Kööginõu
võikreem
Lii 10. jaanuar 2010, kl 16.06 |
Plaam teha torti.Biskviitpõhi ja sinna siis midagi vahele.Tavaliselt olen teinud marjade-kohupiima-vahukoorekreemi.
Nüüd siis tahaks proovida teha midagi muud.
Kuulsin midagi sellisest võikreemist mis on tehtud võist, suhkrust, sidrunist ja mannapudrust.
Tegemine käis kuidagi nii, et piimast ja mannast teha puder, jahutada see, vahustada toasooja võiga.On keegi teinud või ise sellist torti söönud?
Ja veel, peale plaanisin panna šokolaadi-metspähklipuru segu.Mis arvate???
Nüüd siis tahaks proovida teha midagi muud.
Kuulsin midagi sellisest võikreemist mis on tehtud võist, suhkrust, sidrunist ja mannapudrust.
Tegemine käis kuidagi nii, et piimast ja mannast teha puder, jahutada see, vahustada toasooja võiga.On keegi teinud või ise sellist torti söönud?
Ja veel, peale plaanisin panna šokolaadi-metspähklipuru segu.Mis arvate???
emma 10. jaanuar 2010, kl 19.24 |
mannapudruga pole teinud, aga keedukreemiga küll.
kõige parem on muidugi ikka isekeedetud vanillikreem (minu variandis kohvikoor, suhkur, vanillikaun, munakollased ja maizena),
aga häda korral aitab ka pulbrist tehtud kreem.
maitsestada võib millega iganes - sidruni, apelsini, laimi, kakao, lahustuva kohvi v.lihtsalt kange kohviga jne.
samuti olen võikreemi teinud ka lihtsalt suhkrusiirupiga (nagu vanadel headel aegadel teekoogi kreem)
sel juhul keedan suhkrust ja veest siirupi ja jahutan selle umbes toatemperatuurini. vahustan toasooja või ja vahustamist jätkates niristan sisse jahutnud suhkrusiirupi.
sellest tuleb selline mõnusalt kohev kreem.
olen sellele juurde seganud nt. purustatud jõhvikaid ja kasutanud kreemi rullbiskviidi tegemiseks.
kõige parem on muidugi ikka isekeedetud vanillikreem (minu variandis kohvikoor, suhkur, vanillikaun, munakollased ja maizena),
aga häda korral aitab ka pulbrist tehtud kreem.
maitsestada võib millega iganes - sidruni, apelsini, laimi, kakao, lahustuva kohvi v.lihtsalt kange kohviga jne.
samuti olen võikreemi teinud ka lihtsalt suhkrusiirupiga (nagu vanadel headel aegadel teekoogi kreem)
sel juhul keedan suhkrust ja veest siirupi ja jahutan selle umbes toatemperatuurini. vahustan toasooja või ja vahustamist jätkates niristan sisse jahutnud suhkrusiirupi.
sellest tuleb selline mõnusalt kohev kreem.
olen sellele juurde seganud nt. purustatud jõhvikaid ja kasutanud kreemi rullbiskviidi tegemiseks.
Angela 10. jaanuar 2010, kl 20.04 |
Olen teinud mannaga kreemi, peaks isegi retsept olema "Mannapudrutort." Olen teinud enam-vähem selle retsepti järgi: 6 dl piima, 5 spl mannat, 300 g võid, 1,5 dl suhkrut, 1 sidruni riivitud koor ja mahl, vanillisuhkrut. Piimast ja mannast keedan pudru, jahutan ja maitsestan vanillisuhkruga. Lisan sidruni koore ja mahla. Või vahustan suhkruga ning lisan mannapudru, vahustan. Peale olen teinud kakaost, suhkrust, koorest ja võist glasuuri.
Lii 10. jaanuar 2010, kl 22.58 |
13 a tüdruk 10. märts 2022, kl 00.00 |
Lisa postitus