Kööginõu
kanafileest, mida teha
alma 10. veebruar 2009, kl 17.55 |
Paluks nõuandeid,mida võiks teha kanafileest, u 600 gr. Eile juba tegin Uncle Bensiga kana. Aga sai üleeile ostetud liiga palju fileed, nüüd jäi pool järele. Mida võiks teha, pere enam uncle bensi ei taha ja riisi ka ei taha. Olen vilets kokk, ei oska ise midagi välja mõelda. Tänulik vastajatele...
mina 10. veebruar 2009, kl 18.10 |
Mjau 10. veebruar 2009, kl 19.07 |
Soe kanasalat: keeda paar kartulit ja prae seejärel läbi. Prae ka kanafileeribad. Lõigu kirsstomatid ja värske kurk. Riivi pisut juustu. Kastmeks: magus sinep, oliiviõli, sidrunimahl kokku segada. Serveeri soojalt taldrikul nii: kõige alla üks salatileht, seejärel kanafilee ja kartulid, siis tomat ja kurk, kalla peale kaste ja raputa kõige peale pisut riivjuustu. Tegemist on äärmiselt lihtsa ja maitsva ja tervisliku toiduga:). Kanafilee maitsestan tavaliselt lihtsalt soola, pipraga.
Mina olen ka praetud kanafileeribad lihtsalt spagettidele lisanud ja koos veel korraks läbi praadinud. Juurde võib lisada ka erinevaid juur- või köögivilju, nt porru, paprika, porgandiribad jne. Kui rohkem mässata viitsid vala peale sojakaste ja magus tšillikaste. Siis on midagi hiinaka laadset juba.
kanafilee võib ka õhukeseks tampida ja nt konserkirsse keskele panna ja rulli keerata. Hambatikuga siis kinni panna. Natuke vaja pannil hautada ja hiljem suuremal tulel krõbedaks.
Variant on ka koorene kanapasta, aga sellega vist pisut rohkem jamamist.
Mina olen ka praetud kanafileeribad lihtsalt spagettidele lisanud ja koos veel korraks läbi praadinud. Juurde võib lisada ka erinevaid juur- või köögivilju, nt porru, paprika, porgandiribad jne. Kui rohkem mässata viitsid vala peale sojakaste ja magus tšillikaste. Siis on midagi hiinaka laadset juba.
kanafilee võib ka õhukeseks tampida ja nt konserkirsse keskele panna ja rulli keerata. Hambatikuga siis kinni panna. Natuke vaja pannil hautada ja hiljem suuremal tulel krõbedaks.
Variant on ka koorene kanapasta, aga sellega vist pisut rohkem jamamist.
mella 10. veebruar 2009, kl 23.37 |
prae kanafilee kiirelt pannil, tosta ahjunousse. prae pannil sibul, kuuslauk, purk purustatud tomateid, lisa sool, pipar, suhkur (ma panin ka viilutatud musti oliive), koige lopuks sega juurde 3 supilusikat mascarpone juustu ja lase keema tousta. siis viska veel sisse peotais varsket basiilikut ja kalla kogu segu kanafilee peale ja pane ahju umbes 20ks minuti. korvale tee mingi makaroniline. vaga lihtne ja kiiresti saab valmis ja vaga maitsev.
... 10. veebruar 2009, kl 23.48 |
sss 11. veebruar 2009, kl 03.07 |
http://www.kokaraamat.ee/retsept.php?cat=9&id=1280
mulle jääb arusaamatuks, miks nii sageli soovitatakse kanafileed vasardada. see on ju nii õrn liha, mis küpseb ju niigi väga kiiresti. kui tegu väga suure fileega, siis võib ju lihtsalt õhemaks lõigata ja igasuguste täidistega küpsetamiseks saab ju tasku teha.
mulle jääb arusaamatuks, miks nii sageli soovitatakse kanafileed vasardada. see on ju nii õrn liha, mis küpseb ju niigi väga kiiresti. kui tegu väga suure fileega, siis võib ju lihtsalt õhemaks lõigata ja igasuguste täidistega küpsetamiseks saab ju tasku teha.
ips 11. veebruar 2009, kl 08.14 |
mina lõikasin kanafileest nats suuremad tükid,siis lõikasin need keskelt pooleks (nagu liblikas) sinna vahele panin, päiksekuivatatud tomateid õlis, basiilikut, mozarella juustu, tikuga kinni ja ahju. väga maitsev tuli.
vaata ka toidutare´st linnulihatoidud ning seal on väga palju retsepte, mida teha :)
vaata ka toidutare´st linnulihatoidud ning seal on väga palju retsepte, mida teha :)
k 11. veebruar 2009, kl 11.14 |
cc 11. veebruar 2009, kl 11.31 |
Kiievi kotlett
Aga see pereköögi kokaraamatu retsept on päris klassikaline mu meelest:
4 kanafileed
1 muna
1 dl piima
2 dl riivsaia
1 tl soola
Maitsevõi
50 gr võid
1 spl sidrunimahla
0,25 tl soola
0,25 dl hakitud peterselli
Maitsevõi tegemiseks hõõru või vahule, maitsesta soola, sidrunimahla ja hakitud peterselliga. Tõsta segu fooliumile ja vormi sellest 15 cm pikkune kang. Sule foolium ning tõsta külma. Vasarda õrnalt kanafileed. Võta tahkunud maitsevõi külmast ja lõika neljaks. Tõsta igale kanafileele tükk maitsevõid, keera filee rulli ja suru servad kokku. Paneerimiseks valmista muna-piimasegu ja ning sega riivsai ja sool. Veereta kotletti munapiimas ja seejärel riivsaias, taas munapiimas ja riivsaias. Pane pooleks tunniks külma, et paneering kõveneks. Küpseta õlis 10 minutit.
Aga see pereköögi kokaraamatu retsept on päris klassikaline mu meelest:
4 kanafileed
1 muna
1 dl piima
2 dl riivsaia
1 tl soola
Maitsevõi
50 gr võid
1 spl sidrunimahla
0,25 tl soola
0,25 dl hakitud peterselli
Maitsevõi tegemiseks hõõru või vahule, maitsesta soola, sidrunimahla ja hakitud peterselliga. Tõsta segu fooliumile ja vormi sellest 15 cm pikkune kang. Sule foolium ning tõsta külma. Vasarda õrnalt kanafileed. Võta tahkunud maitsevõi külmast ja lõika neljaks. Tõsta igale kanafileele tükk maitsevõid, keera filee rulli ja suru servad kokku. Paneerimiseks valmista muna-piimasegu ja ning sega riivsai ja sool. Veereta kotletti munapiimas ja seejärel riivsaias, taas munapiimas ja riivsaias. Pane pooleks tunniks külma, et paneering kõveneks. Küpseta õlis 10 minutit.
kas 11. veebruar 2009, kl 12.11 |
no 11. veebruar 2009, kl 13.58 |
ma olen pruunistanud fileest lõigatud ribad, seejärel lisanud pannile broccoli, porgandi, paprika tükid ja vahel idud või shampinjoni viilud. Ning tiba vett ning kaane all nii kaua podiseda, kui broccoli on veel kergelt krõmps. Maitseks soola, ingverit, pipart. Mõnus ja kiire argipäevane roog.
tärnike 11. veebruar 2009, kl 14.30 |
Ma just tegin täna ühte omamoodi pada ja kasutasin seal üle jäänud kanafilee ja keedukartulid-porgandid ära:)
Pruunista kanafilee pannil, kui kana küps, siis lisa juurde sobivas suuruses kartulilõigud, porgandirattad, lillkapsast, paprikat ja siis mul olid veel sellised minikapsad..
Prae läbi ning maitsesta soola ja pipraga.
Mulle, kui kaalujälgijale igastahes maitses:)
Pruunista kanafilee pannil, kui kana küps, siis lisa juurde sobivas suuruses kartulilõigud, porgandirattad, lillkapsast, paprikat ja siis mul olid veel sellised minikapsad..
Prae läbi ning maitsesta soola ja pipraga.
Mulle, kui kaalujälgijale igastahes maitses:)
cc 11. veebruar 2009, kl 15.00 |
to no 11. veebruar 2009, kl 15.00 |
no eelmisele 11. veebruar 2009, kl 18.15 |
TNäriline 12. veebruar 2009, kl 15.17 |
Muu 22. jaanuar 2016, kl 18.29 |
Liisa 13. oktoober 2018, kl 23.14 |
Sinu ema 23. aprill 2021, kl 18.10 |
Lisa postitus