Kööginõu
Mädarõigast purki
Karin 07. november 2008, kl 08.23 |
Tere.
Kes oskab aidata, kuidas tehakse mädarõigast purki, et talvel hea liha kõrvale võtta.
Mäletan vanast ajast,et vanaema alati tegi, kuid ei jõudnud uurida, kuidas. Ilmselt mädarõigas peeneks riivida, äädikat lisada? Mida veel ja üldse mis kogustes midagi panna?
Tänan, kes oskavad aidata.
Kes oskab aidata, kuidas tehakse mädarõigast purki, et talvel hea liha kõrvale võtta.
Mäletan vanast ajast,et vanaema alati tegi, kuid ei jõudnud uurida, kuidas. Ilmselt mädarõigas peeneks riivida, äädikat lisada? Mida veel ja üldse mis kogustes midagi panna?
Tänan, kes oskavad aidata.
emme. 07. november 2008, kl 10.39 |
Mädarõigas marinaadis
40 g soola
20 g suhkrut
1 g nelki
kaneeli
äädikat
Pooles liitris keevas vees lahusta sool ja suhkur, lisa nelk ja kaneel. Kata keedunõu kaanega ja jahuta marinaad u 50kr-ni, lisa maitse järgi äädikat.
Lase marinaadil 24 tundi seista ja kurna. Pane marinaadisse 1 kg riivitud mädarõigast (riivi võimalusel köögikombainiga, sest see lööb väga ninna ja silma !), sega ja vala väikestesse purkidesse. Hoia jahedas.
Mädarõigas punapeedimahlaga
0,5 l peedimahla
1 kg mädarõigast
100 g suhkrut
50 g soola
äädikat
Riivi peedid peene riiviga ning pressi mahl välja. Mahl sega riivitud mädarõikaga, lisa suhkur ja sool ning 250 ml vees lahjendatud äädikas. Sega, pane väikestesse purkidesse. Hoia jahedas.
40 g soola
20 g suhkrut
1 g nelki
kaneeli
äädikat
Pooles liitris keevas vees lahusta sool ja suhkur, lisa nelk ja kaneel. Kata keedunõu kaanega ja jahuta marinaad u 50kr-ni, lisa maitse järgi äädikat.
Lase marinaadil 24 tundi seista ja kurna. Pane marinaadisse 1 kg riivitud mädarõigast (riivi võimalusel köögikombainiga, sest see lööb väga ninna ja silma !), sega ja vala väikestesse purkidesse. Hoia jahedas.
Mädarõigas punapeedimahlaga
0,5 l peedimahla
1 kg mädarõigast
100 g suhkrut
50 g soola
äädikat
Riivi peedid peene riiviga ning pressi mahl välja. Mahl sega riivitud mädarõikaga, lisa suhkur ja sool ning 250 ml vees lahjendatud äädikas. Sega, pane väikestesse purkidesse. Hoia jahedas.
una 07. november 2008, kl 10.39 |
Olen ise teinud ja ega see suurem asi töö ole:)) Ajasin puhastatud mädarõika kaks korda läbi hakklihamasina, seda tööd tegime rõdul, lõhn tapab muidu, masinale kilekott pähe. Maitsestasime suhkru, soola, äädikaga, maitsesime parajasust.Kuna juurikas on hirmus kõva, siis muuga ei olnud võimalik ajada.
emme. 07. november 2008, kl 10.40 |
Mädarõigas peediga
250 g mädarõigast
500 g peeti
50 g äädikat (õunaäädikat)
200 g vett
5 g soola
Mädarõigas ja toores peet riivida, kokku segada, lisada vesi, sool ja äädikas ning panna segu purki. Hoida külmikus.
Mädarõigas paprikaga
100 g mädarõigast
200 g punast paprikat
50 g küüslauku
1 sl suhkrut
1 sidruni mahl
Mädarõigas ja paprika riivida, küüslauk purustada. Kõik aedviljad kokku segada, lisada suhkur ning sidrunimahl.
250 g mädarõigast
500 g peeti
50 g äädikat (õunaäädikat)
200 g vett
5 g soola
Mädarõigas ja toores peet riivida, kokku segada, lisada vesi, sool ja äädikas ning panna segu purki. Hoida külmikus.
Mädarõigas paprikaga
100 g mädarõigast
200 g punast paprikat
50 g küüslauku
1 sl suhkrut
1 sidruni mahl
Mädarõigas ja paprika riivida, küüslauk purustada. Kõik aedviljad kokku segada, lisada suhkur ning sidrunimahl.
juhan 07. november 2008, kl 11.08 |
mädarõigas (riivitud,aetud läbi masina)+küüslauk riivitud(kogus enam vähem 1:1,siis 1 -2 punast(rohelist)tsillipiprakauna(hakitud peeneks)+ punt -2 koriandrilehti(hakitud)+ kooritud tomateid(konserv a 400 gr)kõik kokku miksida-väga hea "kaste"lihale,suht terav-oleneb kui palju paned tsillikaunu
lisan oma lemmiku 09. november 2008, kl 14.29 |
kuna venelased on väga kõvad mädarõika fännid leidsin nende ühelt kokalehelt imehea asja
HRENOVINA
TOMAT 1KG
MÄDARÕIGAS 150 G
KÜÜSLAUK 100 G
SOOL 1,5-2 SPL
SUHKUR 1 -1.5 SPL
JA KUI ON SIIS VÄIKE KAUN TšILLIT
KÕIK SEE PUHASTADA JA MINA LASIN SAUMIKSERIGA PURUKS JA KOHE VÄIKESTESSE PURKIDESSE.
PS.MÄDARÕIGAST JA KÜÜSLAUKU PURUSTASIN ÕUES NEED NII KANGED ET SILMAD KOGU AEG PISARAIS
AGA TULEMUS VÄÄRIB TEGEMIST!
HRENOVINA
TOMAT 1KG
MÄDARÕIGAS 150 G
KÜÜSLAUK 100 G
SOOL 1,5-2 SPL
SUHKUR 1 -1.5 SPL
JA KUI ON SIIS VÄIKE KAUN TšILLIT
KÕIK SEE PUHASTADA JA MINA LASIN SAUMIKSERIGA PURUKS JA KOHE VÄIKESTESSE PURKIDESSE.
PS.MÄDARÕIGAST JA KÜÜSLAUKU PURUSTASIN ÕUES NEED NII KANGED ET SILMAD KOGU AEG PISARAIS
AGA TULEMUS VÄÄRIB TEGEMIST!
huvitatud sinu lemmikust 04. august 2013, kl 14.40 |
aule 05. august 2013, kl 16.06 |
aule 05. august 2013, kl 16.18 |
Indrek Iva 05. august 2013, kl 22.21 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 1 |
naiska 05. august 2013, kl 22.28 |
njahh 05. august 2013, kl 22.54 |
aga kui mädarõigas purgis seisab, läheb ta maitse halvaks ja ka välimuselt tumedaks. Selleks, et hea püsiks, on vaja säilitusainet ja äädikast ning soolast jääb kindlasti väheks.
Tean, et sügisel kaevatakse juurikad välja ja pannakse keldrisse liiva sisse nagu porgandid. Sealt siis talvel portsukaupa võetakse ja tehakse alati värsket. Seisnud mädarõigas ei kõlba kassi saba alla kah. Seda need poe-omad on, nagu nad on - enamasti kõlbmatud.
Kui tõesti on siin keegi, kel seisab mädarõigas valmistehtult kevadeni ok, siis tahaks küll teada, kuidas teda säilitate.
Tean, et sügisel kaevatakse juurikad välja ja pannakse keldrisse liiva sisse nagu porgandid. Sealt siis talvel portsukaupa võetakse ja tehakse alati värsket. Seisnud mädarõigas ei kõlba kassi saba alla kah. Seda need poe-omad on, nagu nad on - enamasti kõlbmatud.
Kui tõesti on siin keegi, kel seisab mädarõigas valmistehtult kevadeni ok, siis tahaks küll teada, kuidas teda säilitate.
Njoh 08. august 2013, kl 21.00 |
njahh 09. august 2013, kl 14.49 |
rallinnatytsä 13. oktoober 2013, kl 16.18 |
Tallinnatytsä 13. oktoober 2013, kl 16.20 |
laiskvorst 14. oktoober 2013, kl 03.48 |
Rotu 01. november 2014, kl 12.02 |
Lisa postitus