Uus kogemus.
Mingil põhjusel eelmise leivateo leivad kerkisid kehvasti. Süüa kõlbasid küll, kuid kohe algul olid tihked. Ka sellest teost võetud juuretis ei näidanud mingit elumärki. Tavaliselt teen eelkergitust 12 tundi, nüüd panin juba reede lõunast juuretise käima. Laupäeva hommikul (täna) oli seis nutune. Lisasin siis nisujahu ja mõne tunni pärast oli kihin olemas. Taignasse panin seekord ainult rukki- ja nisujahu (sool, suhkur ka), lasin 3,5 tundi vormis kerkida ja küpsetasin. Leib on hea, kenasti õhuline.
Kahtlustan, et süü on selles, et viimastel kordadel olen kasutanud palju rukki- ja nisukliisid, samuti täistera jahusid. Need ära jättes sai juuretis hoo jälle sisse.
Kas kellelgi on sarnaseid kogemusi, eriti just kliide kasutamise osas? Või tuleb mõelda, et eelmisel korral oli halb kuu (tähtede) seis, või veel mingi tundmatu tegur mängus?