Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
soovitage, kuidas odavalt sünnipäev maha pidada!!
 
hannela 29. juuli 2008, kl 21.19
Olen täiega hädas. Üldiselt olen selline tüüp, kes sünnipäevade asemel reisul või matkal viibib - suvine aeg ju! Aga seekord olen hädas - tulevad sellised sugulased, keda pole ammu näinud ja kelle pean vastu võtma. Samas tahaksin hästi odavalt läbi ajada, sest enne koolitööd (olen sekretär koolis) on plaan veel trollide maal ära käia... Napsuvõtjaid meie hulgas eriti pole, selle peale raha ei läheks. Kui, siis tuuakse ehk ise pudeli vahuveini kaasa. Küpsetaja-vaaritaja-mooritaja ma pole. Aga poest igatsugu salateid ja konerve osta läheks liiga kalliks. Appi, andke nõu!!! Tulevad 3 naist, 1 mees ja 1 laps. Üks suvine õhtupoolne vastuvõtt siis - kuidas odavalt üle elada? (Tullakse kaugelt - 3 tundi sõitu), seega ei ole omalinnainimesed, kellele piisaks kohvist ja kringlist...
 
miia 29. juuli 2008, kl 23.11
Süüa sa siis teha ei oska? Muidu soovitaks mõnd sooja toitu pakkuda, sest kaugelt tulnutele kõhutäiteks oleks see ehk parim. Aga külmast lauast? No palju sa raatsid kulutada? Ise tehtud salat ei pruugi alati odavam tulla poe omast. Aga vene ajast meenub, et kui mitte midagi saada ei olnud, siis kuidagi õnnestus sünnipäevapidudeks kokku klopsida selline söök: väikesed kotletid külma kastmega, kus kaste koosnes ketšupi ja majoneesi segust, mille sisse oli peeneks hakitud sibul ning maitseks sool, pipar, till ja natuke suhkrut.Selle juurde keedukartul. Kõigil said kõhud täis, midagi magusat sai juurde pakkuda ja oligi kogu pidu.
Õige nõu saaksid muidugi,kui siia kirja paneksid, palju kulutada plaanid.
 
hannela 29. juuli 2008, kl 23.17
aitäh sulle, olidki siin ainus vastaja. Võtan ka sinu nõu kindlasti arvesse - panen kõrva taha. Aga kuna nägin, et siin vastajaid pole, hõikasin abipalve juba ka 50plussis ning sain sealt palju ideesid. aitäh veelkord!-- :))
 
öäk 30. juuli 2008, kl 01.19
jälle üks selline, kes ei oska öelda, et ei sobi pidada, vaid üritab odavat rämpsu siis külalistele pakkuda. kinki aga tahaks küll, eks? ja võimalikult head ikka, irw.
 
una 30. juuli 2008, kl 07.43
Sul ei maksaks pahandada, ütlesid ise, et pole ei keetja ega küpsetaja, milliseid retsepte siis ikka pakkuda, kõik nõuavad siiski natukegi oskusi. Olen nõus sellega, et soe toit oleks kõige õigem. Ei ole mingi oskus panna tükk liha ahju, teha heeringat hapukoorega, liha vedelikku saab kasutada kastmeks. Purk hapukapsast ei maksa palju kui seda osta.Hiinakapsast saab hea toorsalati, paned kurki, tomatit ja paprikat.
 
jansa 30. juuli 2008, kl 08.18
keedetud värske kartul ja näiteks osta juurde üks küpsetuskotis ahjukana, lisaks salat tomat-kurk-vms. ja magusaks pakuks mina suveajal jäätist erinevate marjadega.
 
hannela 30. juuli 2008, kl 08.44
aitäh, jansa! sinu soovituse võtan arvesse küll! Asjalik nõuanne.

öäk'ile. Oled jah üks öäkk. Sa ju ei tunne mind üldse, millest kohe see pahatahtlikkus?? Saan ju alles 20, elan iseseisvalt esimest aastat, seega pole memme sussi all nagu sina. Juba viimase gümna-aasta elasin üksi, tegin isegi tööd kooli kõrval (tõlkisin). Aga peret ja lastekarja mul tõesti kohe pole ja küpsetamine pole mu huviala. Aga saan kõigega hakkama küll.

öäkk. Miks sa arvad, et tahan hirmkalleid kingitusi? kust sa seda võtsid? Tean, et nad on Võrumaa inimesed, kelle palgad pole just nii võimsad kui Tallinnas. Isegi mina teenin rohkem kui mu tädi postiljonina. jutt ja abipalve oli ju sellepärast, et tahaks neid viisakalt vastu võtta. Aga noore inimese asi. suvi ka. no tõesti ei viitsi 5-käigulisega mässata.-

paluks mitte sellist pahatahtlikkust. Sain 50 pluss prouadelt väga palju häid retsepte. aga sina, öäkk, mine ja arene pisut - inimsuhetes.
 
:) 30. juuli 2008, kl 09.43
Meil suviti lemmiksalat säärane: keedetud makaronid, võiksid olla väikemat sorti, nn riisimakaronid, aga kui neid pole, siis sobivad ka suuremad, hapukurk, värske kurk, tomat, hapukoor ja majonees, ja mõõdukalt tilli ja rohelist sibulat, nujah, natsa suhkrut ja soola ka. Kõik tuttavad alati kiidavad ja teevad nüüd ise ka säärast salatit. Juurde võid pakkuda kasvõi ahjus küpsetatud viinereid või pihve (neid saab ka poest).
 
hannelale 30. juuli 2008, kl 09.54
Kui sa nii võimsalt sappi oskad pritsida, siis ei ole mingit isu nõu anda.
 
hannela 30. juuli 2008, kl 10.01
Kullake, mina tulin siia abipalvega ja sain höäid vastuseid ja soovitusi ja retsepte (eriti 50 plussis, aga mõned ka siit rubriigist). Mine loe, mismoodi vastas mulle öäk. See vastus oli ju temale määratud. Mis sa mõtled, et olen jalamatt, kes laseb endale halvasti öelda?! - igaühele ikka tema enda viisiga vastu laulda! Ja tõesti - öäk lihtsalt solvas mind, sest ma ei mõelnud sugugi "kallite kinkide" peale, sest tean, et nad pole rikkad. Aga tahaks neid tõesti kenasti vastui võtta. Ilusat päeva!! ---
 
lihtsalt lugesin 30. juuli 2008, kl 10.01
hannala küll siin sappi ei pritsinud, öäk oli see. siililegi selge.
 
vana kokaraamat 30. juuli 2008, kl 10.27
salat võiks ka veidi huvitavam olla, leidsin sellise retsepti, sobib kindlasti kanaga

1 keskmine pea jääsalatit või ca 300 gr hiinakapsast(harilik lehtsalat "vajub ära")
2-3 apelsini
2-3 tomatit (või karbike kirsstomateid poolitatult)
1 väiksem värske pikk kurk või 2-3 väikest
2-3 vart varssellerit
ohtralt tilli
magushapu õlikaste
kübeke mingit piprasegu-parim on viie pipra segu
kuivatatatud basiilikut(värskega pole teinud)

tükeldada-segada ja võib vabalt ka paar tundi seista- seega paras valmistada just enne liha-kala-kana tegema asumist
 
ok ok, olen öäk 30. juuli 2008, kl 23.51
ok, oled noor ja siis saan aru aga tegelikult on mind siin juba närvi ajanud need, kes tahaks hirmodavalt läbi ajada. tuleb siiski arvestada, et külaline saab ka aru, kui talle on midagi odavalt kokku keeratud.

tee üks võileivatort, hästi suur ja see pole eriti kallis ka.
 
ok ok, olen öäk 30. juuli 2008, kl 23.52
lepime ära :)
 
kräuks 31. juuli 2008, kl 07.39
odavalt ei anna tänapäeval enam midagi teha ... . Ainuke asi kus odavus kohe näkku kargab on serveerimine. Kui ikka toit näeb vlja hall ja üksluine siis polegi muud teha kui arvata, et on odav. Ilus ja tagasihoidlik kaunistus muudab nii mõnegi"odava" roa kauniks.
 
tibu-liisu 31. juuli 2008, kl 09.32
1)
Tee üks korralik laar ahjukartuleid ja kõrvale viinerid,toorsalat. Magusaks võid teha ju pannkooke.

2)
Keedukartulid, areta juurde mõni kaste(hapukoor,sibul,tomat,kurk,sool) Kui viitsid tee ise kotlette.Kodune ja maitsev.Magusaks jäätist moosiga

3)
Tee suur pizza. Taigen näiteks lehttaignast või siis pulbrist vms. Peale viska kapis olev vorst-liha/hakkliha,hapukurk,tomat,juust vms. Magustoiduks vahukoor marjadega.
Osta konserv(räimed tomatis vms) purusta,lisa majonees,sibul,sool. sega ja määri saiale/leivale.
 
Ave 31. juuli 2008, kl 11.06
Kas see nii väga suvesöök on, aga küpseb suhteliselt ise. Kui külalised tulevad teisest Eesti otsast, siis on arvatavasti ka kõht suhteliselt tühi. Oma sünnipäeval olen tihti läinud kergema vastupanu teed ja hapukapsast, keedukartuli ja lihaga pakkunud. Hapukapsas keeb potis ise praktiliselt ju, kartulitega on ka suht muretu peale koorimise, liha pistad ahju ja ongi asi valmis. Arvestama peab muidugi küpsemisaegadega. Ütleme heeringat hapukoorega kõrvale ja võib-olla veel üht-teist ja ongi olemas. Mingi lihtne kook ka. Lihaga on selles mõttes veel lihtne, et osta näiteks kanakintsud või poolkoivad või midagi sellist, maitsesta kasvõi kanamaitseainega ja ahju, vahepeal soovitan tekkivat kastet ära korjata, nii saab krõbedam.
 
hannela 31. juuli 2008, kl 16.29
no tsau siis jällegi! Tulin veelkord siia vaatama ja tore, et tulin! - ongi mõned nõuanded juurde tekkinud. Tegelikult on pidu homme ja ma sain tänu teie nõuannetele juba "plaani" valmis; asjad muretsetud. Ja võileivatordiga läheb õhtul tegemiseks!

ok, öäk! ma pole pahane, lepime jah! :-)) ega mina ju tea, kes siin foorumites käivad. ise siin esimest korda nõu küsimas. muidu otsin ikka kõik vajaliku infi Googlest.
 
niisama kiibitseja 31. juuli 2008, kl 16.55
häid nõusid juba antud küll..ma ütlen niisama sõna sekka. olles ise kunagi noor olnud ja pingutanud.. ja nüüd peaaegu ämmaseisuses juba - no eg akeegi ju 20-aastaselt inimeselt ei ootagi mingeid erilisi kokakunstisaavutusi.. ja kauged külalised tahavad sind lihtsalt näha.. aga mõlemad olete toredad osapooled ning tahate teha 'nii nagu peab'.
loogiline et oled külalislahke.. ja see heameel mis silmist paistab et sind külastama tuldi on põhiline.. ja kui oskad kenasti veel seltskondlikku vestlust joonel hoida ja söögid-joogid laual pakkuda on kõik ju väga hästi. Ära ole pinges ja murelik, muidu veel külalised kardavad et on koormaks:)
 
Kaire 16. jaanuar 2020, kl 02.24
Mina teeks singi rulle paneks sinna riiv juustu majoneesiga singi vahele ja keeraks torud ja veel teeks makaroni salatit ise ostaks odavad makaronid paneks hapukurki ja vorsti odavamat ja värsketkurki ka veidi ja muna ka koort ja majoneesi ja hea ja lihtne salat polegi siis rohkem vaja ja magusat teeks kas küpsisetorti või siis ostaks vahukreemikringli nii on odavam kui igasugu kallist liha osta poest või kallist torti ostes.
 
Kaire 16. jaanuar 2020, kl 02.31
Kaire Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Mina teeks singi rulle paneks sinna riiv juustu ma
> joneesiga singi vahele ja keeraks torud ja veel te
> eks makaroni salatit ise ostaks odavad makaronid p
> aneks hapukurki ja vorsti odavamat ja värsketkurki
> ka veidi ja muna ka koort ja majoneesi ja hea ja
> lihtne salat polegi siis rohkem vaja ja magusat
> teeks kas küpsisetorti või siis ostaks vahukreemik
> ringli nii on odavam kui igasugu kallist liha ost
> a poest või kallist torti ostes.või teeks võileivatordi odavamalt
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!