Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
liha purkki
 
Mai 27. november 2008, kl 16.11
Seoses kolmepäevase elektrikatkestusega, mis kestab alles, on üles sulanud sügavkülm koos kõige hea(8 küülikut, pool siga ja suve saadused)ja paremaga. Mäletan, et ühika ajal tõi toakaaslane kaasa klaaspurkki pandud küülikuliha. Oskab keegi soovitada, kuidas seda tegema peaks.
 
iuuuu 27. november 2008, kl 16.16
purKKi? kus sellised idoodid küll koolis käisid? uskumatu!
 
nõu 27. november 2008, kl 16.34
ainult siis, kui sul on rõhupott/autoklaav
 
Mai 27. november 2008, kl 16.46
To iuuuu
Sõnastan teema ümber: liha purgi sisse: Kas nüüd suudad vastata teemasse?


to nõu
Kas ahjus kuumutamisest ei aita?
 
Mari 27. november 2008, kl 17.48
Kunagi ammu tegin ja seisis hästi. Liha tükkideks lõigata, pruunistada ja hautada kuni enam vedelikku pole. Siis kuumalt kuumadesse purkidesse ja kohe kinni. Kindluse mõttes säilita külmkapis.
 
243 27. november 2008, kl 18.13
Lgp. Mari! iuuuu juhtis tähelepanu küll kaashäälikuühendi õigekirjale, põhireegel on, et kaashäälikuühendis kirjutatakse kõik tähed ühekordselt - PURKI (kas mitte pole see juba algkooli õppekavas?).
 
243 27. november 2008, kl 18.14
Vabandust, teemaalgataja on Mai.
 
katariina 27. november 2008, kl 21.52
egas elekter igaveseks ära jää. tee liha valmis, paki ja pane uuesti sügavkülma (kui autoklaavi pole)
 
Mai 27. november 2008, kl 22.26
Lgp.243
Kuigi olen algklassis käinud 35 aastat tagassi, nii idioom ma ka pole?, et põleksin iuuuu väittest arru saanu. Pialkirjaks panin purgi sisse vaid selless, et mitte uuesti valesti kuulmise järgi, ilma reeglita kolmandat väldet kahe kõhhiga kirjutada.
Kuigi minu koolis käimisest saadik on õigekirja reegleid nii palju muudetud, et mine sa tea...
 
jee 28. november 2008, kl 02.58
kle mai, ei vabandanud välja, ma veelgi kauem aega tagasi koolis käinud ja no ei eksi haritud inimene kunagi nii elemantaarse asjaga. vaevalt Sa muidugi eriti nutikas inimene oled, pakun.
 
k 28. november 2008, kl 05.45
Jumalauta!!!! Keelenurk olemas ja kui te seal oma tarkusi esitada tahate, siis andke vinti! Aga kui kuuest vastajast üks ainult nõu oskab anda, siis pole selle õigekirjaga ka kaugele minemist.

Pakun alternatiivi - soola. Purkidega võib nii ja naa välja kukkuda.
 
Keegi 28. november 2008, kl 10.34
Ema teeb nagu Mari. Seisab küll ja samamoodi hoiab kindluse mõttes külmkapis. Hiljaaegu on teinud ainult isale kaasapanemiseks (ei tööta Eestis koguaeg), aga kui väike olin siis tegi tihedamini.
 
alissandra 28. november 2008, kl 11.47
Väga edukalt annab liha purki teha. Nõuka ajal mu ema ja vanamea tegid sealiha alati purki. Suured tükid pruunistati ära, pandi potti hauduma, sealt kohe kuumalt purki ja kinni ning need seisid ikka üsna kaua. Pole vaja mingit autoklaavi, et liha konserveerida. Sealiha suht rasvane ka, kui purgile jääb ikka korralik kiht rasva peale, hoiab see ise juba liha riknemast.

Mida peab aga meeles pidama, on see, et sibulat ei tohi panna ja konte ka ei tohi purki panna, need ajavad liha riknema.
 
una 28. november 2008, kl 11.52
Mul pole autoklaavi ja olen teinud liha ahjus valmis ja pannud kuumalt purki, seisab ilusti, tähtis vaid, et kaaned oleks korralikult kinni.Kunagi oli autoklaav ja konservikarbid, siis selles keetsime.
 
mall 28. november 2008, kl 11.55
Mina teen muide praegugi veel liha purkidesse, sest sellist saadust on kiirem kasutada kui sügavkülmutatud liha. Võtmeks on sellisel säilitamisel rasv! Vanasti tehti searasvaga ja säilis väga kaua. Nüüd teen õliga, aga tarvitan ära ikka 3 -6 kuu jooksul. Kauem pole julgenud hoida.
Liha tükeldan suuremateks tükkideks, panen paksupõhjalisse potti koos rasvainega pruunistuma. Siis lisan vett nii palju, et liha on poolenisti vees. Lasen kaane all haududa kuni vesi on kõik aurustunud (paar korda segan ja keeran lihatükkidel külge) ja liha hakkab uuesti praadima. Maitseainetest lisan ainult soola ja pipart (sibul jms ajab liha kiiremini halvaks). Kuumalt kohe liha purki ja kaan peale. Lasen ära jahtuda purgid ja siis kohe külmikusse.
 
aga 28. november 2008, kl 12.27
Mina tükeldan liha, panen potti sibulaga kihiti, kuumutan läbi
lisan tomatipüree ja hautan vähemalt tund aega maitsestan soola ja pipraga. Siis kuumadesse purkidesse, kaanetan, jahutan ja külmikusse. Säilib, kuni otsa saab.
 
q 28. november 2008, kl 17.15
Olen nüüdki veel teinud.
Lihatükid olen pruunistanud.Siis potti haudma. Sibulat lisada ei maksa, vähendab säilivust. Vaid soola ja pipart, ka pipraterad korjan välja.

Purgid ja kaaned olgu steriilsed.Seisavad suurepäraselt.
 
n42 28. november 2008, kl 17.31
ka meie teeme maal nii, nagu alissandra, pruunistame mitu pannitäit liha, siis valame poti põhja lihatükkidele vett ja ka praerasva, soola-pipart ning hautame kaane all kuni pehme, kohe kaanetame purgid kinni, püsivad isegi üle aasta. lihtsalt vahel on seda liha nii palju, et külmikusse ära ei mahu. samas on ka kiirel ajal hea mugav seda liha võtta. oleme osa suuremate kuubikutena teinud ja osa väiksetega, viimast tarvitame supi ja praemakaronid sisse, suurematükilist kartuli kõrvale. mahlasema leemega liga kasutame esmajärjekorras, rasvaga purgid jäävad kauemaks
 
Annuska 29. november 2008, kl 22.17
Mina teen ka nii, nagu siin mitmed eelpool, aga ma panen purgid kindluse mõttes veel korraks ahju , et see vedelik hakkab purgis vaikselt keema ja siis kohe kaanetan. Hoian lihtsalt jahedas, ei ole külmikus ruumi kunagi niipalju.
 
Sünteetiline pekk 02. september 2022, kl 12.58
https://etv.err.ee/1608682132/innovaatiline-kalts
Inimliha on ka võimalik niimoodi kasvatada siis tulevikus täitub tõesti see eestlaste ammune unistus et eestlase parim toit on teine eestlane
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!