Kööginõu
Kartulivorst
Lumepall 20. detsember 2006, kl 11.46 |
Heilika 20. detsember 2006, kl 18.29 |
Lumepall 21. detsember 2006, kl 10.23 |
Aaga palun!:)
Kartulivorst
1 kg kartuleid, 400 g läbikasvanud sealiha, 100 g mugulsibulaid, pipart, soola, majoraani, tilli, seasoolikaid
Valmistamine
Koori ja tükelda kartulid. Haki sibul. Lõika liha väikesteks kuubikuteks, prae koos sibulatega, maitsesta. Sega toore kartuli kuubikutega.
Lõika soolikast sellised parajad jupid ja täida seasoolikad lehtri abil (sealt lehtrist saab siis kulbivarre vms. pika pulgaga seda massi edasi lükata, aga ettevaatlikult, sest muidu võid augu sisse suruda). Mõlemad otsad jäta natuke tühjaks, et need siis niidiga kokku siduda (et selline rõngataoline vorst siis tuleb). Soolikaid ei tohi kõvasti segu täis tampida, jäta mõõdukalt pehmeks.
Keeda täidetud vorstid soola ja tilliga maitsestatud vees poolpehmeks (umbes 10-15 minutit).
NB! Vesi ei tohi kõvasti keeda, vaid õrnalt, sest muidu keevad soolikad lõhki. Jahtunud vorstid küpseta ahjus 220 °C juures kuldpruuniks või võib ka pliidil panni peal.
Väga maitsvad:) Aga kust Sina Heilika soolikaid said? Ma vist homme lähen uurin seda turuvärki...väga loodan, et seal on, mul jubedad neelud käivad selle vorsti järele:p
Ilusaid pühi!
Kartulivorst
1 kg kartuleid, 400 g läbikasvanud sealiha, 100 g mugulsibulaid, pipart, soola, majoraani, tilli, seasoolikaid
Valmistamine
Koori ja tükelda kartulid. Haki sibul. Lõika liha väikesteks kuubikuteks, prae koos sibulatega, maitsesta. Sega toore kartuli kuubikutega.
Lõika soolikast sellised parajad jupid ja täida seasoolikad lehtri abil (sealt lehtrist saab siis kulbivarre vms. pika pulgaga seda massi edasi lükata, aga ettevaatlikult, sest muidu võid augu sisse suruda). Mõlemad otsad jäta natuke tühjaks, et need siis niidiga kokku siduda (et selline rõngataoline vorst siis tuleb). Soolikaid ei tohi kõvasti segu täis tampida, jäta mõõdukalt pehmeks.
Keeda täidetud vorstid soola ja tilliga maitsestatud vees poolpehmeks (umbes 10-15 minutit).
NB! Vesi ei tohi kõvasti keeda, vaid õrnalt, sest muidu keevad soolikad lõhki. Jahtunud vorstid küpseta ahjus 220 °C juures kuldpruuniks või võib ka pliidil panni peal.
Väga maitsvad:) Aga kust Sina Heilika soolikaid said? Ma vist homme lähen uurin seda turuvärki...väga loodan, et seal on, mul jubedad neelud käivad selle vorsti järele:p
Ilusaid pühi!
Heilika 21. detsember 2006, kl 17.09 |
Lumepall 22. detsember 2006, kl 09.38 |
Heilika 25. detsember 2006, kl 18.06 |
Tahan Lumepallile kiidusönad öelda. Vorst on ideaalselt hea, kena ja kaubandusliku välimusega veel lisaks.
Söime ise ja kostitasime kylalisi, saime palju kiidusönu ja retsept rändas mitmesse Eestimaa nurka. Sobib ka kylmalt ja soojalt igasugu salatiga.
Meie pere kindel "hea avastus", mis jääb meie retseptidesse kindlasti.
Häid katsetamisi teistele ja ilusat pyhadeaega.
Söime ise ja kostitasime kylalisi, saime palju kiidusönu ja retsept rändas mitmesse Eestimaa nurka. Sobib ka kylmalt ja soojalt igasugu salatiga.
Meie pere kindel "hea avastus", mis jääb meie retseptidesse kindlasti.
Häid katsetamisi teistele ja ilusat pyhadeaega.
Lisa postitus