Kööginõu
kuidas keeta kaerahelbeputru:)
mari 21. august 2008, kl 10.26 |
Õpetage no ei oska. Olen kohu aeg teinud veega ja kiirkaelahelvestega ja kenasti on välja tulnud. Nüüd paar korda olen proovinud teha piimaga ja täishelvestega. Ja ei tule mingit putru. Nagu keedetud helbed lihtsalt, piin läheb ka koledaks tükki , ühesõnaga suht söödamatu asi tuleb. No ei oska keeta.
mari 21. august 2008, kl 10.27 |
nurr 21. august 2008, kl 10.42 |
Täishelbed ei jäägi nii pudrused kui kiirhelbed. Mina näietks ei tahagi mingit möllist lobi. Sind ma ilmselt aidata ei oska, sest ise keedan igal hommikul täistera kaerahelvestest veega putru, kuhu puistan sisse veel nisukliisid. Väga nämma. Piimaga keedetud puder ei maitse, sest see tundub kuidagi liiga magus ja rammus.
mari 21. august 2008, kl 10.44 |
g 21. august 2008, kl 10.46 |
No keeda vähese veega karehelbed nii, et ajad keema ja siis ainult väikese tule peal hautad lõpuni. Piima võid ka lõpus lisada ja siis veel korra keema ahjada siis on põhjakõrvetamise oht väiksem.
Tüki läheb vana piim.
PS see pastöriseeritud ja veel kord keedetud piim seda putru tervislikumaks küll ei tee. Hapendatud piimatooted on tervislikumad.
Tüki läheb vana piim.
PS see pastöriseeritud ja veel kord keedetud piim seda putru tervislikumaks küll ei tee. Hapendatud piimatooted on tervislikumad.
y 21. august 2008, kl 11.47 |
huuh 21. august 2008, kl 13.10 |
vanaema 21. august 2008, kl 18.00 |
Kaerahelbepuder tahab päris pikka keetmist, nii et kiirputru temast loota ei ole. Mina keedan tavaliselt umbes 15 minutit veega, siis kallan piima peale ja keedan veel 5 minutit. Keeta tuleb tasasel tulel - öelge, mis tahate, puupliidil tulevad pudrud palju maitsvamad kui gaasil või elektril keetes. Ja muidugi tuleb kogu aeg juures passida ja segada. Kaerahelbepuder peab olema keetes pigem vedel, jahtudes ta muutub paksemaks.
Koguseid ei oska kunagi määrata, sest erinevad helbed ja erinev paisumine.
Aga kui pudrusse lisada näpuotsatäis soola, siis mina küll magusat maitset ei tunne. Kui piim tükki läheb, siis on ta juba kergelt hapu ja ei kõlba enam pudru keetmiseks. Aga päris ilma piimata keetes on puder minu arust mõru, noh jälle maitseküsimus.
Koguseid ei oska kunagi määrata, sest erinevad helbed ja erinev paisumine.
Aga kui pudrusse lisada näpuotsatäis soola, siis mina küll magusat maitset ei tunne. Kui piim tükki läheb, siis on ta juba kergelt hapu ja ei kõlba enam pudru keetmiseks. Aga päris ilma piimata keetes on puder minu arust mõru, noh jälle maitseküsimus.
. 21. august 2008, kl 19.52 |
Parim pudrukeetja 21. august 2008, kl 21.29 |
Mina teen nii: määrin poti põhja võiga (et kõrbemist karta poleks) ja panen pool pakki piima potti, samal ajal koguaeg segades ajan piima keema, siis panen ca 200 gr( s.o. peaaegu klaas) kaerahelbeid, näpuotsaga soola ja 3 spl suhkrut ja koguaeg segades keedan kuni valmimiseni. Valmis on siis, kui puder on piisavalt "tummine", samal ajal vedel (kausis läheb paksemaks). Võtab aega ca 20-30 min.
julia 22. august 2008, kl 00.24 |
nurr 23. august 2008, kl 14.26 |
Mis mõte on keeta sellist kaloripommi? Piimaga??? Võid ka veel sisse toppides??????????? Pärast pudru sisse ka kindlasti lusikaga moosi, võid või suhkrut ja tass piima kõrvale? Mõni vitsutab pudru kõrvale võileibu ka. Milleks niisugune nuumamine??? Veega keedetud puder, mille sisse törts soola pandud ja söömisel lisatud teelusikaga moosi, on väga maitsev ja täidab päris kauaks kõhu.
ttt 23. august 2008, kl 15.18 |
nurr 23. august 2008, kl 15.57 |
to ttt:
Mul pole aimugi, kui palju võiks sellisest pudruportsust saada, nagu sina sööd. Samuti ei tea, palju minu puder kaloreid annab. Aga mind ajab iiveldama, kui sihukest rasvast läga sisse peaksin ajama. See pole ju tervisele kasulik. Siin justkui algatati teema tervislikule toitumisele mõeldes.
Mul pole aimugi, kui palju võiks sellisest pudruportsust saada, nagu sina sööd. Samuti ei tea, palju minu puder kaloreid annab. Aga mind ajab iiveldama, kui sihukest rasvast läga sisse peaksin ajama. See pole ju tervisele kasulik. Siin justkui algatati teema tervislikule toitumisele mõeldes.
ttt 23. august 2008, kl 16.04 |
juliale 23. august 2008, kl 16.26 |
issver 23. august 2008, kl 19.14 |
52 kg 24. august 2008, kl 16.40 |
... 19. jaanuar 2014, kl 12.25 |
hommikupuder.. keedetud vesi, meenutused kaerahelvestest ja öökimised piima ja või poole
lõunapuder kardulast.. keedetud vesi...neelud kardulate järgi.. silme ees virvendus
õhtupuder.. kahe käega shokolaadi, jäätise, küpsiste suhu toppimine.. vesi võib jätta keema panemata. coola ajab janu ära.
lõunapuder kardulast.. keedetud vesi...neelud kardulate järgi.. silme ees virvendus
õhtupuder.. kahe käega shokolaadi, jäätise, küpsiste suhu toppimine.. vesi võib jätta keema panemata. coola ajab janu ära.
kaerapudru patrioot 19. jaanuar 2014, kl 18.40 |
Ainult täishelvestest kaerapuder, teisi ei tunnusta. Loputan helbeid, valan vee ära ja siis külma vette keema segades ja vett juurde lisades, kui vaja. Tahate magusat, siis kaneelikoort, aniisitähti, lisage kuivfrukte,varieerige oma tuju ja maitse järgi, natuke suhkrut,kondenspiima vôi piima viimasel etapil,paksemat vôi vedelamat,ikka silma ja maitse järgi.Tahate naturaalset, jätke välja maitseained, natuke soola ja sama. Kaerahelvestes on palju vitamiine, mineraalaineid,n1 teraviljadest,rikas kiudainetest (teate küll, milleks see hea on). Meestele on see lausa kohustuslik hommikusöök, loomulik Viagra! ja varsti teil pole erektsiooniga mingeid probleeme! Hobustele ju lausa söödeti kaeru. Tôuske varem ja kaerahelbe pudru tulele!
seidi 19. jaanuar 2014, kl 19.23 |
nii 19. jaanuar 2014, kl 19.55 |
no 2 19. jaanuar 2014, kl 20.27 |
kurmaan 20. jaanuar 2014, kl 13.56 |
mina 20. jaanuar 2014, kl 17.15 |
teen nii 20. jaanuar 2014, kl 17.40 |
Vett kaks kolmandikku ja piima üks kolmandik. Eelnevalt panen külma poti põhja suts õli ja vee ja siis piima ja ajan nad koos peaaegu keema. Siis helbed, et jääks vedelam, sest arvesta paisumist. Kui kisub väga paksuks, võid keeva vett juurde panna ja madalal tulel keedan sellest alates, kui helbed panen. Lisan lõpupoole suts soola, mett ja võid.Nämma.
Lisa postitus