Kööginõu
Kuidas teie soolate lõhet ?
lyra 09. august 2007, kl 14.57 |
Tean, et igal kalamehel ja kokal selleks oma nipid ja maitsestamine- palju suhkrut, palju soola ning kas lisaks veel mõnd maitseainet või ehedal kujul. Tean ka seda, et soolatakse fileena, kuigi mina seda eiran. Lõikan kohe fileest poolviltused tükid ja laon kihiti anumasse. Teen nii sellepärast, et siis kohe hea võtta ning maitsevahet ei ole. Loeksin meeleldi teie kogemusi. Olen praegu kalaootel, Tallinnast tuuakse, 59 kr kilo.
sandra 09. august 2007, kl 15.31 |
Ave 09. august 2007, kl 16.16 |
alissandra 09. august 2007, kl 16.26 |
Soolan nii siiga, lõhet, kui forelli tervelt ja jämeda soolaga. Lõikan vaid selgroo juurest kala lahti, raputan soola ja suhkrut (suhkrut natukene, 1:2-le küll mitte, siiale ei pane üldse muud kui soola) vahele ja hõõrun ka pealt kala kokku. Panen kilesse või siis mõnda karpi soolduma. Teisel, kolmandala (maitsen soolasust) päeval fileerin kala alles karpidesse ja kallan natuke ka õli peale.
Pipart pole iial vääriskaladele pannud, kes tahab raputagu ise hiljem peale.
Pipart pole iial vääriskaladele pannud, kes tahab raputagu ise hiljem peale.
evangelina 09. august 2007, kl 16.56 |
suhkrut?? 10. august 2007, kl 08.48 |
M 10. august 2007, kl 10.35 |
juku 10. august 2007, kl 10.47 |
kasutan samuti jämedat meresoola ja sutsu suhkrut(mitte 1:2),tilli ka.Tervena seljalt lõikan lahti.Siis 1-2 päeva pärast viilutan ja õliga kaetult purki;
aga kiir lõhet forelli kui tahan 1- 2h sööma hakata,panen fileele meresoola,tilli ,sidrunimahla segatud sutsu brändi või viinaga,oliivõli spl.; ja 1-2h sööma
aga kiir lõhet forelli kui tahan 1- 2h sööma hakata,panen fileele meresoola,tilli ,sidrunimahla segatud sutsu brändi või viinaga,oliivõli spl.; ja 1-2h sööma
Nokk 10. august 2007, kl 15.58 |
Mul on selline retsept. Lõhefilee, soola ja suhkrut võrdse koguses. Fileesse paigutan keskmiselt iga paari sendi järgi nelki - ehk siis lihtsalt torkan ta kala sisse. Võtan fooliumi, asetan sellele ohtralt tilli. Sellele panen siis kala koos nelgiteradega, siis soola ja suhkrut, siis katan kala mandariinikoortega, veel tilli peale. Mässin fooliumisse, panen raskeuse alla ja külma. Paar korda päevas pööran fooliumis kala. Hoian umbes 2 päeva ja siis söön.
Lisa postitus