Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Mädarõigast purki
 
Karin 07. november 2008, kl 08.23
Tere.

Kes oskab aidata, kuidas tehakse mädarõigast purki, et talvel hea liha kõrvale võtta.
Mäletan vanast ajast,et vanaema alati tegi, kuid ei jõudnud uurida, kuidas. Ilmselt mädarõigas peeneks riivida, äädikat lisada? Mida veel ja üldse mis kogustes midagi panna?

Tänan, kes oskavad aidata.
 
emme. 07. november 2008, kl 10.39
Mädarõigas marinaadis

40 g soola

20 g suhkrut

1 g nelki

kaneeli

äädikat

Pooles liitris keevas vees lahusta sool ja suhkur, lisa nelk ja kaneel. Kata keedunõu kaanega ja jahuta marinaad u 50kr-ni, lisa maitse järgi äädikat.

Lase marinaadil 24 tundi seista ja kurna. Pane marinaadisse 1 kg riivitud mädarõigast (riivi võimalusel köögikombainiga, sest see lööb väga ninna ja silma !), sega ja vala väikestesse purkidesse. Hoia jahedas.


Mädarõigas punapeedimahlaga

0,5 l peedimahla

1 kg mädarõigast

100 g suhkrut

50 g soola

äädikat

Riivi peedid peene riiviga ning pressi mahl välja. Mahl sega riivitud mädarõikaga, lisa suhkur ja sool ning 250 ml vees lahjendatud äädikas. Sega, pane väikestesse purkidesse. Hoia jahedas.
 
una 07. november 2008, kl 10.39
Olen ise teinud ja ega see suurem asi töö ole:)) Ajasin puhastatud mädarõika kaks korda läbi hakklihamasina, seda tööd tegime rõdul, lõhn tapab muidu, masinale kilekott pähe. Maitsestasime suhkru, soola, äädikaga, maitsesime parajasust.Kuna juurikas on hirmus kõva, siis muuga ei olnud võimalik ajada.
 
emme. 07. november 2008, kl 10.40
Mädarõigas peediga

250 g mädarõigast

500 g peeti

50 g äädikat (õunaäädikat)

200 g vett

5 g soola

Mädarõigas ja toores peet riivida, kokku segada, lisada vesi, sool ja äädikas ning panna segu purki. Hoida külmikus.


Mädarõigas paprikaga

100 g mädarõigast

200 g punast paprikat

50 g küüslauku

1 sl suhkrut

1 sidruni mahl


Mädarõigas ja paprika riivida, küüslauk purustada. Kõik aedviljad kokku segada, lisada suhkur ning sidrunimahl.
 
juhan 07. november 2008, kl 11.08
mädarõigas (riivitud,aetud läbi masina)+küüslauk riivitud(kogus enam vähem 1:1,siis 1 -2 punast(rohelist)tsillipiprakauna(hakitud peeneks)+ punt -2 koriandrilehti(hakitud)+ kooritud tomateid(konserv a 400 gr)kõik kokku miksida-väga hea "kaste"lihale,suht terav-oleneb kui palju paned tsillikaunu
 
Karin 07. november 2008, kl 14.09
Tänan Teid kõiki vastamast.

Päikselist päeva.
 
lisan oma lemmiku 09. november 2008, kl 14.29
kuna venelased on väga kõvad mädarõika fännid leidsin nende ühelt kokalehelt imehea asja
HRENOVINA

TOMAT 1KG
MÄDARÕIGAS 150 G
KÜÜSLAUK 100 G
SOOL 1,5-2 SPL
SUHKUR 1 -1.5 SPL
JA KUI ON SIIS VÄIKE KAUN TšILLIT

KÕIK SEE PUHASTADA JA MINA LASIN SAUMIKSERIGA PURUKS JA KOHE VÄIKESTESSE PURKIDESSE.
PS.MÄDARÕIGAST JA KÜÜSLAUKU PURUSTASIN ÕUES NEED NII KANGED ET SILMAD KOGU AEG PISARAIS
AGA TULEMUS VÄÄRIB TEGEMIST!
 
huvitatud sinu lemmikust 04. august 2013, kl 14.40
tere, olen sellest tomatiga m2dar6ikast huvitatud, kas selle peab 2ra ka keetma v l2heb toorelt purki?
 
aule 05. august 2013, kl 16.06
kohutav töö,isegi kui paned läbimasindamisel kilekoti ümber.Ja palju ei maksa teha ,lahtub ruttu ära.Parem osta poest.Kui korra teed ,siis arvan,et rohkem ei soovi enam.Kasuta aega millegi kasulikuma jaoks.
 
aule 05. august 2013, kl 16.18
lisan omalt poolt ühe retsepti. olen seda kasutanud kaua aastaid süldi kõrvale
1kg.tomateid
100 gr.mädarõigast
50 gr.küüslauku
1spl.soola
4spl.suhkrut
4spl.äädikat
aja läbi hakklihamasina.Pane pudelitesse,seisab väga hästi.
 
Indrek Iva 05. august 2013, kl 22.21
Kuidas see mädarõigas puhastatakse? Piisab lihtsalt kraani all harjamisest või peab kuidagi koorima ka seda juurikat?
 
naiska 05. august 2013, kl 22.28
No saab üks mees otu olla. Naist pole vä, kes töö ära teeks?
 
njahh 05. august 2013, kl 22.54
aga kui mädarõigas purgis seisab, läheb ta maitse halvaks ja ka välimuselt tumedaks. Selleks, et hea püsiks, on vaja säilitusainet ja äädikast ning soolast jääb kindlasti väheks.

Tean, et sügisel kaevatakse juurikad välja ja pannakse keldrisse liiva sisse nagu porgandid. Sealt siis talvel portsukaupa võetakse ja tehakse alati värsket. Seisnud mädarõigas ei kõlba kassi saba alla kah. Seda need poe-omad on, nagu nad on - enamasti kõlbmatud.

Kui tõesti on siin keegi, kel seisab mädarõigas valmistehtult kevadeni ok, siis tahaks küll teada, kuidas teda säilitate.
 
Njoh 08. august 2013, kl 21.00
Külmkapis seisab ikka päris mitu kuud ja midagi ei juhtu
 
njahh 09. august 2013, kl 14.49
nonohh, kuu võib seista, kuid see on ka ülim piir, mil ta veel kõlblik on. Aga eks maitsetundlikkus on erinev.
 
rallinnatytsä 13. oktoober 2013, kl 16.18
http://koogiviljad.ntroi.info/madaroikaga/ennetavad_ja_ravivad_omadused.html
 
Tallinnatytsä 13. oktoober 2013, kl 16.20
http://toidutare.ee/lihatoidud/veiseliha/11173/
 
laiskvorst 14. oktoober 2013, kl 03.48
Kaabid noaga pestud mädarõikalt pealt tumeda kihi, lõigud ca kohvioa suurusteks tükkideks ja jahvatad kohviveskis. See kohviveski muidugi mu oma idee aga väga hästi toimib.
 
Rotu 01. november 2014, kl 12.02
Lugesin E.Reederi väljaantud raamatukesest -kuivatatud ja jahvatatud mädarõigas segada vee või hapukoorega 1 tund enne tarvitamist.Ei kujuta seda ette,peaks vist nats proovima
Lisa postitus
Autor:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!