Võtke lõdvalt ja tehke, nagu maitseb. Kui tegite küdooniat seemnetega ja jäite ellu, siis on kõik korras.
Ise maiustan õunaseemnetega, kuid küdoonia ja pirniseemneid ei taha kohe kuidagi.
Kui kasulikud-kahjutud, pole kunagi mõelnud.
Õunaseemned ja ploomi-kirsiseemned sisaldavad sinihapet, mis on mürk, aga söön sellegipoolest, sest mulle nad maitsevad. Sama kreeka pähkli jms. Fakt, et korraliku mürgidoosi kätte saamiseks peab neid ikka (vist) kilodega sööma, aga seda ju keegi ei tee.
No nii!
Leidsin ühe loo aadressilt http://www.terviseleht.ee/34/34_p6hjamaa_sidrun.html
Seemned on heaks maitseaineks toitude valmistamisel. Viljast on seemneid hõlbus eemaldada, asudes kobaras otse südames. Kui valmistame moosi või siirupit, saame puhastamisel seemned kergelt kätte. Peale kuivatamist seemned peenestatakse kohviveskis ja suletakse õhukindlalt purki, kust vajadusel lisatakse kui pähklimaitselist toiduainet putrudele, küpsistele, köögiviljahautistele. Seemned on kõrge joodi ja E-vitamiini sisalduse tõttu ravimiks kilpnäärmele.
Nojah, nuhi töö on küll raske ja aeganõudev, aga tulemuslik. Head isu ja ravimist!