Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
kuidas keeta kaerahelbeputru:)
 
... 20. jaanuar 2014, kl 22.39
..kui kaerahelbepuder saab mõrkjas, siis on helbed VANAD!

õhtul likku pandud helbeid võib ka keetmata süüa- täitsa pehmed on hommikuks. nats kaneeli või miskit muud maitsvat peale ja nämm.
muidugi võib ka keema lasta, aga keeta küll pikalt vaja pole enam.

mõttetu on putru keeta piimaga tervislikkuse pärast.
pastöriseeritud piim on juba iseenesest surnud. seda putru tehes veel keeta- milleks? aa kes just maitse pärast- ok.. maitse üle ei vaielda..

ulme ikka, mida kõike tervislikuks ei peeta.....
 
koresööt 21. jaanuar 2014, kl 12.30
Mulle meeldib hästi kore ja sõmer puder, mis pole pehme ega libe. Jämedaid täisterakaerahelbeid kuumutan kuivalt poti põhjal (aeg-ajalt raputades-segades), kuni on helvestel kohati õige õrna pruunistumist märgata. Siis kallan peale keeva vee, lasen paar minutit keeda, keeran tule alt ja jätan 5 minutiks kaane alla hauduma. Lõpuks lisan soola ja üpris heldelt võid. Päris alguses (enne kaerahelbeid) võib eraldi kergelt kuumutada ka paar sl linaseemneid, kuni need hakkavad popkornina prõksuma. Siis helbed juurde ja edasi sama käik.
 
Viimasele 25. jaanuar 2014, kl 23.30
See linaseemnetega värk on päris huvitav.Aga ülitervislik pidi olema täisterakaerahelbed keeta veega, kuni sealt hakkab eralduma seda lima.Siis lausa kuni tund aega hautada.Sool, nats suhkrut maitse järgi.Taluvõi
 
koresöödale 27. jaanuar 2014, kl 18.03
Tegin sinu õpetuse kohaselt, ainult võid ei pannud. Mõnus sõmer jäi ja väga hea maitsega. Ole tänatud. :)
 
ups 23. juuni 2015, kl 12.37
no 2 Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> 100g. 1/2 klaasi kaerahelbeid annab 357 kcal .See
> ei ole hommikuks palju ja tõesti kõht püsib kaua t
> äis..



Õlleklaasi valad? Ma valasin oma klaasi servani helbeid täis ja sisu kaalub täpselt 70g. Klaas on küll jah natuke väiksem, 215ml.
 
Beibe 08. juuni 2017, kl 10.01
Mina teen piimaga putru ja keedab enne lasen piima soojaks
 
uu 30. juuni 2017, kl 08.53
parim tooraine on poes tsellofaanpakiga kõige madalamal riiulil. uhkeldavad pappkarbid ülemisel on petlikud, kuigi märgistus sama: täisterakaerahelbed.
putru keedan rohke vee ja kribekese soolaga. kui "tomu" üles saab, jätan hauduma, lausa pooleks tunniks. siis sortsuke kohvi- või vahukoort sisse ja väike võisilm ka peale. piim, millest olen "üle saama", on siia juurde küll asendamatu.
ja üldse, ka see pudru on asendamatu. võtan teda alati esimesena ka ükskõik kui hea-paremaga hommikulauas.
annab justkui kindla olemise...
 
lauraviiru 18. märts 2020, kl 20.49
Sul ei ole mõtet lisada linaseemneid niimoodi, neid peab enne kas ööläbi leotama või purustama blendris, muidu pole neist seedimisele mingit kasu.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!