Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
rämpstoit - miks see meile meeldib?
 
eiolekorralik 21. september 2008, kl 10.37
Ei uldista, aga miks rämpstoit ikka ja jälle hea ja tahetuks osutub?
Eile pistsin pintslisse kaks hot dogi, juurde suur tops cocat. No kull oli hea!!
Miks see mind völub?
Kas teie sööte vahepeal ennastunustavalt midagi.... ebatervislikku, rasvast, rämpsu?
Miks seda tehakse?

NB! Tervisemaniakid - ärge nuud minestage, aga see teema polegi teile. See on minusugusele iseloomutule kodanikule, kes lubab omale pizzat, kebabi, burgerit, kröpse, bal snacki tooteid, rasvast kananahka, paneeritud lihasid, prae- ja friikartuleid ja muud head-paremat. Ja tuju on hea ja ei stressa kaalu pideva järelvalve all.
 
l 21. september 2008, kl 10.39
sest rämpstoit on sellisena tehtud, et ta on isuäratav. burgerid nt on pehmed ja just selliste lisanditega, et need maitsevad meile.
 
to l 21. september 2008, kl 10.58
Ise ka oma seletusest aru saad? Sellepärast, et.... lihtsalt on nii?
Mina arvan, et köik keelatu on hea...
Tegelikult oli yks ytlemine, et köik mis on hea teeb paksuks, on amoraalne vöi keelatud...:)
 
Anu 21. september 2008, kl 11.11

Õnneks pean ütlema, et mulle küll ei meeldi. Mitte sellepärast, et ta kahjulik on, lihtsalt ei ole kunagi maitsenud. Ei friikartulid, ei cola, mis on minu meelest lihtsalt öökimaajav, ei burgerid, ainuke, mida vahel ise teen, on pizzad, kuid ostetutest on enamus vastikud ja mõned, mis söödavad, tunduvad ostmiseks liiga kallid.
Arvan, et oled lihtsalt liiga noor, et osata head toitu hinnata, ilmselt on alati nii kiire ja kõht tühi, siis tundubki selline rämps ikka hea, aga võin lohutada, see läheb vanemaks saades üle
 
maarika 21. september 2008, kl 11.44
Ei, mulle ka need ei maitse. Ja sarnaselt Anuga - mitte ebatervislikkuse tõttu, vaid maitseomaduste tõttu.
Söön küll pitsat, aga isetehtut. Samuti teen vahel kodus ise burgereid. Omatehtud kotlett (see valmiskotlett on kuidagi kummalise maitsega!)ja kaste ning toorsalat vahele - väga hea.
Neil rasvas praetud valmistoitudel on mu meelest mingi spetsiifiline ebameeldiv maitse juures - nagu oleks rasv rääsunud või mis. Kodus hautan-praen kanakoibi küll, need on hoopis teise maitsega.
Tavaliselt hindavad nn rämpstoitu need, kellel pole olnud õnne nautida kodustehtud toite. Kui juba neist maitse suhu saad, siis enam rämpstoidu poole ei tõmba.
 
d. 21. september 2008, kl 11.53
No vot ei ole nii - justnimelt tahaks mõni kord vahelduseks ka rämpstoitu.

Ma kaldun arvama, et neil, kes veendunudlt öökimaajavaks tembeldabvad selle kraami on tegu pigem autosuggestsiooniga.
 
mumm 21. september 2008, kl 13.08
Burgerid mulle maitsevad. Aga pizza mitte. Ei isetehtud ega mujal tehtud. Hakkab vastu see sulajuust.
 
ki 21. september 2008, kl 13.22
mulle näiteks maitsevad burgerid aga mitte hesburgeri ega mcdonaldsi omad vaid näiteks söögiplatsi ja räägupesa omad,pizza maitseb mulle kyll meeletult igas variandis,hot dogid ka... friikaid ja muud slellist eelistan ka kaodust voi nende teiste söögikohtade omasid,mul tuttavad töötanud hesis jne ja ma tean kui tihti seal õli vahetatakse ja yldse mis seal köögipoolel toimub siis ega eriti isu pole kyll.. ahjaa kurgimajonees maitseb kyll hessi oma
 
d 21. september 2008, kl 13.26
Mis ta nii rämps ikka on, lihtsalt need koloripommid ei sobi väheliikuvatele inimestele.
 
Mjau 21. september 2008, kl 13.50
Ma ei taipa, kuidas keegi võib kogu nn rämpstoidu ühte lahterdada ja öelda, et ta seda ei söö. Erinevates kohtades pakutakse ju nii erinevat toitu ja selle rämpstoidu all peetakse ju tänapäeval silmas nii erinevaid sööke, et mismoodi keegi suudab väita, et talle ei maitse neist ükski? Ostsite McDonaldsist juustuburksi, teine kord valmispitsa poest ja kumbki ei maitsenud ning nüüd ongi kogu rämpstoit halb? See on umbes sama jabur nagu üks tuttav kunagi väitis kõigi juur- ja köögiviljade kohta, et tema ROHELIST ei söö. Siinkohal oleks igatahes veenvam, kui keegi tunnistaks ausalt, et ei söö põhimõtte pärast sellist jama.

Ja see vanaduse jutt on ikka täielik möga, asi on lihtsalt selles, et meie oleme üles kasvanud selle toiduga ning meile on ehk võõrastavad paljud meie vanemate söödud toidud, natukene vanemate inimeste jaoks on rämpstoit aga üsna uus nähtus, neil on kerge sellest loobuda, sest on pool elu selleta elanud. Ka minu isa pole elus hamburgerit söönud ja ei tunne sellest ka puudust, aga ehk kui korra ära maitseks hakkaks juba päris meeldima;)


Mina isiklikult eelistan küll enamasti korralikku toitu aga vahel siiski patustan, peale pidu ikka statoili;D
 
iii 21. september 2008, kl 13.53
Mulle ilmselt meeldib sellepärast, et ma söön seda väga harva. Ilmselt kuskil 4-5 burgerit aastas. Ma arvan, et kui sööksin tihedalt, siis mulle enam ei meeldiks. Samas pizza't ma rämpstoiduks ei peaks ja see mulle meeldib ka väga. Kuigi jällegi üritan seda ka mitte iga nädal süüa. Pizzaks pean ikka seda, mis pole sügavkülmutatud asi mikros soojaks aetud, vaid ikka värsket ja käsitsi tehtud.
 
Korduma kippuvad küsimused 21. september 2008, kl 21.08
sellest ajast, kui meile esimesed hamburgerid tulid:
Miks sai, kotlet ja salat kastmega on rämpstoit, aga võileib ei ole? Makaronid, kotlet, kaste ja salat samuti mitte.
Pitsa on rämpstoit, aga misiganes muu pirukas pole?
Ju see on vist jälle mingi mooduvärk.
Vene ajal õpetati, et friikartuleid ei ole nende suure rasvasisalduse pärast kasulik sageli süüa, aga ei öeldud nende kohta rämpstoit.
Andke andeks, rämpstoit tähendab minu jaoks riknenud toitu või solki. Aga elagu Ameerika!
 
a 21. september 2008, kl 21.15
ei nimeta yhtegi toitu rämpsuks.
 
... 21. september 2008, kl 21.17
Sinuga sada prossu nõus viimane
 
kuidas kunagi 22. september 2008, kl 09.45
No kui ikka kartuleid ja kanakoibi korduvalt sama õli sees keedetakse, siis on ikka rämps küll!
Ja sageli sisaldavad need burgerikotletid kõike muud, aga mitte kvaliteetset liha.
 
gurmaan 22. september 2008, kl 10.18
armastan väga head toitu, tähtis on kvaliteet, uudsus jne. aga vaatamata sellele käin ja ostan vahel juustuburgerit. miks? sest lihtsalt tahan vaheldust ja kogu lugu. see demonstratiivne öökimine on pigem pööbli või usuhullude (kelleks klassifitseeruvad ka põhimõttelised taimetoitlased jne) teema.
 
tiu 22. september 2008, kl 10.58
Vat mulle ka ei meeldi, vahel kiire nälja peletajana saab tarbitud ja pärast on niiiii...raske ja paha olla.
 
fg 22. september 2008, kl 11.31
Raagitakse ju, et kiirtoidu hulka pannakse teatavaid kemikaale, mis soltuvust tekitavad. Vaga loogiline minu arust. Tuli valja see film Fast Food Nation. Ja sellenimeline raamat tuli veel enne. Olen raamatut sirvinud Kanadas. Ei tea kas ta juba tolgitud on. Aga internetist leiab palju infot kui sisse trukkida Fast Food Nation. Siis youtube' is on mingi klipp mingist katsest mida viib labi selle Supersize me filmi peategelane. Ta paneb erinevatesse konteineritesse erinevaid burgereid Mcdonaldsist ja uhe burgeri ka tavarestoranist ja siis friikartulid Mcdonaldsist ja tavarestoranist. Ja siis paari kuu pärast on McDonaldsi friikad tapselt samas seisus mis osteski. Ei ole absoluutselt hallitanud ega lagunenud. Naevad valja nagu siis kui osteti. Ja teine klipp mingist uudistesaatest kus vist oli mingi toitumise spetsialist kes kannab endaga kaasas McDonaldsi juustuburgerit ja friikaid mis on 2 aastat vanad ja absoluutselt pole hallitanud ega oma valimust muutnud. Ainult kovaks lainud. Siis tekib kusimus, mida kull sinna sisse pannakse. Ja seda soome meie endale sisse ju! Ja neid murke sa kempsus ei valjuta. Lihtsalt tuli see meelde lugedes seda postitust. Ise kaime ka monikord McDonaldsist labi kui Tartus kaime. Ja see on kummaline millist rahulolutunnet tekitab selle toidu soomine. Motlemapanev igatahes!
 
fg 22. september 2008, kl 11.36
....siis tuleb veel meelde, kuidas burgeritele see suitsumaitse lisatakse pudelist. Vedeliku kujul. Seega on see puhas keemia mitte ei ole see maitse tulnud grillides. Ma olen ise kullaltki tugeva narviga aga youtube'ist leidsin kull mina ka lopuks uhe video, mida lopuni vaadata ei suutnud. Kuidas loomi, mis lahevad tapmisele koheldakse. Ma ei suuda seda sonadessegi panna. Selle klipi nimi oli vist youtube'is Meet your meat. Nii, et kes tahab saab valja otsida. See pani mind silmi kinni katma ja abikaasale karjuma, keera kinni!! Nojah...Ma loodan, et ma vaga teemast mooda ei pannud. Ja mina ei ole kull uks nendest tervisehulludest. Lihtsalt jagan muljeid.
 
gurmaan 22. september 2008, kl 12.09
to fg
põhimõtteliselt on sul õigus jah, samas kogu meie tavatoit on tänapäeval kahtlase väärtusega, et leida poest naturaalseid tooteid, peab ikka väga palju vaeva nägema ja raha peab ka olema. üldiselt ikkagi on nii, et väikeses koguses midagi, kasvõi mäkkdoonaldsit ei ole hullu midagi, peamine, et iga päev sellest ei toitu ja muidugi lapsed tuleks eemal hoida.
me ikka vaatame mida me suhu pistame, mis kvaliteediga see miski on ja kust pärineb, sellepärast julgeme ka vahel harva mõne burgeri süüa, see natuke ei tee midagi.
 
Noor ema 22. september 2008, kl 12.18
Kui Hesburgeris tuli välja Rukkipalaga burger, olin väga õnnelik! Lõpuks mullegi midagi... Sest mulle ei istu sai. Kui ma rase olin, siis ma ostsin ja ma pidin äärepealt selle sealsamas välja oksendama. See oli nii jubedalt rasvane ja soolane.

Mina ütlen küll selgelt välja, et burgerid/friikad/pizzad(kartulikrõpsud on rämpstoit. Samas ma pean selleks ka viinereid, pelmeene jne. Mõistate ehk seda loogikat.

Kuigi ma olen n-ö noor (24 a) ja kasvanud üles burgeritega, söön ma ikkagi neid 1-2 korda aastas.

Nüüd teema juurde:) Miks meile meeldib rämpstoit?
Mina olen enda peal täheldanud, et mul tuleb metsik isu ülesoolatud toidu järele teatud perioodil kuus:) Ja mida see rämpstoit siis muud ongi, kui ülesoolatud ja -maitsestatud roog. Kuigi minu keha vajab tegelikult vedelikku, sest lähen jubedalt paiste. Ja siis tekibki surnud ring. Sul on tunne, et tahaks midagi jube MAITSVAT (loe: ülemaitsestatud) ja sa lubadki endale ühe kabanossi, koju jõudes oleks kõht nagu ikka tühi ja nüüd tahaks midagi HEAD (üldjuhul jäätist, komme). Kuid me lihtsalt ei pane tähele, mida me keha vajab. Mu arust paljud rasedad elavad sellises tsüklis, aga mitte kord kuus, vaid igapäevaselt.

Niisiis, kui me toituks nii, nagu me keha ette kirjutab, siis ei teki sellist ohjeldamatut-keset-ööd-isu burgerite ja jäätisekokteili järele.

Kuigi, ma pean ütlema, need korrad sel aastal ja neid kordi on täpselt kaks, mil ma olen juustuburgerit söönud, on olnud head. Mulle eriti meeldib see hapukurk seal vahel:)

PS! Kuna elan Mustamäel, siis näen seda kontingenti, kes McDonaldsis käib. Ja mind alati üllatab, miks nii paljud noored emmed vankritega käivad seal... Päris mõnus eeskuju kasvavale lapsele. Eriti naljakas on mööduda sealt laupäeval-pühapäeval, terved pered väikeste lastega... Nagu mingi preemia!
 
d. 22. september 2008, kl 14.57
Kotletisaia ja burgeri vahel on vahe. Rämps ei ole iseenesest burger, mida teed kodus suvel grilli ees: head veisehakklihast, värskest saiast ja salatist. Aga "rotika" ja ka ketteinela pihvi sees on ju see, mis lihast üle jääb ja sügavkülmast võetud igihaljas sai ja libaketshup.
 
khju 22. september 2008, kl 15.36
ja pohmapäeval on see rämps eriti vajalik:)
ja hiinakad on ju ka tegelikult rämpstoit, nii õlised ja rasvased aga head ikkagi
 
Mjau 22. september 2008, kl 16.38
Kas need, kes räägivad, et mcdonaldsite ja hessuka kotletide kohta, et seal pole grammigi liha, ei söö ka viinerit ja keeduvorsti? Saksa televisioonis räägiti just erinevatest jogurtitest, mida poest osta võib, ja nende koostisest, samuti mahlade omast. Ei ole need ka muud kui üks keemia! Samuti räägivad kõik kondiitrid, et rummikook on sodikook, mis tähendab, et selle jaoks segatakse kokku kõik küpsetamisest üle jäänud taigen ning lisatakse juurde rummiekstrakt ja ongi väga hea maius valmis;) Aaa, ja suured kaubanduskeskused pesevad iga mingi aja tagant kõik valmissalatid majoneesist ja koorest puhtaks ja segavad siis uue juurde, et salat kauem säiliks. Nii et head isu! Lõppkokkuvõttes on ikka nii, et kui sa kõiki toiduaineid ise ei kasvata ei saa sa kunagi 100% kindel olla, mis seal sees on või kuidas seda kasvatatud või töödeldud on!

Kellelegi targale, kes tegi juttu õlist, milles kõik friikad küpsetatakse ütleks nii palju, et pannkooke küpsetades ei pese sa ju ka peale iga kooki panni ära? Ja usun, et vanast ajast on jäänud siiani paljudele komme eelmisest toidust üle jäänud rasva ka järgmise toidu tegemisel kasutada. Peale selle on meie usinal tervisekaitsel väga ranged reeglid õli vahetamise tiheduse kohta ning targad teadlsed on välja uurinud kui suur kogus friikaid võib ühest õlist läbi käia, et see kõlbmatuks muutuks.
 
d. 22. september 2008, kl 17.55
Noh, vahest harva ikka söön. Vastus oli pigem sellele, miks hamburger on halvem, kui kodune kotletisai. Rämpstoit on ilgest toorainest kokku vuntsitud kiirsöök.

Nojah, neid poesalateid tõesti ei taha kusjuures. Ei ole tervisefriik - millessegi sureme nagunii, lihtsalt ei ole eriti ahvatlev see mögin. Burksi söön, hiinakat ka.
 
Puhtast loomalihast hakkliha? 22. september 2008, kl 20.55
Huvitav, kui palju meie hulgas neid on, kes seda lõbu endale lubada saavad? Miks ma siis poes näen korvides-kärudes just hakklihapakke, mitte lihafileesid?
 
k 23. september 2008, kl 07.34
Iial ei tea, mis jama hakkliha sisse vändatakse. Niisiis - uskuge aga, et te poest KVALITETSET hakkliha saate.
 
jää 23. september 2008, kl 11.54
kui sina kulla mutt pole teiste inimeste ostukorvis näinud, siis ei tasu kohe üldistama hakata, eks. võib olla ma ei käigi sinuga ühes poes, mutike, jumal tänatud selle eest siis, sinusugused hakkavad ju ka siis kommenteerima, kui korvis on sisefilee, et issand ja näe mis ostab ja püha müristus.
lihaveise delikatesshakkliha on poe omadest ainsana söödav, kõige parem on osta üks tükk lihaveist ja see ise masinga hakkalihaks ajada.
 
Rämpstoidutempel 21. august 2022, kl 20.38
Igasuguseid kiir ja valmistoite pole üldse vaja üks tervise rikkumine ja sõltuvuse tekitamine. Olla võiks ainult sool leib ainult rukkist sai ainult nisust käkk ainult kaerast ja sepik ainult odrast mitte konserveeritud ja moosistatud puu ja juurviljad mille hulka kuuluvad ka päevalilleseemned pähklid kinoa ja läätsed ning naturaalne liha kala aga ka täispiim. Ja sellest saab juustu jogurtit kohupiima võid kefiiri hapupiima igaüks ise teha kodus. Ka õlisi praadimiseks ning erinevaid jahusi millest pudru teha võiks ka olla. Magusast ainult mesi ja puuviljad sisaldavad magusat ka. Ja kui on liha siis igasugu süldid vorstid singid pasteedid hakklihad saab igaüks ise teha. Ja ei mingeid restorane pubisi baare kohvikuid ainult töölissööklad. Kui seda rämpstoidutööstust ei oleks kus siis vabaneks töökäsi mida võiks kas kosmose või sõjatööstuses kasutada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!