuses surnukskeedetud, kuus-tundi-soojaletis-hoitud kartulite ja rasvase lihakäntsuga või süüa seesamanegi liha koos lisandiga mingisuguse saia vahele litsutuna. ega ka vanaemapärane kodune jahusoust ja rasvast tilkuvad kotletid pole koostiselt tervislikumad.

ebakvaliteetne, mittevärske ja viletsa maitsega toit on igal juhul rämpstoit ja tema serveerimismeetod ja vorm pole sealjuures eriti olulised.
 
puhh 21. september 2006, kl 10.07
hamburgeril ja hamburgeril on vahe.
teen ise kodus vahel burgerit kanafileest ja terakuklist ja rohkest tomatist-kurgist-kapsast ja lahjast juustust. väga hea on.
aga kiirtoidukettide burgerid on rämps minu meelest. seal on liiga palju süsivesikuid ja rasva ja kaloreid. nendega on nii, et võib korraga süüa kolm tükki, korraks on kõht täis, aga 10 minuti pärast võtaks veel ja veel friikad kah.
ma ei ole patust päris puhas, sest käin korra kvartalis mäkis söömas. kuid oma last ei ole veel kordagi sinna viinud ja sellele vaatamata on ta väga hästi arenenud ja tubli poiss. kui ämm teda hoidis, siis nad käisid seal söömas, kuid õnneks ei vingi ta kunagi mäkist mööda sõites, et tahan mäkki, tahan mäkki, nagu ühe sõbranna lapsed.

ps. "maavanaema" värskest naabri sea hakklihast tehtud rasvased kotletid on ülimaitsvad. sest 24/7 ei saa tervislikule toitumisele mõelda. mul küll vanaema pole, aga on vanemaid tuttavaid ja sugulasi, kes alati rikkaliku ja rasvase peolauaga meid kostitavad.
 
tik 22. september 2006, kl 00.58
ma arvan, et maavanaema naabri siga sööb teistsugust toitu kah, kui hormoonidega nuumatud burgeriveised. ja liha töödeldakse ka ju erinevalt. minu arvates asi pole mitte selles KUIDAS neid burgereid tehakse, vaid MILLEST neid tehakse.
 
Rämpstoidutempel 27. detsember 2023, kl 18.23
Igasuguseid kiir ja valmistoite pole üldse vaja üks tervise rikkumine ja sõltuvuse tekitamine. Olla võiks ainult sool leib ainult rukkist sai ainult nisust käkk ainult kaerast ja sepik ainult odrast ja kui neid ei ole siis võib ka ainult jahu olla igaüks teeb kodus ise. Mitte konserveeritud ja moosistatud puu ja juurviljad mille hulka kuuluvad ka päevalilleseemned pähklid kinoa ja läätsed ning naturaalne liha kala aga ka täispiim. Ja sellest saab juustu jogurtit kohupiima võid kefiiri hapupiima igaüks ise teha kodus. Ka õlisi praadimiseks ning erinevaid jahusi millest pudru teha võiks ka olla. Magusast ainult mesi ja puuviljad sisaldavad magusat ka. Ja kui on liha siis igasugu süldid vorstid singid pasteedid hakklihad saab igaüks ise teha. Ja ei mingeid restorane pubisi baare kohvikuid ainult töölissööklad. Kui seda rämpstoidutööstust ei oleks kus siis vabaneks töökäsi mida võiks kas kosmose või sõjatööstuses kasutada sest vaata ega imperialist ka ei maga
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!