Kööginõu
Loomaliha
*** 14. jaanuar 2007, kl 16.18 |
lapsehoidja 14. jaanuar 2007, kl 16.33 |
Praetud loomaliharibad
lihtne
Päritolu: Hiina köök
Lisas: Triinu Lisa minu nädalamenüüsse
Lisa Lemmikretseptidesse
Kommenteeri ja hinda
Hiina rahvustoit. Kuivaks praetud loomaliharibad.
Koostisained
350 - 400 g veiseliha
1 suur porgand
2 - 3 sellerivart
2 sl seesamiõli
1 sl riisiveini või kuiva šerrit
1 sl teravat oakastet
1 sl heledat sojakastet
1 peeneks hakitud küüslauguküüs
1 tl pruuni suhkrut (fariinsuhkrut)
õhukesteks rõngasteks lõigatud suvisibulat
0,5 tl peenelt riivitud kooritud ingverijuurt
maitse järgi jahvatatud fagarat e setšuani pipart Valmistamine
Valmistusviis
Lõika liha terava noa abil võimalikult peenikesteks ribadeks, talita samuti sellerivarte ning porganditega.
Kalla kuumale pannile seesamiõli ja vähenda kohe pliidi kuumust; lisa pannile vein ja liharibad ning prae pidevalt segades kuni liha punase värvuse kadumiseni.
Kui pannile on jäänud vedelikku, nirista see tassi.
Kuumuta segades, kuni liha on täiesti kuiv.
Lisa oakaste, sojakaste, küüslauk ja suhkur ning sega põhjalikult läbi.
Kalla pannile ka porgand ja seller.
Reguleeri kuumus maksimumile, jätka segamist ning lisa sibul, ingver ja hautamisvedelik.
Jätka segades praadimist, kuni kogu vedelik on aurustunud, maitsesta setshuani pipraga.
lihtne
Päritolu: Hiina köök
Lisas: Triinu Lisa minu nädalamenüüsse
Lisa Lemmikretseptidesse
Kommenteeri ja hinda
Hiina rahvustoit. Kuivaks praetud loomaliharibad.
Koostisained
350 - 400 g veiseliha
1 suur porgand
2 - 3 sellerivart
2 sl seesamiõli
1 sl riisiveini või kuiva šerrit
1 sl teravat oakastet
1 sl heledat sojakastet
1 peeneks hakitud küüslauguküüs
1 tl pruuni suhkrut (fariinsuhkrut)
õhukesteks rõngasteks lõigatud suvisibulat
0,5 tl peenelt riivitud kooritud ingverijuurt
maitse järgi jahvatatud fagarat e setšuani pipart Valmistamine
Valmistusviis
Lõika liha terava noa abil võimalikult peenikesteks ribadeks, talita samuti sellerivarte ning porganditega.
Kalla kuumale pannile seesamiõli ja vähenda kohe pliidi kuumust; lisa pannile vein ja liharibad ning prae pidevalt segades kuni liha punase värvuse kadumiseni.
Kui pannile on jäänud vedelikku, nirista see tassi.
Kuumuta segades, kuni liha on täiesti kuiv.
Lisa oakaste, sojakaste, küüslauk ja suhkur ning sega põhjalikult läbi.
Kalla pannile ka porgand ja seller.
Reguleeri kuumus maksimumile, jätka segamist ning lisa sibul, ingver ja hautamisvedelik.
Jätka segades praadimist, kuni kogu vedelik on aurustunud, maitsesta setshuani pipraga.
lapsehoidja 14. jaanuar 2007, kl 16.35 |
LIHA-MAKARONIPADA
lihtne
Päritolu: 100 suppi, paja- ja vormirooga
Lisas: Ruth Lisa minu nädalamenüüsse
Lisa Lemmikretseptidesse
Kommenteeri ja hinda
Maitsev pajaroog. Valmistamisaeg määramata.
Koostisained
4 dl spiraalmakarone
400 g sea või loomaliha
2 sl õli
3 küüslauguküünt
200 g sügavkülmutatud köögivilju
1 punane paprika
2 dl vett
1 puljongikuubik
1 sl sojakastet
1/2 tl piprasegu
1 1/2 tl basiilikut Valmistamine
Valmistusviis
Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Pruunista potipõhjas õlis ribadeks lõigatud liha. Lisa vesi, puljongikuubik ja teised maitseained. Lase haududa, kuni liha on peaaegu pehme (loomaliha hauta pool tundi kauem kui sealiha). Samal ajal tükelda paprika ja lisa lihale . Lõpuks lisa ka külmutatud köögivili, purustatud küüslauk ja makaronid. Kuumuta veel mõni minut ja serveeri.
Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Lisandid
lihtne
Päritolu: 100 suppi, paja- ja vormirooga
Lisas: Ruth Lisa minu nädalamenüüsse
Lisa Lemmikretseptidesse
Kommenteeri ja hinda
Maitsev pajaroog. Valmistamisaeg määramata.
Koostisained
4 dl spiraalmakarone
400 g sea või loomaliha
2 sl õli
3 küüslauguküünt
200 g sügavkülmutatud köögivilju
1 punane paprika
2 dl vett
1 puljongikuubik
1 sl sojakastet
1/2 tl piprasegu
1 1/2 tl basiilikut Valmistamine
Valmistusviis
Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Pruunista potipõhjas õlis ribadeks lõigatud liha. Lisa vesi, puljongikuubik ja teised maitseained. Lase haududa, kuni liha on peaaegu pehme (loomaliha hauta pool tundi kauem kui sealiha). Samal ajal tükelda paprika ja lisa lihale . Lõpuks lisa ka külmutatud köögivili, purustatud küüslauk ja makaronid. Kuumuta veel mõni minut ja serveeri.
Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Lisandid
lapsehoidja 14. jaanuar 2007, kl 16.37 |
LOOMALIHASALAT
lihtnepidulik
Päritolu: Pere ja kodu
Lisas: Piret Lisa minu nädalamenüüsse
Lisa Lemmikretseptidesse
Kommenteeri ja hinda
Segasalat (loomaliha, mais, kreeka pähklid, keedumunad, erivärvilised paprikad, hapukurk, mustad oliivid, shampinjonid) hapukoore-majoneesikastmes. Salatiainete kogust saab igaüks varieerida vastavalt oma maitsele ja sööjate arvule. Valmistamisaeg määramata.
Koostisained
pehmet loomaliha
piprasegu
soola
õli
küüslauku
konservmaisi
kreeka pähkleid
keedetud mune
erivärvilisi paprikaid
hapukurki
2 purki majoneesi (à 200 g)
200 g hapukoort
konservshampinjone
musti oliive
Valmistamine
Valmistusviis
Pruunista loomaliha koos peenestatud küüslauguga väheses õli ja vee segus. Maitsesta soola ja pipraga ning prae, kuni vedelik on aurustunud. Jahuta ja tükelda liha ning pane salatikaussi. Lisa mais, tükeldatud kreeka pähklid, hakitud keedumunad, kividest puhastatud mustad oliivid, hakitud hapukurgid ja seened. Sega salatiaineid omavahel ja vala peale majoneesi-hapukoorekaste. Kõige peale raputa erivärvilisi paprikatükke. Salat on kena serveerituna klaaskausis.
Serveerimisviis
Enne
lihtnepidulik
Päritolu: Pere ja kodu
Lisas: Piret Lisa minu nädalamenüüsse
Lisa Lemmikretseptidesse
Kommenteeri ja hinda
Segasalat (loomaliha, mais, kreeka pähklid, keedumunad, erivärvilised paprikad, hapukurk, mustad oliivid, shampinjonid) hapukoore-majoneesikastmes. Salatiainete kogust saab igaüks varieerida vastavalt oma maitsele ja sööjate arvule. Valmistamisaeg määramata.
Koostisained
pehmet loomaliha
piprasegu
soola
õli
küüslauku
konservmaisi
kreeka pähkleid
keedetud mune
erivärvilisi paprikaid
hapukurki
2 purki majoneesi (à 200 g)
200 g hapukoort
konservshampinjone
musti oliive
Valmistamine
Valmistusviis
Pruunista loomaliha koos peenestatud küüslauguga väheses õli ja vee segus. Maitsesta soola ja pipraga ning prae, kuni vedelik on aurustunud. Jahuta ja tükelda liha ning pane salatikaussi. Lisa mais, tükeldatud kreeka pähklid, hakitud keedumunad, kividest puhastatud mustad oliivid, hakitud hapukurgid ja seened. Sega salatiaineid omavahel ja vala peale majoneesi-hapukoorekaste. Kõige peale raputa erivärvilisi paprikatükke. Salat on kena serveerituna klaaskausis.
Serveerimisviis
Enne
Juuli 14. jaanuar 2007, kl 18.12 |
mina 14. jaanuar 2007, kl 19.10 |
una 14. jaanuar 2007, kl 20.00 |
loom 14. jaanuar 2007, kl 21.42 |
liis 15. jaanuar 2007, kl 10.20 |
tuleb õiget liha osta. kui võtad mingi kelmet täis vana looma liha, siis seda võid jäädagi hautama ja asja ei saagi.
värskele fileele piisab ainult panni näitamisest, ka seest verisena on väga hea.
vintsket liha saab tõesti ainult hautada, küpsetades kuivab ära nagu tallanahk. hautamisel tasub juurde panna midagi haput (veini, haput mahla või moosi, tiba äädikat (brr) vms), hautada hästi madalal tulel väheses vedelikus. eriti hea, kui saab liha paksus haudepotis üleöö seisma jätta, siis kõlbab järgmisel päeval süüa.
värskele fileele piisab ainult panni näitamisest, ka seest verisena on väga hea.
vintsket liha saab tõesti ainult hautada, küpsetades kuivab ära nagu tallanahk. hautamisel tasub juurde panna midagi haput (veini, haput mahla või moosi, tiba äädikat (brr) vms), hautada hästi madalal tulel väheses vedelikus. eriti hea, kui saab liha paksus haudepotis üleöö seisma jätta, siis kõlbab järgmisel päeval süüa.
kohalik mees 16. jaanuar 2007, kl 14.15 |
Veiseliha trikk on tegelikult tema laagerdamises. ehk siis veise sise ega välisfileed ei tohi kohe poest ostnuna praadima vaid jäta ta umbes 7-10 päevaks külmikusse seisma (mitte sügavkülma). Liha on siis õige kui näpuga vajutatud lohk alles jääb.
Siis piisab praadides ajast umbes 1 minut 1 cm lihapaksuse kohta.
Ja jääb alati mahlane. Ja pann peab ka megakuum olema, et praadides kohe koorik peale tõmbaks ja mahlad välja ei jookseks. Ja soola peab ka alles praadimise ajal panema, sest sool imeb lihamahlad välja.
Siis piisab praadides ajast umbes 1 minut 1 cm lihapaksuse kohta.
Ja jääb alati mahlane. Ja pann peab ka megakuum olema, et praadides kohe koorik peale tõmbaks ja mahlad välja ei jookseks. Ja soola peab ka alles praadimise ajal panema, sest sool imeb lihamahlad välja.
Aps 06. juuni 2020, kl 01.05 |
Lisa postitus