Mina sain kunagi siitsamast foorumist vist sellise vanaaegse, aga see-eest tõelise pasha retsepti:
TSAARI PASHA
1,0 kg lahjat kohupiima
250 g võid
5 muna
4 dl hapukoort
2 tl vanillisuhkrut
½ dl hakitud mandleid
½ dl väiksed rosinad
Kaunistuseks: puuviljalõike, mandleid
2 dl suhkrut
Valmistamine
Sulata või potis ning lisa kohupiim, hapukoor ja munad. Kuumuta segu, seda kogu aeg põhjani läbi segades. Kui segu hakkab keema, tõsta see tulelt ja lisa suhkur, vanillisuhkur, purustatud mandlid ja rosinad. Jätka segamist, kuni suhkur on sulanud. Kummuta pasha vormi ja jäta üheks ööks nõrguma.
Kui ma ei eksi, siis äkki oli see kusagil Angeelika Kangi raamatus ka. Tegin eelmisel aastal, oli hää. Kaloreid omajagu, aga ju saab siis mujal koomale võtta.