Kööginõu
marineeritud kana
tips 18. november 2009, kl 16.37 |
vaata 20. november 2009, kl 07.40 |
Hautatud marineeritud kana
Allikas: Rahvaste toite.
Aafrika (Senegali) roog. Vürtsikas marinaadis hautatud kana lisandiks sobib keedetud riis.
-
Kogus Koostis- ja maitseained
1 tk (umbes 1,5 kg) kana
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
2 tk Sidrun
1 leht Loorber
Tüümian
sool
Must pipar
2 tera Vürts
praadimiseks rasvainet
veidi vesi
Kana lõigatakse portsjonitükkideks. Sidrunimahlast, veest, ketasteks lõigatud sibulatest, hakitud küüslaugust, loorberilehest, tüümianist, soolast ja piprast valmistatakse marinaad. Kanatükke hoitakse marinaadis üleöö, siis võetakse välja ning lastakse nõrguda. Praetakse rasva ümberringi helepruuniks, lisatakse sibulad, veidi hiljem natuke kuuma vett. Hautatakse pehmeks, siis lisatakse marinaad ja keedetakse üheskoos veel 5 minutit. Lisandiks antakse sõmeraks keedetud riisi. Retsept on mõeldud 5-6 sööjale.
Allikas: Rahvaste toite.
Aafrika (Senegali) roog. Vürtsikas marinaadis hautatud kana lisandiks sobib keedetud riis.
-
Kogus Koostis- ja maitseained
1 tk (umbes 1,5 kg) kana
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
2 tk Sidrun
1 leht Loorber
Tüümian
sool
Must pipar
2 tera Vürts
praadimiseks rasvainet
veidi vesi
Kana lõigatakse portsjonitükkideks. Sidrunimahlast, veest, ketasteks lõigatud sibulatest, hakitud küüslaugust, loorberilehest, tüümianist, soolast ja piprast valmistatakse marinaad. Kanatükke hoitakse marinaadis üleöö, siis võetakse välja ning lastakse nõrguda. Praetakse rasva ümberringi helepruuniks, lisatakse sibulad, veidi hiljem natuke kuuma vett. Hautatakse pehmeks, siis lisatakse marinaad ja keedetakse üheskoos veel 5 minutit. Lisandiks antakse sõmeraks keedetud riisi. Retsept on mõeldud 5-6 sööjale.
Lisa postitus