Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
kuumaõhugrill?
 
neti 28. oktoober 2009, kl 22.55
Kas kellegil on?Kiitke ja laitke?Milliseid toite teete.Mõtlen teleturu toodet mida reklaamitakse teles.
 
muhv 30. oktoober 2009, kl 02.52
Minul on. Olen 100% rahul, toimib just täpselt nii, nagu reklaamis kirjeldatud. Eriti mõnusad jäävad friikartulid - piisab sellest, et need ülivähese hulga õliga üle piserdada ning maitse on palju parem, kui fritüüris tehtuna (rääkimata tervislikkusest).

Kuna mul on gaasipliit ja selle ahjus ei anna eriti midagi küpsetada, siis kasutan kuumaõhugrilli nii kookide/saiakeste küpsetamiseks kui ka erinevate liharoogade valmistamiseks. Seega olen grillis teinud absoluutselt kõike.

Mingeid erilisi retsepte või nippe polegi tarvis, aga selle mainin igaks juhuks Sulle ära, et suurema/paksema lihatüki puhul on mõistlik keerata pruunistusfunktsioon küpsetamise ajaks miinimumi peale ning lihatükki/kana küpsemise ajal üks kord ümber keerata (kui toit valmis, võid keerata pruunistusfunktsiooni tippu ning paari minutiga on toit ka pealt ilus ja pruun). Mnjah, ja seda on ka kogemused õpetanud, et kui võtad ikka sügavkülmast 1,8-kilose broileri, siis on mõistlik see keskelt katki lõigata - muidu läheb küpsetamisaeg liiga pikaks :D.

Edu katsetamisel!
 
n65 30. oktoober 2009, kl 11.36


ka minult 100% :)
Külmutamata broiler 1,64kg 55min

http://i033.radikal.ru/0910/99/2446503efbd4.jpg
kartulitele jäi aega väheks, tõstsin ülemisele ja lisasin veel
10 min
http://i044.radikal.ru/0910/73/afb94148d1c6.jpg

marineeritud tiivad 6+5min

http://i011.radikal.ru/0910/9d/d2915bae9dca.jpg
 
n65 30. oktoober 2009, kl 12.22
Suitsutatud skumbria
http://i071.radikal.ru/0910/20/06d5ebfaee92.jpg
kasutasin "vedelat suitsu"
 
to n65 30. oktoober 2009, kl 13.45
marineeritud tiivad 6+5min

need pole tiivad, vaid poolkoivad - seda võiksid ikka ju teada, mis?
 
n65 30. oktoober 2009, kl 15.04
Juhtub, et mõni "kana" on nelja koivaga :)
http://s53.radikal.ru/i140/0910/3e/e01ee913333e.jpg
http://s12.radikal.ru/i185/0910/27/d994edc2fc2e.jpg

ja kui tiiva tükeldad, saad veel rohkem
 
n65 01. november 2009, kl 17.07
Rukkileib 100%
http://s55.radikal.ru/i149/0911/65/c216124cee32.jpg
Sai nisujahust sama juuretisega
http://s04.radikal.ru/i177/0911/ad/e1f553abcba5.jpg
 
saia-leiva sõber to n65 02. november 2009, kl 22.23
See on väga huvitav, et sa oled saia ja leiva kumaõhugrillis küpsetanud! Kas retsepte ka raatsiksid jagada? Oleksin hirmus tänulik.
 
ahhaa 03. november 2009, kl 21.23
Huvitaks tõesti leivategu. Kui kaua sa seda küpsetsid, n65? Kas retsept on täiesti tavaline? Mis temperatuuril ja mis ventilaatori kiirusega?
 
n65 03. november 2009, kl 22.08
kaks korda olen küpsetanud 100% rukkileiba
esimene kord ebaõnnestus, läks praeahju "järelküpsemisele" (pealt oli pruun, põhi toores.)
Aga see, mis pildil, küpses kaanetatud klaasnõus.
Alguses kindlasti foolium kaane alla,(kaas raskuseks) max. 260C; ventilaator max 20-25min
Klaasnõus on näha,mis seal toimub. Kirja ei ole pannud minuteid,aga umbes 30 min veel väiksemal võimsusel, kui alt ilus pruun, siis juba vaata mis seal üleval toimub :) võib fooliumi ära võtta ja pealt pruunistada

Õunakook (esimene) oli ka alt toores, ka läks praeahju
 
n65 03. november 2009, kl 22.29
Leiva-saia s]brale

ei ole mingeid erilisi retsepte, koik tavalised
 
kana 04. november 2009, kl 12.58
Kas jutt on sellest tootest

http://topshop.ee/index.asp?tn=productview&pid=79849&c=0 ?

Olen ka mõelnud selle soetamise peale - tundub reklaamis nii fantastiline.

Kas on ka ebameeldivaid kogemusi kellelgi?
 
n65 12. november 2009, kl 21.14
Verivorst - super!
http://s51.radikal.ru/i131/0911/dd/6547a3140160.jpg
http://i074.radikal.ru/0911/07/8dec9bc6f908.jpg

Sealiha, kartulid
Liha küpses keeksivormis fooliumiga kaetult,
pruunistasim lahtiselt

http://s59.radikal.ru/i165/0911/e8/829846548995.jpg
http://s15.radikal.ru/i189/0911/7b/011357689f98.jpg
 
pillu 13. november 2009, kl 10.31
me emal on juba oma 15 a selline. ta juba tahab uut osta, et juhuks kui vana ära väsib ja koostöö lõpetab, et siis oleks kohe uus võtta. väidab et ilma selleta tema hakkama ei saa.

ise pole kasutanud,sest raha pole ja ruumi ka mitte. aga palju kõrvalt näinud ja tundub küll et ok asi on. kui rohkem raha ja suurema köögi saan (hetkel on elutoa pisikene nurgakene köögiks mul) siis arvatavasti uurin asja ja ehk ostan ka.
 
laiskloom 13. november 2009, kl 19.02
Ostsime ka. Toiduvalmistamise koha pealt kurta ei saa, aga suurele perele see mõeldud ei ole. 1-2 inimest saavad söönuks. Meie perele ei sobi,saadame tagasi.
 
kats 15. november 2009, kl 11.09
Kas sellele grillile peab lisa aluseid ka muretsema või piisab nendest , mis kaasas on?
 
n65 15. november 2009, kl 12.04
Tootja kodulehel on lisakomplektis suurendusrõngas,(kaant saab tõsta 9cm kõrgemale) seda tahtsin saada, aga seda ei olnud siinses komplektis.
Kui näha tahad, mis seal on, võin sulle pildi teha.
Pean kuskilt mujalt rõnga tellima
 
kats 15. november 2009, kl 13.36
Tore oleks. Mul see aparaat nüüd kodus, aga kuidagi kõhe kasutada. Olen tänulik igasuguste näpunäidete eest.
 
n65 15. november 2009, kl 18.02
to: kats
et keegi ei peaks reklaamiks või antireklaamiks
võin saata Sulle meilile
 
n65 16. november 2009, kl 23.01
to: kats
vaata postkasti :(
 
epp 17. november 2009, kl 19.21
hm...ma ka tellisin,aga ka rõngast kaasas ei olnud:(
 
n65 17. november 2009, kl 21.39
r]ngas kaasas ei ole, ta peaks olema lisatarvikutega, aga selles komplektis ei ole

Epp, kas oled juba kasutanud masinat?
 
Diana 16. detsember 2009, kl 09.18
Tere.
Minul on ka grillahju vastu huvi, aga tekkis küsimus millist osta ja kust osta, sest müüvad paljud firmad ja ka hinnad on seinast-seina. Ilmselt ei tasu osta liialt odavat, nagu näiteks Novaluxist kus see makasb a`la 500-600 krooni või kuidas? Samas millistes mõõtmetes neid kuumaõhugrille pakutakse, on jäänud mulje, et neid on väiksema ja suurema mahutavusega. Kusagilt leidsin sellised andmed:kaal 8,5kg, läbimõõt 30cm ja sügavus 15cm. Minu pere on 4 liikmeline ja vajaks kindlasti suurema mahutavusega. Mida soovtate ja mida kindlasti kuumaõhugrilli ostes jälgida tuleks (näiteks mis lisavahendid peavad tehase poolt kindlalt kaasas olema)!
 
Hellekas 19. jaanuar 2010, kl 14.11
Sain endale ka selle grilli,proovisin teha lehttaigna küpsiseid, tegin alumise resti peal, kerkisid kenasti aga alt jäid natu nätsked.Minu grillil on ainult 2nuppu (temp. ja taimer),kus see pruunistusfunkts veel on? Kui teen kanakintse, tükib nahk pealt ära kuivama,tegin küll õliga kokku.Andke nõu, targemad inimesed
 
eda 01. veebruar 2010, kl 12.06
Tere!

Kuidas teil see grill töötab, kas vaikselt?
Kui panin enne esmakordset kasutamist tööle, siis jäi kulje nagu tühi rest koliseks klaaskausis . Kui lihatüki sisse panin ja uuesti tööle, ikka kordus sama lugu.Helistasin klienditeenindusse ja kurtsin oma kahtlust- vastati, et nii peabki olema. Ega seal köögis olla küll ei taha, kui see kiliseb kohu aeg.
Jään ootama arvamusi, kellel grill olemas.
 
eastcon või mingi selline nimi 01. veebruar 2010, kl 15.27
Mul vana kuumaõhugrill- vat ei mäleta enam nime:) vabandan.
sellel küll vähem neid funktsioone- infrapuna puudub ja ventilaator töötab automaatselt ühesuguselt kogu aeg. On ainult taimer ja kuumusevaliku nupp.
Ikkagi olen rahul.
Mingit erilist müra ei tee, no häälitseb aga mõistlikult. olen tähele pannud, et tuleb kasutada veidi madalamaid kuumuseid kui pakenditel näidatud. Muidu jääb seest tooreks- koogid näiteks.
Aga see uus teleturus reklaamitav ahi tundub olevat VEEL parem! Kas see infarpuna funktsioon õigustab ennast? Kas sellel on variant ventilaatorit reguleerida või hoopis maha keerata?
Kuidas on nende imepottide elektrikulutamisega lood? olen siiani keeldunud seda mõtet mõtlemast, kuid on kahtlus, et nad võtavad vingelt voolu!!!!
 
?? 05. veebruar 2010, kl 17.45
Aga mida siis teha, kui enamik asju kipuvad alt nätskeks jääma? Koogid näiteks.
Kas pigem küpsetada madalama raami peal või just kõrgemal?
Kas keegi kartuleid on seal proovinud teha? Kuidas välja tulid?
Mul ei õnnestu kuidagi.
 
puh 30. märts 2010, kl 12.18
Tahaks ka teada, kas keegi on näitseks teinud kaneelirulle? Friikaid proovisin tulid hea välja ja ei olegi vaja õlitada. Ainuke asi, et ei julge pärast elektriarvet vaadata.
 
owner 19. aprill 2010, kl 08.48
Võite julgelt kasutada. Võtab kõvasti vähem elektrit kui pliit ;)
 
eve 13. mai 2010, kl 16.28
Tere, mina sooviksin soovitust, kus tasuks osta ja, mis hinnaklassis? Neid ka erinevaid, mis on päris elektroonsed ja need, mis siis 2 keeratava nupuga. Ja kas on siis ka erinevate suurustega? Ehk keegi, kellel olemas, oskab nõu jagada!
Samas tekkis ka küsimus, et paljud laidavad selle poolest, et kindlasti see ultrapuna ei ole tervisele hea - mis arvate?
Lisa postitus
Autor:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!