Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Loomaliha
 
*** 14. jaanuar 2007, kl 16.18
Kuidas teha loomaliha nii, et ta ei jääks kõvaks ja vintskeks? Igasugused näpunäited on oodatud. Mida huvitavat teha loomalihast- pajarooga, praadi?
 
lapsehoidja 14. jaanuar 2007, kl 16.33
Praetud loomaliharibad

lihtne
Päritolu: Hiina köök
Lisas: Triinu Lisa minu nädalamenüüsse

Lisa Lemmikretseptidesse
Kommenteeri ja hinda



Hiina rahvustoit. Kuivaks praetud loomaliharibad.



Koostisained
350 - 400 g veiseliha

1 suur porgand

2 - 3 sellerivart

2 sl seesamiõli

1 sl riisiveini või kuiva šerrit

1 sl teravat oakastet

1 sl heledat sojakastet

1 peeneks hakitud küüslauguküüs

1 tl pruuni suhkrut (fariinsuhkrut)

õhukesteks rõngasteks lõigatud suvisibulat

0,5 tl peenelt riivitud kooritud ingverijuurt

maitse järgi jahvatatud fagarat e setšuani pipart Valmistamine

Valmistusviis




Lõika liha terava noa abil võimalikult peenikesteks ribadeks, talita samuti sellerivarte ning porganditega.

Kalla kuumale pannile seesamiõli ja vähenda kohe pliidi kuumust; lisa pannile vein ja liharibad ning prae pidevalt segades kuni liha punase värvuse kadumiseni.

Kui pannile on jäänud vedelikku, nirista see tassi.

Kuumuta segades, kuni liha on täiesti kuiv.

Lisa oakaste, sojakaste, küüslauk ja suhkur ning sega põhjalikult läbi.

Kalla pannile ka porgand ja seller.

Reguleeri kuumus maksimumile, jätka segamist ning lisa sibul, ingver ja hautamisvedelik.

Jätka segades praadimist, kuni kogu vedelik on aurustunud, maitsesta setshuani pipraga.
 
lapsehoidja 14. jaanuar 2007, kl 16.35
LIHA-MAKARONIPADA

lihtne
Päritolu: 100 suppi, paja- ja vormirooga
Lisas: Ruth Lisa minu nädalamenüüsse

Lisa Lemmikretseptidesse
Kommenteeri ja hinda



Maitsev pajaroog. Valmistamisaeg määramata.



Koostisained
4 dl spiraalmakarone

400 g sea või loomaliha

2 sl õli

3 küüslauguküünt

200 g sügavkülmutatud köögivilju

1 punane paprika

2 dl vett

1 puljongikuubik

1 sl sojakastet

1/2 tl piprasegu

1 1/2 tl basiilikut Valmistamine

Valmistusviis
Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Pruunista potipõhjas õlis ribadeks lõigatud liha. Lisa vesi, puljongikuubik ja teised maitseained. Lase haududa, kuni liha on peaaegu pehme (loomaliha hauta pool tundi kauem kui sealiha). Samal ajal tükelda paprika ja lisa lihale . Lõpuks lisa ka külmutatud köögivili, purustatud küüslauk ja makaronid. Kuumuta veel mõni minut ja serveeri.



Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist.

Lisandid
 
lapsehoidja 14. jaanuar 2007, kl 16.37
LOOMALIHASALAT

lihtnepidulik
Päritolu: Pere ja kodu
Lisas: Piret Lisa minu nädalamenüüsse

Lisa Lemmikretseptidesse
Kommenteeri ja hinda



Segasalat (loomaliha, mais, kreeka pähklid, keedumunad, erivärvilised paprikad, hapukurk, mustad oliivid, shampinjonid) hapukoore-majoneesikastmes. Salatiainete kogust saab igaüks varieerida vastavalt oma maitsele ja sööjate arvule. Valmistamisaeg määramata.



Koostisained
pehmet loomaliha

piprasegu

soola

õli

küüslauku

konservmaisi

kreeka pähkleid

keedetud mune

erivärvilisi paprikaid

hapukurki

2 purki majoneesi (à 200 g)

200 g hapukoort

konservshampinjone

musti oliive

Valmistamine

Valmistusviis
Pruunista loomaliha koos peenestatud küüslauguga väheses õli ja vee segus. Maitsesta soola ja pipraga ning prae, kuni vedelik on aurustunud. Jahuta ja tükelda liha ning pane salatikaussi. Lisa mais, tükeldatud kreeka pähklid, hakitud keedumunad, kividest puhastatud mustad oliivid, hakitud hapukurgid ja seened. Sega salatiaineid omavahel ja vala peale majoneesi-hapukoorekaste. Kõige peale raputa erivärvilisi paprikatükke. Salat on kena serveerituna klaaskausis.

Serveerimisviis
Enne
 
Juuli 14. jaanuar 2007, kl 18.12
Loomalihaga on see, et seda peab hautama ja päris kaua. Praadides ja küpsetades jääbki vintske.
 
mina 14. jaanuar 2007, kl 19.10
ja loomaliha tambi kindlasti lihahaamriga läbi,enne kui pruunistad ja hauduma paned.
 
una 14. jaanuar 2007, kl 20.00
Maitsvad jäävad loomaliharullid. Lõikad neljakandilised tükid, vasardad natuke, paned maitseained ja tüki pekist liha, keerad rulli, kas seod või kinnitad hambatikuga, praed kergelt ja paned hauduma.
 
loom 14. jaanuar 2007, kl 21.42
Osta õige liha. Sisefileest lõikad ristikiudu 2-3cm paksud viilakad, surud käega lapikumaks ja praed kuumal pannil kummaltki poolt 3 minutit. Hinna poolest küll kallis, aga maitselt väga hea. Lihtne ja kiire pealekauba.
 
liis 15. jaanuar 2007, kl 10.20
tuleb õiget liha osta. kui võtad mingi kelmet täis vana looma liha, siis seda võid jäädagi hautama ja asja ei saagi.
värskele fileele piisab ainult panni näitamisest, ka seest verisena on väga hea.

vintsket liha saab tõesti ainult hautada, küpsetades kuivab ära nagu tallanahk. hautamisel tasub juurde panna midagi haput (veini, haput mahla või moosi, tiba äädikat (brr) vms), hautada hästi madalal tulel väheses vedelikus. eriti hea, kui saab liha paksus haudepotis üleöö seisma jätta, siis kõlbab järgmisel päeval süüa.
 
Margit 15. jaanuar 2007, kl 13.02
Hautad kuni 2 tundi.
 
ma 15. jaanuar 2007, kl 19.51
jätan ka vedelikuga seisma ja saab tõesti hea.
 
kohalik mees 16. jaanuar 2007, kl 14.15
Veiseliha trikk on tegelikult tema laagerdamises. ehk siis veise sise ega välisfileed ei tohi kohe poest ostnuna praadima vaid jäta ta umbes 7-10 päevaks külmikusse seisma (mitte sügavkülma). Liha on siis õige kui näpuga vajutatud lohk alles jääb.

Siis piisab praadides ajast umbes 1 minut 1 cm lihapaksuse kohta.
Ja jääb alati mahlane. Ja pann peab ka megakuum olema, et praadides kohe koorik peale tõmbaks ja mahlad välja ei jookseks. Ja soola peab ka alles praadimise ajal panema, sest sool imeb lihamahlad välja.
 
Aps 06. juuni 2020, kl 01.05
Kui panna loomaliha ahju ja küpsetuskotti lasta 2 tundi ja 150 kraadi siis kas tuleb midagi välja või pigem mitte?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!