Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
kanafileest, mida teha
 
alma 10. veebruar 2009, kl 17.55
Paluks nõuandeid,mida võiks teha kanafileest, u 600 gr. Eile juba tegin Uncle Bensiga kana. Aga sai üleeile ostetud liiga palju fileed, nüüd jäi pool järele. Mida võiks teha, pere enam uncle bensi ei taha ja riisi ka ei taha. Olen vilets kokk, ei oska ise midagi välja mõelda. Tänulik vastajatele...
 
mina 10. veebruar 2009, kl 18.10
Just täna tegin nii: natuke kloppisin fileed, maitsestasin ja siis paneerisin munas ja riivsaias. Praadisin pannil ja enne lõppu riputasin riivjuustuga veel üle. Lihtne, aga meile meeldis.
 
Mjau 10. veebruar 2009, kl 19.07
Soe kanasalat: keeda paar kartulit ja prae seejärel läbi. Prae ka kanafileeribad. Lõigu kirsstomatid ja värske kurk. Riivi pisut juustu. Kastmeks: magus sinep, oliiviõli, sidrunimahl kokku segada. Serveeri soojalt taldrikul nii: kõige alla üks salatileht, seejärel kanafilee ja kartulid, siis tomat ja kurk, kalla peale kaste ja raputa kõige peale pisut riivjuustu. Tegemist on äärmiselt lihtsa ja maitsva ja tervisliku toiduga:). Kanafilee maitsestan tavaliselt lihtsalt soola, pipraga.

Mina olen ka praetud kanafileeribad lihtsalt spagettidele lisanud ja koos veel korraks läbi praadinud. Juurde võib lisada ka erinevaid juur- või köögivilju, nt porru, paprika, porgandiribad jne. Kui rohkem mässata viitsid vala peale sojakaste ja magus tšillikaste. Siis on midagi hiinaka laadset juba.

kanafilee võib ka õhukeseks tampida ja nt konserkirsse keskele panna ja rulli keerata. Hambatikuga siis kinni panna. Natuke vaja pannil hautada ja hiljem suuremal tulel krõbedaks.

Variant on ka koorene kanapasta, aga sellega vist pisut rohkem jamamist.
 
mella 10. veebruar 2009, kl 23.37
prae kanafilee kiirelt pannil, tosta ahjunousse. prae pannil sibul, kuuslauk, purk purustatud tomateid, lisa sool, pipar, suhkur (ma panin ka viilutatud musti oliive), koige lopuks sega juurde 3 supilusikat mascarpone juustu ja lase keema tousta. siis viska veel sisse peotais varsket basiilikut ja kalla kogu segu kanafilee peale ja pane ahju umbes 20ks minuti. korvale tee mingi makaroniline. vaga lihtne ja kiiresti saab valmis ja vaga maitsev.
 
... 10. veebruar 2009, kl 23.48
Tambi veidi kanafilee õhemaks ja määri peale tilli maitselist toorjuustu ja keera rulli ning lao ahjuvormi, raputa peale veidi soola ja pipart ja pane mõni või tükk. Pista ahju, toorjuustust tekib mahlane kaste.
 
sss 11. veebruar 2009, kl 03.07
http://www.kokaraamat.ee/retsept.php?cat=9&id=1280

mulle jääb arusaamatuks, miks nii sageli soovitatakse kanafileed vasardada. see on ju nii õrn liha, mis küpseb ju niigi väga kiiresti. kui tegu väga suure fileega, siis võib ju lihtsalt õhemaks lõigata ja igasuguste täidistega küpsetamiseks saab ju tasku teha.
 
ips 11. veebruar 2009, kl 08.14
mina lõikasin kanafileest nats suuremad tükid,siis lõikasin need keskelt pooleks (nagu liblikas) sinna vahele panin, päiksekuivatatud tomateid õlis, basiilikut, mozarella juustu, tikuga kinni ja ahju. väga maitsev tuli.

vaata ka toidutare´st linnulihatoidud ning seal on väga palju retsepte, mida teha :)
 
k 11. veebruar 2009, kl 11.14
Ulme!! Just mõtlesin sama teema panna. Aga mul on juba tambitud lihaviilakad. Ainuke mõistlik ja kiire on tõesti kanashnitsleid teha. Juurde keedukartul, koorekaste ja kuna toit selline mahe ja leebe maitsega, siis vähe vürtsikam letsho vm.
 
cc 11. veebruar 2009, kl 11.31
Kiievi kotlett

Aga see pereköögi kokaraamatu retsept on päris klassikaline mu meelest:
4 kanafileed
1 muna
1 dl piima
2 dl riivsaia
1 tl soola

Maitsevõi
50 gr võid
1 spl sidrunimahla
0,25 tl soola
0,25 dl hakitud peterselli

Maitsevõi tegemiseks hõõru või vahule, maitsesta soola, sidrunimahla ja hakitud peterselliga. Tõsta segu fooliumile ja vormi sellest 15 cm pikkune kang. Sule foolium ning tõsta külma. Vasarda õrnalt kanafileed. Võta tahkunud maitsevõi külmast ja lõika neljaks. Tõsta igale kanafileele tükk maitsevõid, keera filee rulli ja suru servad kokku. Paneerimiseks valmista muna-piimasegu ja ning sega riivsai ja sool. Veereta kotletti munapiimas ja seejärel riivsaias, taas munapiimas ja riivsaias. Pane pooleks tunniks külma, et paneering kõveneks. Küpseta õlis 10 minutit.
 
kas 11. veebruar 2009, kl 12.11
lihtsalt pannil ka saaks teha või ei küpse läbi? ja kas kiievi kotlette mitte SAIAKUUBIKUTEGA ei paneerita?
 
no 11. veebruar 2009, kl 13.58
ma olen pruunistanud fileest lõigatud ribad, seejärel lisanud pannile broccoli, porgandi, paprika tükid ja vahel idud või shampinjoni viilud. Ning tiba vett ning kaane all nii kaua podiseda, kui broccoli on veel kergelt krõmps. Maitseks soola, ingverit, pipart. Mõnus ja kiire argipäevane roog.
 
tärnike 11. veebruar 2009, kl 14.30
Ma just tegin täna ühte omamoodi pada ja kasutasin seal üle jäänud kanafilee ja keedukartulid-porgandid ära:)

Pruunista kanafilee pannil, kui kana küps, siis lisa juurde sobivas suuruses kartulilõigud, porgandirattad, lillkapsast, paprikat ja siis mul olid veel sellised minikapsad..
Prae läbi ning maitsesta soola ja pipraga.
Mulle, kui kaalujälgijale igastahes maitses:)
 
cc 11. veebruar 2009, kl 15.00
just tegin kiievi kotlette riivsaiaga -lisaks veel pistsin nad 10 minutiks praeahju ja puistasin üle riivjuustuga. Maitse asi ju, kas riivsai, saiakuubik või riivitud juust. Kui soov teha saiakuubikutega siis võib teha ka saiakuubikutega, loomingulisust on kah vaja.
 
to no 11. veebruar 2009, kl 15.00
sinu meelest küpsevad brokoli ja porgand sama kaua? et kui brokoli on "krõmps" siis porgand ka? no vaevalt, üks valmib 3 min, teine vähemalt 10-ga.
aga muidu tubli üritus, proovi järgmine kord paremini:)
 
no eelmisele 11. veebruar 2009, kl 18.15
ma eeldasin, et siinsed kokkajad teavad ise, et kõike ei peaks korraga pannile panema vaid ühekaupa vastavalt küpsemise ajale. Edastasin vaid idee, mitte ülitäpse retsepti. Vabandust, kui silma riivasin.
 
TNäriline 12. veebruar 2009, kl 15.17
saiakuubikutega paneeritakse Pozarski kotletid.

Minult aga omakorda küsimus - kuidas toimida, et kanafilee praadides kõva ja nätske ei jääks?
 
Muu 22. jaanuar 2016, kl 18.29
Jutust paistis välja, et sa ise küll ei teadnud päris hästi
 
Liisa 13. oktoober 2018, kl 23.14
miks jobud üldse kommenteerivad??? to no -ole vait!!! Palju aega möödas, aga loodan et näed seda.
 
Sinu ema 23. aprill 2021, kl 18.10
Mina hakkan koos kallimaga ntks kodust Caesari salatit kanaga tegema. Jelly much?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!