Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Kuidas teha frikadellisuppi?
 
terje 16. veebruar 2007, kl 21.52
Kuidas teha frikadellisuppi?palun aidake!!!!millised on kõige paremad frikadellid???
 
memm 16. veebruar 2007, kl 21.56
ma just täna tegin. :D
hakin porgandid, kaalikad ja kapsa, porgandid "röstin" kergelt pannil või sees ära ja kogu kupatus keema. olen laisk ja lisan puljongikuubiku. no ja kui köögiviljad juba pehmed, viskan frikadellid sisse (meil käigus need väikesed Rakvere omad), kui pinnale kerkivad, on valmis.
 
terje 16. veebruar 2007, kl 22.04
suur tänu Memmele!
 
terje 16. veebruar 2007, kl 22.05
suur tänu Memmele!
 
marju 16. veebruar 2007, kl 22.16
ise tehtud frikadellid on palju MAITSVAMAD
 
memm 16. veebruar 2007, kl 22.18
marju, seda kohe kindlasti. aga näe, ei ole alati aega ise teha. :) tuled töölt, oled väsinud ja peamine, et söök ruttu valmis.
 
. 16. veebruar 2007, kl 22.19
sibulat tuleb ka sisse röstida ...siis pole puljongi kuubikut vajagi(ise ei kasuta kunagi)
 
sigapaha 16. veebruar 2007, kl 22.42
mina kaalikat ei pane (peaks proovima)... muidu samamoodi kui memm :D

panen:
porgand
kpsas
sibul
kartul

pannilt läbi ja keema, siis frikadellid ka ja kui pinnal, ruttu sööma :)
 
una 16. veebruar 2007, kl 22.49
Mina keedan nii - Porgand, riis,kartul, frikadellid ja palju maitserohelist
 
oma asi 17. veebruar 2007, kl 06.26
mina panen frikadellisupi sisse kartulit,porgandit,sibul,till,paprika ja muidugi frikadellid.
 
ilus 17. veebruar 2007, kl 09.57
Lisa maitse järgi koostiseks, mida tahad. Siia sobivad paljud asjad, isegi herned.

Mina panen kartuleid, Rakvere väikseid frikadelle (lisan kõige lõpus), porgandit, 2-3 juurvilja-kanapuljongikuubikut, üks sibul pooleks ja ka sisse (pärast võtan ära). Harva ka lillkapsast. Vahel praen eelnevalt frikadellid läbi- kuidas viitsin.
Rohelist (till, sibul, petersell) panevad need, kes tahavad, ise supile.
Te võite kommenteerida, et puljongikuubik on paha-paha. Las siis olla. Kust muidu see maitse tuleb supile?
Ma oskan ka orig. lihapuljongist teha, aga alati pole liha ja aega ka.
Teine lemmik fikadellisupp on selline, et 2-3 kukesupile lisan frikadellid + kartulid.
Kukesuppi söön ka frikadellideta.
 
Iks 17. veebruar 2007, kl 12.32
Praen tükeldatud sibula pannil ära, siis panen selle keevassse vette, lisan Rakvere frikadellid ja soola, umbes 7 minutit keevad nõrgal tulel, siis lisan tükeldatud kartulit ja porgandit, veel natuke keeta ja ongi valmis. Väheke rohelist sibulat ka juurde ja kõik. Ei mingit puljongikuubikut, Rakvere frikadell annab isegi hea maitse.
 
n 17. veebruar 2007, kl 18.02
Kas vahtu ei korjagi keegi ära?
 
t 17. veebruar 2007, kl 19.10
see on nii tavaline,et itte eraldi välja tuua.
 
sibulasõber 18. veebruar 2007, kl 12.27
ja nedele, kes sibulat ei söö, väike nõuanne: kuna sibul peaks nagu maitse pärast ilmtingimata olema, siis pane terve sibul supi sisse keema ning pärast lõpus tõsta vahukulbiga prügikasti aga no supi maitse on hoopis parem ning võin öelda, et maailma suurim sibulavihkaja (sõbranna mees) ei saanudki aru, et sibul sees käinud, küll aga kiitis maitset õhtu otsa ja uuris, mis maitseainet on kasutatud ;)
 
ei käi sellele supile . . . 21. oktoober 2019, kl 12.35
. . . nii riis kui ka kapsas,kaalikas ja paprika(see pole ju juurviljasupp) - frikadell,kartul,porgand,sibul,till ja kõik . . . :)
 
seda-et 23. november 2019, kl 06.15
ükski õige frikadellisupi koostis, aga frikad võiksid olla siiski kodused, mitte poolfabrikaat, tundmatu koostisega....
 
see et 26. november 2019, kl 00.49
viimane, kumba sa siis süüa tahad - friikaid või suppi?

anna oma koduste friikate retsept ka.
 
viimasele 30. november 2019, kl 14.52
küsijale püüan vastata, et mina keedan köögivilja eraldi, leemega vähe suuremas potis, frikade jaoks tõstan u 1liitri jagu, köögiviljaleent teise potti ja lasen selle keema tõusta, nüüd panen valmis veeretatud frikad ,eraldi keema ja lasen pinnale tõusta. Nii keedan kõik frikad väiksemas potis valmis, mis järel kurnan läbi frikade keeduleeme läbi, tiheda , kurna riide ja kallan suurde potti, supile lisaks. Kurnamine on vajalik, et frikate keeduvaht supi sisse ei satuks(ajajab leeme sogaseks) NB! Frikadellisupp peab jääma pisarselgeks, mitte pooleks leemes heljuvate "vahutortdega"!
 
venevanaemapärnust 14. jaanuar 2020, kl 18.42
kõige parema supi saab korralikust puljongist. korraliku puljongi saab kui väga väikesel tulel hautada konte, mille ümber võiks natuke liha ka olla. Pärnu turul maksavad sellised kondid 1.- kg eest. kondid pannakse külma vette ja tugevamal tulel (mul gaasipliit) lastakse keema, siis korjatakse ära kogu tekkinud vaht ja keeratakse tuli väiksemaks, nii et kondid vaevalt mulksuvad. sedasi hautatakse 3-4 tundi. minul seda aega ei ole, mul on nõukaaegne kiirkeetja. sellega saab need kondid ühe tunniga pehmeks. korralik puljong on läbipaistev, mitte hägune , aga ka hägune kõlbab edukalt süüa. eriti kui supile hapukoort lisada, siis keegi ei saa aru, kas puljong hägune või mitte. et teha puljongist frikadellisupp, siis peab tegema frikadelle. kõige paremad tulevad isetehtud frikadellid, aga kõlbab ka poe omasid kasutada. tasub meeles pidada et nii pelmeenid kui frikadellid, tuleks enne puljongi sisse panemist korraks kasta keeva vette. siis nende ümber olev jahu kaob ära ja puljongis keetmise ajal ei lähe puljong jahu pärast häguseks. kui ostate värsket hakkliha, siis kõige parem on seguhakkliha, st. sea ja loomahakkliha segu. segate hakkliha sisse peenestatud musta pipart, soola ja soovi korral purustatud küüslauku või sibulat. vormite märgade käte vahel väikesed ümargused frikadellid. minul on frikadellide tegemise jaoks aparaat, mis kujutab endast justkui vihmaveerenni, selline poolik toru, sisse surun hakkliha ja siis väikese labida moodi tööriistaga muudkui surun sobiva suurusega frikadelle puljonisse :) sain aliekspressist selle tellida ja olen kasutanud aastaid. väga mugav. ega puljong frikadellidega veel supp ole. selleks et suppi saada, peaks puljongisse panema ka lisaaineid. nendeks võivad olla eelnevalt pannil hariliku või (kindlasti mitte õli) sees pruunistatud porgandikuubikud, sibularattad jne. saab ka ilma pannil pruunistamata, tooreid kasutada. meeles peab pidama, et kõik supi sisse pandavad lisandid peaks eelnevalt ühe teise nõu sees valmis keetma. ja alles siis kui nad on peaaegu pehmed, lisama supile. kõik koos. venelane nimetab seda supi "täitmiseks"; st. kõik koostisosad on eelnevalt valmis keedetud ja supipuljongi sisse need ainult lisatakse ning kuumutatakse keemiseni, kuid enam keema ei lasta. ainult nii valmib tõeliselt hea, selge, maitsev supp. serveerida hapukoore, maitserohelise või hoopis majoneesiga. head katsetamist ja head isu.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!