Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
kuidas keeta kaerahelbeputru:)
 
mari 21. august 2008, kl 10.26
Õpetage no ei oska. Olen kohu aeg teinud veega ja kiirkaelahelvestega ja kenasti on välja tulnud. Nüüd paar korda olen proovinud teha piimaga ja täishelvestega. Ja ei tule mingit putru. Nagu keedetud helbed lihtsalt, piin läheb ka koledaks tükki , ühesõnaga suht söödamatu asi tuleb. No ei oska keeta.
 
mari 21. august 2008, kl 10.27
oih nii palju vigu tuli, piim siis läheb tükki ja tavaliste mitmevilja helvestega olen proovinud keeta, mitte kiirhelvestega siis. Kuna otsustasin tervelikult toituda:)
 
nurr 21. august 2008, kl 10.42
Täishelbed ei jäägi nii pudrused kui kiirhelbed. Mina näietks ei tahagi mingit möllist lobi. Sind ma ilmselt aidata ei oska, sest ise keedan igal hommikul täistera kaerahelvestest veega putru, kuhu puistan sisse veel nisukliisid. Väga nämma. Piimaga keedetud puder ei maitse, sest see tundub kuidagi liiga magus ja rammus.
 
mari 21. august 2008, kl 10.44
aga mis kogused panna, et ta pudru moodi jääks? Või peaks vee-piima seguga tegema?
 
g 21. august 2008, kl 10.46
No keeda vähese veega karehelbed nii, et ajad keema ja siis ainult väikese tule peal hautad lõpuni. Piima võid ka lõpus lisada ja siis veel korra keema ahjada siis on põhjakõrvetamise oht väiksem.

Tüki läheb vana piim.
PS see pastöriseeritud ja veel kord keedetud piim seda putru tervislikumaks küll ei tee. Hapendatud piimatooted on tervislikumad.
 
y 21. august 2008, kl 11.47
paki peal on õpetus olemas kindlasti - mina teen mikros, võtan võrdsed kogused täisterahelbeid ja piima ning viskan ka 1spl linaseemneid sisse ja 2,5-3min mikros täisvõimsusel.

tubli, et putru sööma hakkad, mul sama tegevus käsil:)
 
huuh 21. august 2008, kl 13.10
teha putru mikros.. iuu kui ruaml mõte..

ja nurrile tundub piimaga puder magus.. no on ikka seltskond koos siin.
 
to:huuh 21. august 2008, kl 14.55
maitse üle ei vaielda;)
 
vanaema 21. august 2008, kl 18.00
Kaerahelbepuder tahab päris pikka keetmist, nii et kiirputru temast loota ei ole. Mina keedan tavaliselt umbes 15 minutit veega, siis kallan piima peale ja keedan veel 5 minutit. Keeta tuleb tasasel tulel - öelge, mis tahate, puupliidil tulevad pudrud palju maitsvamad kui gaasil või elektril keetes. Ja muidugi tuleb kogu aeg juures passida ja segada. Kaerahelbepuder peab olema keetes pigem vedel, jahtudes ta muutub paksemaks.
Koguseid ei oska kunagi määrata, sest erinevad helbed ja erinev paisumine.
Aga kui pudrusse lisada näpuotsatäis soola, siis mina küll magusat maitset ei tunne. Kui piim tükki läheb, siis on ta juba kergelt hapu ja ei kõlba enam pudru keetmiseks. Aga päris ilma piimata keetes on puder minu arust mõru, noh jälle maitseküsimus.
 
. 21. august 2008, kl 19.52
panen piima asemel lõpuks tükikese head võid või kohvikoort. nii nämma saab... . natuke soola ja mett ka..
 
Parim pudrukeetja 21. august 2008, kl 21.29
Mina teen nii: määrin poti põhja võiga (et kõrbemist karta poleks) ja panen pool pakki piima potti, samal ajal koguaeg segades ajan piima keema, siis panen ca 200 gr( s.o. peaaegu klaas) kaerahelbeid, näpuotsaga soola ja 3 spl suhkrut ja koguaeg segades keedan kuni valmimiseni. Valmis on siis, kui puder on piisavalt "tummine", samal ajal vedel (kausis läheb paksemaks). Võtab aega ca 20-30 min.
 
julia 22. august 2008, kl 00.24
olen piimale allergiline ja koos selle teadasaamisega lõpetasin ka pudrud, veega tundub lahja a siin teie komme lugedes tekkis mõte, et sojapiimaga võib ju ka.
 
mari 22. august 2008, kl 10.30
tänud! Proovin nüüd uuesti.
 
nurr 23. august 2008, kl 14.26
Mis mõte on keeta sellist kaloripommi? Piimaga??? Võid ka veel sisse toppides??????????? Pärast pudru sisse ka kindlasti lusikaga moosi, võid või suhkrut ja tass piima kõrvale? Mõni vitsutab pudru kõrvale võileibu ka. Milleks niisugune nuumamine??? Veega keedetud puder, mille sisse törts soola pandud ja söömisel lisatud teelusikaga moosi, on väga maitsev ja täidab päris kauaks kõhu.
 
ttt 23. august 2008, kl 15.18
tead, nurr, kõik ei loe piinliku täpsusega kaloreid, vaid söövad seda, mis maitseb.
jube jah, teen putru piimaga, panen võid ka silma ja söön veel võileiba kõrvale. ja juurde suur tass kohvi suhkru ja koorega. kuku nüüd minestusse ja ussita edasi!!!
 
nurr 23. august 2008, kl 15.57
to ttt:
Mul pole aimugi, kui palju võiks sellisest pudruportsust saada, nagu sina sööd. Samuti ei tea, palju minu puder kaloreid annab. Aga mind ajab iiveldama, kui sihukest rasvast läga sisse peaksin ajama. See pole ju tervisele kasulik. Siin justkui algatati teema tervislikule toitumisele mõeldes.
 
ttt 23. august 2008, kl 16.04
mis rasvasest lägast sa räägid?? natuke piima putru keetes ja lusikatäis head võid. ei näe selles küll probleemi.
 
juliale 23. august 2008, kl 16.26
muidugi võib putru ka sojapiimaga keeta. mul on selleks otstarbeks sojapiimapulber, kuna ei jõua kunagi paki sojapiima ära kasutada, pool läheb äraviskamisele. pulber on hästi mugav:)
 
issver 23. august 2008, kl 19.14
sussver... tead kaloripomm- hakka tööle... küll siis hakkad ka võid pudrusilma panema.
 
52 kg 24. august 2008, kl 16.40
Veega puder on jääääk, puder või asi! Mis ajast piim nüüd nii ebatervislikuks ja rasvaseks tooteks kuulutatud? Poepiim ju niigi liiga lahja.
Hommikusöök peabki päeva kõige rammusam söök olema, mida õhtu poole, seda lahjemaks.
 
bella 19. jaanuar 2014, kl 09.32
kas alguses peab ainult vett keetma või ...
 
... 19. jaanuar 2014, kl 12.25
hommikupuder.. keedetud vesi, meenutused kaerahelvestest ja öökimised piima ja või poole
lõunapuder kardulast.. keedetud vesi...neelud kardulate järgi.. silme ees virvendus
õhtupuder.. kahe käega shokolaadi, jäätise, küpsiste suhu toppimine.. vesi võib jätta keema panemata. coola ajab janu ära.
 
kaerapudru patrioot 19. jaanuar 2014, kl 18.40
Ainult täishelvestest kaerapuder, teisi ei tunnusta. Loputan helbeid, valan vee ära ja siis külma vette keema segades ja vett juurde lisades, kui vaja. Tahate magusat, siis kaneelikoort, aniisitähti, lisage kuivfrukte,varieerige oma tuju ja maitse järgi, natuke suhkrut,kondenspiima vôi piima viimasel etapil,paksemat vôi vedelamat,ikka silma ja maitse järgi.Tahate naturaalset, jätke välja maitseained, natuke soola ja sama. Kaerahelvestes on palju vitamiine, mineraalaineid,n1 teraviljadest,rikas kiudainetest (teate küll, milleks see hea on). Meestele on see lausa kohustuslik hommikusöök, loomulik Viagra! ja varsti teil pole erektsiooniga mingeid probleeme! Hobustele ju lausa söödeti kaeru. Tôuske varem ja kaerahelbe pudru tulele!
 
seidi 19. jaanuar 2014, kl 19.23
Mul tuttav paneb helbed õhtul likku, siis keevat kiiremini. Seletab, et nii on hambaall pehmemad.
 
nii 19. jaanuar 2014, kl 19.55
Keedan veega ja kui keetmise olen lõpetanud, lisan sortsu 35% vahukoort.
Kui vahukoort kodus pole, lisan veidi võid.

Piimaga ei tee ühtegi putru.
 
kaerapudru patrioot 19. jaanuar 2014, kl 20.16
Vôiga putru ei rikku!
 
no 2 19. jaanuar 2014, kl 20.27
100g. 1/2 klaasi kaerahelbeid annab 357 kcal .See ei ole hommikuks palju ja tõesti kõht püsib kaua täis..
 
kurmaan 20. jaanuar 2014, kl 13.56
mina lasen 1dl vett veidikese soolaga keema, lisan täpselt samapalju jämedaid täistera kaerahelbeid ja keedan 6 minutit. Selleks ajaks on vesi kadunud ja pudrus on kõik kaerahelbed ükshaaval tuvastatavad. Mingit vedelat putru ei söö.
 
mina 20. jaanuar 2014, kl 17.15
kui hommikul putru teha ,siis pane õhtul täiskaerahelbed vähese külma veega likku ja enne keetmist lisa piim või koor , nii saad tummise pudru
 
teen nii 20. jaanuar 2014, kl 17.40
Vett kaks kolmandikku ja piima üks kolmandik. Eelnevalt panen külma poti põhja suts õli ja vee ja siis piima ja ajan nad koos peaaegu keema. Siis helbed, et jääks vedelam, sest arvesta paisumist. Kui kisub väga paksuks, võid keeva vett juurde panna ja madalal tulel keedan sellest alates, kui helbed panen. Lisan lõpupoole suts soola, mett ja võid.Nämma.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!