Kööginõu
Teie lemmik pasha retsept
 
... 20. märts 2008, kl 17.29
Palun kirjutage siia oma lemmik pasha retsept.
 
l 21. märts 2008, kl 05.38
vanaema teeb midagi sellist:) aga mandlid ja marmelaadi jätaksin ma küll välja ja sidrunimahla asemel paneb maitsek sriivitud sidruni koort või sukaadi

http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=4815&otsing=eebc0a9162194577c238c3c7a35c9041
 
katiliina 21. märts 2008, kl 09.17
Mina sain kunagi siitsamast foorumist vist sellise vanaaegse, aga see-eest tõelise pasha retsepti:
TSAARI PASHA
1,0 kg lahjat kohupiima
250 g võid
5 muna
4 dl hapukoort
2 tl vanillisuhkrut
½ dl hakitud mandleid
½ dl väiksed rosinad
Kaunistuseks: puuviljalõike, mandleid
2 dl suhkrut

Valmistamine
Sulata või potis ning lisa kohupiim, hapukoor ja munad. Kuumuta segu, seda kogu aeg põhjani läbi segades. Kui segu hakkab keema, tõsta see tulelt ja lisa suhkur, vanillisuhkur, purustatud mandlid ja rosinad. Jätka segamist, kuni suhkur on sulanud. Kummuta pasha vormi ja jäta üheks ööks nõrguma.

Kui ma ei eksi, siis äkki oli see kusagil Angeelika Kangi raamatus ka. Tegin eelmisel aastal, oli hää. Kaloreid omajagu, aga ju saab siis mujal koomale võtta.
 
mhmhh 21. märts 2008, kl 10.49
mina teen peaaegu samasugust kui see tsaari oma aga hapukoore asemel on vahukoor. Nii 250 ml umbes. Maitseks veel sorts sidrunimahla. Ja suhkrut - vanillisuhkrut ka paned tasapisi ja maitse järgi. Ahjaa :) Munad lähevad kahes jaos - esmalt kohe suhkruga vahustatud munakollased ja lõpuks kui kõik muu on keema tõusnud siis tulelt ära ja eraldi vahustatud munavalge juurde. Mandlid - rosinad võb panna ka kohe alguses.

Tulemus on väga õrn ja õhuline. Ja mmm-maitsev!
 
toidutare.ee 21. märts 2008, kl 12.00
Seitse erinevat pasha varianti
http://www.toidutare.ee/aabits.php?id=9312
 
hea 21. märts 2008, kl 16.24
Tsaari pasha on tõesti väga maitsev (lisasin ka kuivatatud aprikoosi tükke ja röstitud pähkli tükke).Kui mune lisada siis kuumutamine tuleb kasuks.Kindasti peab ööpäev-2 nõrguma.KALORIPOMM!!!!!!
 
Teemaalgataja 22. märts 2008, kl 09.36
Tänan. tegin selle esimese toidutare retsepti järgi kuumutatud pashat. Muutsin retsepti natuke oma maitsele - rosinate asemel panin kuivatatud aprikoosid, jahvatatud mandlite asemel mandlilaastud ja jätsin marmelaadi välja. Nii hea tuli!!! Kasutasin veel 10% hapukoort (muidu olen vahukoorga teinud) ja nii mõnus on süüa - pole liiga rammus. Algul, kui mass veel soe oli, ehmatasin ära, et liiga vedel, aga vooderdasin sõela mitmekordselt marliga ja öö jooksul nõrgus liigne vedelik välja ja nüüd - nämmnämm=)
 
tähenärija 22. märts 2008, kl 13.56
ja pakkuge külalistele ikka "pasHat", mitte pašat- väga palju olen ššš-tamist kuulnud, mis pole mitte õige hääldus.

ps tsaari pasha on õige ja klassikaline, AGA suhkrut on liiga vähe koostises (vähemalt kui magustamata kohupiima kasutada)
 
Kohupiimane. 22. märts 2008, kl 16.54
Tegin ka just praegu seda "Tsaari pashat", lisasin veel marmelaaditükke ka juurde. Homme maitsen, kui hea tuli.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!