Kööginõu
mida teha kaelakarbonaadiga
anneli 17. detsember 2009, kl 19.16 |
Haige lapse t6ttu ise ei saanud poodi minna, äi naasis mingi tohutu juraka sea kaeklakarbonaadi tükiga - see, mida minu meelest pidevalt odavalt müüakse ja mida ma iial ostnud pole, sest ei oska sellega midagi teha ja eriti ei usu, et sellest midagi supermaitsvat saaks valmistada.
Andke n6u, mis ma selle tükiga nüüd teen - kas küljed pannil pruunistada ja siis kuidagi ahjus küpsetada?Kuidas maitsestada?
Andke n6u, mis ma selle tükiga nüüd teen - kas küljed pannil pruunistada ja siis kuidagi ahjus küpsetada?Kuidas maitsestada?
w 17. detsember 2009, kl 19.50 |
jajah 17. detsember 2009, kl 20.11 |
Piret 17. detsember 2009, kl 22.05 |
Ostsin ka täna kilose lihatüki. Lõikasin umbes 2 cm paksusteks lõikudeks, vasardasin kergelt, riputasin liha üldmaitseainet ja musta pipart.
Marinaadi valmistasin oliivõlist, 4 pressitud küüslaugust, apelsinimahlast.
Liha ladusin kaussi üksteise peale, vahele kallasin marinaadi.
Homme siis pruunistan kiirelt pannil ja panen ahjuplaadile fooliumi alla järelküpsema.
Marinaadi valmistasin oliivõlist, 4 pressitud küüslaugust, apelsinimahlast.
Liha ladusin kaussi üksteise peale, vahele kallasin marinaadi.
Homme siis pruunistan kiirelt pannil ja panen ahjuplaadile fooliumi alla järelküpsema.
sara 18. detsember 2009, kl 01.27 |
kolmas eesti 18. detsember 2009, kl 09.58 |
anneli 18. detsember 2009, kl 11.54 |
Piret 18. detsember 2009, kl 12.10 |
Kärp 18. detsember 2009, kl 13.06 |
patsaan 18. detsember 2009, kl 14.27 |
just 18. detsember 2009, kl 15.50 |
just 18. detsember 2009, kl 15.50 |
köögist 18. detsember 2009, kl 16.26 |
valulla 18. detsember 2009, kl 17.19 |
Seakarbonaadist saab ka hõrgutavat ahjukarbonaadi: prae lihaviilud mõlemalt poolt pruuniks, maitsesta pipra-soolaga ja lao küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Prae endale sobivaid seeni sibula, küüslaugu ja tomatikuubikutega, maitsesta. Lao segu lihaviiludele, puista üle riivjuustuga ning küpseta ahjus kuni juust kuldpruun.
anne 19. detsember 2009, kl 16.48 |
Mina tegin paar nädalat tagasi nii: Lõikasin ca 1 cm viilud, maitsestasin soola ja pipraga, panin ahjuvormi, lõikasin peale sibularõngad, katsin majoneesiga ja lõpuks riivjuustuga. Vormi katsin fooliumiga, küpses umbes tund aega, lõpus eemaldasin fooliumi ja lasin veits pruunistuda. Väga hea oli! Küsiti kas vasikaliha?! :)
minni 21. detsember 2009, kl 15.47 |
mannu 21. detsember 2009, kl 23.47 |
kaelakarbonaad on ainus osa seast,mis tõesti mahlane ja hea saab,ükskõik, mida temast siis teha. Anneli, kas sa pole tõesti siis suvel kasvõi valmistehtud grillliha ostnud?Need on ka ju enamasti kaelakarbonaadi tükid, mis öra maitsestatud. Peale eelpooltoodud soovituste sobib sellest teha ahjus ka nt. sibula-või kooreklopsi(need küll vana aja toidud ja teab, kas nooremad inimesed seda enam teevadki,aga maitsev saab see kaelakarbonaadist küll)
k 21. detsember 2009, kl 23.59 |
Jänku 08. jaanuar 2024, kl 12.16 |
Mina näiteks maitsestan ära. Sool, sinep ja pipar. Panen küpsetuskotti koos sibula, küüslaugu ja porgandiga. Alla valan 200 ml vett küpsetuskotti. Lisan puljongi kuubiku ja lükkan ahju. Liha käntsakas 1,6 kg.. küpseb umbes 170 - 180 kraadi kaks tundi ja valmis. Mõnusalt läbi küpsenud ja pehme. Õiget valmistatakse muidugi 150 kraadi juures 6 tundi
Lisa postitus