Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
stoovitud porgand
 
palun abi 05. september 2007, kl 12.05
Mida tähendab stoovitud? Kuidas stoovitakse? Vabandust, aga eesti keele seletussõnastik ei anna vastust.
 
una 05. september 2007, kl 13.18
Lõikad porgandid 2-3 sm tükkideks ja keedad pehmeks, peale teed jahukastme, jahu veega vedeldada ja kallata porganditele peale.
 
olli 05. september 2007, kl 13.19
küll aga annab võõrsõnade leksikon vastuse:
stoovima- tükeldatud toiduaineid võis, jahus ja mingis vedelikus hautama.
mina teen porgandeid nii: puhastan porgandid, lõikan õhukesed rattad ja panen kõrgemasse nõusse kuuma või sisse, segan natuke ja kallan peale vett,niipalju, et porgand oleks kaetud, hautan pehmeks. lisan jahu ja rõõsa koore. maitsestan alles kõige lõpus soola ja vegetaga(annab eriti hea maitse), siis jääb porgand hea magus. kui soola lisad enne hautamist või hautamise ajal, ei saa nii magus.
 
jaa 05. september 2007, kl 14.35
minu mehe vanaema tegi stoovitud kaalikaid alati, kui kartulivõtt käis. isegi need, kes kaalikat muidu ei armastanud, sõid ja kiitsid. olen poovinud ise ka kodus teha, aga kunagi pole nii head saanud, ju siis maitsestasin liiga vara, sest magus maitse oli kadunud.
 
suslik 05. september 2007, kl 14.41
Aga mis lisandiga seda toitu süüa, kartul, riis vm?
 
lisand 05. september 2007, kl 15.22
no niisama sööd, väga hea on. eriti kui on koos roheliste hernestega tehtud. Aga mõne liharoa kõrvale ka hea.
 
ja 05. september 2007, kl 16.21
Magus maitse kaob siis, kui toidu üle soolad.
 
Peeter 05. september 2007, kl 18.07
Maitsvaim on porgandi-kaalika segu. Vähese veega keedad, mõlemad kuubikud sisse, tirts soola, kui praktiliselt pehme on, siis tassitäis koore-jahu segu peale (dieedil olles piima-jahu segu, aga siis pole mekk muidugi see). Juurde mure keedukartul ja midagi muud (käntsakas liha vmt). Nurinat pole kuulnud.

Edu!
 
kubu 05. september 2007, kl 20.43
Mina olen ka teinud koore-jahu või piima-jahu seguga(kuid teen kuubikuteks), aga nii head maitset nagu mu vanatädi tegi, ei saa. Soola küll palju ei pane.
 
mämm 05. september 2007, kl 21.14
Mina panen sinna kastme sisse veel singitükke porgandite hulka ja siis sööme kartulitega. Nämma tõesti.
 
olli 06. september 2007, kl 10.34
to kubu
ON oluline maitsevahe õhukeseks viilutatud ja kuubikuteks lõigatud porganditest tehtul.
minule kuubikuteks lõigatud porgandist tehtu absoluutselt ei maitse.(võib isegi öelda, et ei suuda seda süüa) aga viilutet stoovitud porgand on mu lemmiktoit suvel.
 
kah jänes 06. september 2007, kl 17.22
Mina olen teinud seda veel türgioaga. Kõrvale alati isetehtud kotlette. Nämma ja mees kah kiidab:P
 
tiiu 07. september 2007, kl 07.52
mina praen alla veel natuke soolapekki ja sibulat, siis tuleb eriti hea
 
nulliring 26. august 2021, kl 16.06
mämm Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Mina panen sinna kastme sisse veel singitükke porg
> andite hulka ja siis sööme kartulitega. Nämma tões
> ti.

No siis on see üks tavaline singi-aedvilja (porgandi) kaste.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!