Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
rõõsk koor kastmes-palun aidake lolli juhmi
 
kris 21. juuli 2008, kl 12.22
olen alati teinud kastet jagu ja piimaga aga paljud teevad rõõsa koorega, täna tahan teha head kukeseene kastet, kas rõõsk koor ei vajagi jahu? et kui oraen kukekad ja sibule ära, panen rõõsa koore+tilli ja lasen keema, tulebki paks kaste...vabandan väga oma võhiklikkust...
 
Miia 21. juuli 2008, kl 12.39
Jah, mina näiteks ei pane rõõsale koorele jahu. Kui koore peale valad, siis lase hästi väiksel tulel kuumeneda, siis läheb koor ise paksuks ja kaste fantast.
 
kukeseen 21. juuli 2008, kl 12.52
Nii sobivalt oli teemaks kukeseen. Minul ka külmutuskapis pakike kukeseeni. Môtlesin ka, et teen seenekastet. Kuna vanad, eelmise aasta kartulid tahavad ära söömist, siis teine variant oleks teha kartuli-seene vormi (ahjus). Probleem selles, et seened tahavad vähem küpsetamist kui kartulid ja sibulad. Kas keegi oskab nôu anda, kuidas teha üks korralik vormiroog kartulist, sibulast ja kukeseentest.
 
jahu 21. juuli 2008, kl 12.56
mina panen ikka jahu pisut, piimaga ei tee kunagi, ei maitse, ainult koorega.
 
kiki 21. juuli 2008, kl 12.58
Kartulid kuubikuteks ja keedad 10 min.Sibul,seened praed kergelt läbi.Segad kokku,vormi ja muna-koore segu peale.
 
ja 21. juuli 2008, kl 13.01
kuidas sobib kukeseen tilliga? Ise olen kukeka pannud kokku kanaliha ja lillkapsaga.
 
t 21. juuli 2008, kl 14.49
kukeseen ja till on ju klassika
 
kaidu 21. juuli 2008, kl 15.29
Mina teen kastme nii - praen sibula, hautan liha, lisan merevaigu ja siis rõõsa koore! Ja voilaa- maitsev kaste olemas :) Merevaik teeb asja maitsvamaks ja paksemaks!
 
... 21. juuli 2008, kl 17.44
ei pane kukeseene kastmele üldse tilli. hea puhas seenemaitse on parim.
 
fui 21. juuli 2008, kl 20.39
ma arvasin, et jahukastet tehti viimati 20 aastat tagasi :S Vaesed k6hud, mis seda jahu (kartulitärklis + kastmejahu) seedima peavad.
 
A 22. juuli 2008, kl 10.31

Küll on imelik, kui ainult kõik praegune hea ja õige tundub, võiks arvata, et nendes paljukiidetud pastades jahu ei ole ega hamburgerites ja pitsades, millest palud noored ainult toituvad.
Küll need on ikka kõhule head?
 
kris 22. juuli 2008, kl 11.52
tegin siis eile nii, praadisin kukeseeni, kallasin liigse vedeliku ära, lisasin võid ja praadisin sibulaga üle, lisasin kohvikoore(muud polnud selveris :) ja tasakasi segasin ja ootasin, paksuks eriti ei läinud ja siis ma segasin veega 1 tl täie jahu 250ml klaasis ja segasin seda veidikene hulka ja sai hea paksem(mitte paks vaid selline nagu umbes 10%hapukoor) kaste+värske till...mees sõi ja ütles, et väga väga hea kaste on:) edaspidi hakkangi kasutama koort...
 
to kris 22. juuli 2008, kl 12.48
liigne vedelik, mille pärast seente praadimist ära kallasid, on ju seente mahl e. selline kukeseenemaitseline. Selle oleks võinud hiljem kastmele lisada, oleks kaste veel parem olnud.
Kui koort kauem keeta, läheb ikkagi paksemaks. Seega, kui jahu ei soovi, siis tuleks lihtsalt koort kauem kokku keeta.
 
kooremaias 23. juuli 2008, kl 14.15
10%line koor ei lähegi eriti paksemaks ja kui oled harjunud paksema kastmega, pead ikka natuke jahu lisama.
35%list koort kasutades saad paksema kastme ilma jahuta ka.
Kaalujälgijatele see just pole, aga hea on küll:)
 
hehehe siuuu 09. august 2022, kl 06.13
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!