Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
raha vähe, mida süüa teha?
 
hädaolukord 27. november 2007, kl 16.02
Kaks nädalat on vaja olude sunnil kokku hoida ja minimaalsete vahenditega süüa teha. Andke odavaid retsepte!Kuna peres ka koolilaps ja töötav mees,pakisuppe ei tee.Pannkoogid on menüüs nagunii.
Aitäh!
 
köögist 27. november 2007, kl 16.12
Ühepajatoitu, ahjukartuleid, kartuliputru, paksemat suppi (hapukapsa, herne) putrusid, pastat. Lihaga-kalaga võid 2 nädalat koonerdada, aga piimatooteid, juurikaid ja teravilja peavad koolilaps ja töötav mees ikka saama. Lapsele magusat ka kindlasti, ehk on keldris moosi või kompotti. Saiavormi võid teha, kisselli. Rohkem ei tule hetkel pähe.
 
a 27. november 2007, kl 16.18
Soovitaks siis teha näiteks hernesuppi,putru,praekartuleid,makarone,hautatud juurvilja.Hakklihast saate palju erinevaid roogi ja ka kanast.Oleneb muidugi kui palju teil vöimalik on kulutada toidu peale.Lisan siia yhe retsepti,mida vöite teha suure kastruli ja jätkub kaheks päevaks. Riisiroog.300 g hakkliha,1 klaas riisi,2 porgandit(vöib ka ära jätta),2 tl.öli,1 sibul,1öun,1 tl.karrit,1 tl.Maggi vöi Vegeta maitseainesegu. Hauta pannil pisikesteks tykkideks hakitud öun ja sibul klaasjaks.Lisa hakkliha ja pruunista.Riputa peale veidi maitseainesegu ja karrit ning sega.Samal ajal keeda riis.Kalla keedetud riis maitsestatud öuna-sibula-hakklihasegule ning kuumuta veel veidi.
 
hull rott 27. november 2007, kl 16.21
kui tõesti hätta jääd võid mulle meilile kirjutada, mõtleme koos.
 
n65 27. november 2007, kl 16.24
Ühest supikanast saad suppi kaheks päevaks, tee kodune lapshaa, maitsev ja odav.
Kana võta puljongist väja, tükelda,pruunista ja saad hapukoorekastmes roa järgmiseks päevaks.
Frikadellisupp- 1 pakk hakkliha 350gr
Searibid on odavad, tee türgiubadega suppi,
-"- potiga ahju, kui pruuniks saavad paned kartuleid ja maitseaineid.
Plaadipirukad on odavad
 
o 27. november 2007, kl 16.25
kapsa-hakkliharooga; Säästukas müüdavast lõhe supikomplektist (15eek) saab väga palju head suppi teha. mul on bookmarkitud ka see leht, kust saab palju-palju häid ideid:
http://toidupildid.blogspot.com/search/label/*%20ODAVATE%20TOITUDE%20NIMEKIRI
 
lihtsalt 27. november 2007, kl 17.19
raha vôtavad kôige rohkem vôileivakatted, tomatid-kurgid-salatid, kohukese, valmistoidud ja väikeses koguses söögi tegemine ning näksimine. hommikul pudru, muul ajal olgu peamine komponent kas riis, tangud, makaronid, oad, läätsed vôi peaaegu kôik eelnev segamini. natuke juurvilju juurde, kas siis supi, ühepajatoidu vôi prae näol. liha maksab, aga seda pole vaja ju palju. pea asi et toit on tugev ja toitev, muidu jookseb kogu pere kohe varsti kööki tagasi.
 
hädaolukord 27. november 2007, kl 17.45
Super! Nii ruttu juba vastasite, suur aitäh!Mõtteid juba tekkis.
 
n65 27. november 2007, kl 18.27
Kui palju raha saad päevas kulutada?
 
Margit 27. november 2007, kl 21.24
Näiteks kana-klimbisupp. Ise tegin just. Sisse panin porgandit, kartulit, sibulat (sibula hakksin ja praadisin kuldseks, teise sibula tükeldasin ja lisasin toorena supile), 1 grillkanakints, natuke riisi, klimbid (2 muna, suts hapukoort ja jahu, maitsestasin puljongiga), maitsestasin puljongikuubikuga ja peterselliga. Veidi lisasin ka kuivatatud köögiviljasegu.

Tatrapuder kas lihaga (pruunistatud väikesed lihakuubikud) või hakklihaga. Sisse võid panna ka sibulat ja natuke porgandit.

Magustoitudest tuleb hetkel meelde saiavorm moosi ja piimaga.
 
aitäh kõigile 27. november 2007, kl 22.36
Varem siin kusagil suurte perede emad jagasid kogemusi.Abivalmis ja sõbralikult.Ei see rahvas hävi, andis lootust.
Hinge konni hoides ligesin ja imetlesin eesti naise tarkust.
 
... 28. november 2007, kl 08.35
Tegin just kanasuppi, läks maksma 15 kr ja jätkub kaheks päevaks, jagub koerale ka. Kolm kanatiiba 15kr. Siis kartul, mida õnneks ostma ei pidanud, klimpe võib teha, kuigi lapsed ei söö ja sügavkülmast aedvilja natuke. Tiibade ümbert natuke liha ka, naha ja krõmpskondid sai koer.
No klasskaline hakklihakaste ka ,hapukurki või porgandisalatit kõrvale, hakkliha ei pea palju olema.
Eriti odav päev tuleb kui on seenel käidud ja on seeni järgi, saad kastme praktiliselt ilma rahata.
Makaronid hakkliha ja paki külmutatud aedviljaga, ka ei pea liha eriti olema, maitseks.Meie pere sööb makarone nii, et kui keedetud makaronid, segan omleti segu sisse ja lasen hübida, sellised munaga makaronid meeldivad lastele väga.
Mannavaht on odav ,eriti kui omal marju või moosi, mahla kapist võtta on.
Mehele meeldivad praeleivad ja kõrvale küüslauguhapukoore kaste, ka kuskil 2o kr, läheb ja koort ja leiba jääb järgi ka.
Aga kurb on see, et odavalt läbi ajada saab küll, aga pole ikkagi eriti tervislik toit.
 
deeve 28. november 2007, kl 16.36
mannavaht; porgandikook (jahu, paar muna ja porgandid); leivasupp; kapsa-hakklihahautis
 
hull rott 28. november 2007, kl 18.38
nojah aga miks te NAISED,hädaldate. Mina näiteks ostan turult pidevalt kalkunihakkliha kilo hind ainult 16eeki, maksa, searaguud 15 eeki kg, kopsu(pirukateks) , kanasabasid 15EEKi kg. mina tahan öelda, et kõige parem on 1kord nädalas käia turul ja osta kogu eeloleva nädala kraam korraga ära. Igapäev poes käies kippud ikka ostma ülearust kraami ,ilma milletta vabalt läbi saad! kõige parem on panna endajaoks paika tervenädala menüü paika, siis tead millal kui palju raisata tohid.
 
õpin siin ja häbenen 28. november 2007, kl 22.38
Tead, hull rott, ütlen vaikselt, et teised ei kuule, et just oma mees ei kuuleks - kui mees käib süüa ostmas, kulutab ta nädala jao toitude valmistamiseks vähem raha kui mina ühe päeva toitude valmistamiseks.
 
häbenen ja tean milles viga 28. november 2007, kl 22.41
Mina ostan niket-näket (maitseained, kastmed,,, aga ka tilu-lilu), tema soojade söökide jaoks.
 
to Häbenen 29. november 2007, kl 16.13
Vaata tüdruk igakord üle mida Sul kindlasti vaja on , tee nimekiri ja tõmba maha asjad mida on võimalik, odavama kraamiga asendada ja hoia alles kõik ostutsekid , mida kuu aja jooksul ostsid ja mõtle siis veelkord järele. Kas jäid tulemusega rahule?kui midagi läheb nihu,kirjuta, püüan aidata kui oskan
 
k 01. detsember 2007, kl 02.17
õnneks on juurviljad siiani veel suht osavad poes. meie perel tuli ka odavalt läbi ajada 3 nädalat. peamiseks söögika oligi juurviljad igal moel, hommikuti puder, riisist toidud, pasta tomatikastmega. kindlasti on yks suht odav ja maitsev asi kapsahautis hakklihaga - pane kapsast ohtralt ja hakkliha võib olla ju tsipa vähem kui tavaliselt ;). täidab hästi kõhtu :)
hea nipp on seegi, ku palgapäeva paiku osta koju varuks kuivaineid, siis natuke kergem ellujääda kui tekib ootamatu rahaline põnts ;)
plovi saab ka suht odavalt valmis meisterdada :)
juurviljasupp samuti maitsev ja odav :)
vahelduseks näiteks lihata kartulisalat (kurk, kartul, porgand, sibul).
risotto ( riis, paprika(1 piisab vabalt), mais, kana(näiteks rinnatykid prismas ok hinnaga), sibul jne)
maksakastmega kartul
maitsva salati saad toidu juurde teha porgandist ja kapsas - samuti odavad toorained :)
kalasuppi saab teha, letist leiab ka mõne odavama kala (ka kylmutatud kala saab suht ok hinnaga kätte)
kui kodus vajalikud toorained olemas, saad ise soolaseid kukleid näiteks teha või ka magusaid
omlett ka maitsev ja saab väheste vahenditega hakkama
toiduaineid võib soetada turult ja nt maximast või säästumarketist. Samas viimase kahega see mure, et alati pole see odavam kraam just kõige kobedama välimusega. Samas, kes otsib, see leiab ;)
vabalt võib makaronivormi teha (makaronid, juust, mingit lihatoodet, paprika vms. sega keedetud makaronid paprika, ning lihatootega ja vala yle vähese koguse muna-piima seguga ning peale juust ja ahju )

loodan, et siit miskit sobib :)
hetkel ei tule rohkem pähe :(

Lohutuseks nii palju, et peale rakset aega tuleb taas kergem aeg ;)
pea vastu ! :)
 
k 01. detsember 2007, kl 02.20
toored kana kintsutükid ikka olid vist need odavad... enam hästi ei mäleta, sest pole ostnud ammu :(
 
Kaire 14. veebruar 2020, kl 23.03
Makarone vorstiga on maitsvad või ketšupi peale panna, mu ema vanasti tegi makarone tihti ja 3lasime ära olime ka vesed vanasti ja ometi kasvasin tugevaks
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!