Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Vabariigi aastapäev
 
valulla 04. veebruar 2010, kl 19.29
Aega tegelikult on, aga murran siin pead, mida sel päeval lauale panna, st koostan menüüd. Ehk kellelgi oma kogemustest mõni tore retsept siia kirjutada, mis eestipärane ja sobilik sellesse päeva!?
 
. 04. veebruar 2010, kl 19.51
kiluleib ja hernesupp.
 
puuteekraan 04. veebruar 2010, kl 21.32
Kas keegi tõesti peab seda päeva nii tähtsaks,et muretseb,mida lauale panna?Pange lipp lauale ja praetud kartulid ajavad ka asja ära.Tegelikult olete Valulla ütlemata heatahtlik proua,kuid mul tekkisid lihtsalt sellised tunded selle küsimusega seoses.Kõike head teile.
 
vares 04. veebruar 2010, kl 21.43
puuteekraan,
eks olulised on muidugi enda ja omaste sünnipäevad, aga kena on meeles pidada ka maalappi, kus elad ja mida siis isamaaks või kodumaaks või sünnimaaks nimetada.
miksmitte sel päeval pidulik olla?
minu kodumaa pidupäev oli jõulukuus ära juba. rahvusvärvides kooki ei teinud (kuigi poes on ka selliseid müügil), aga piduliku serviisi otsisin ikka välja ja praad koos shampusega oli täitsa olemas.
miks? austus maa vastu, kes mind toidab ja katab. kellele mina maksan makse ja kes mul võimaldab olla. miks siis mitte?

meil olid lõhevardad, pisikesed pariisikartulid keedetuna ja ülepuistatud värske tilliga, oma kukeseentest kaste, hapuliha, kartulisalt, mõni toorsalat ja toorjuustukook. midagi oli veel, ei mäelta enam. ahjaaa, krevetisalat (aga ainult mulle, pere ei söö neid "roosasid nuudleid").
ega midagi eriti uhket just mitte, aga ikka tiba teistmoodi, kui igapäevaselt. nagunii puhkepäev, aega mässata ka.
 
valulla 04. veebruar 2010, kl 22.41
Tänan, puuteekraan.
Olen ikka selgi päeval nagu vareski laua pidulikumalt katnud ja seda just seepärast, et meeles pidada ja mitte iseenesestmõistetavalt võtta seda, et elan vabal maal ja tublis riigis, mis sest, et hetkel olud kitsad ja paljud töötud ja probleeme jätkub. Sel korral tekkis just soov midagi erilist teha ja just sellist, mida Eestimaal kunagi söödud või praegu süüakse. Internetis huvitaval kombel minimaalselt materjali eesti rahvustoitude kohta, infoserverist siiski üht-teist huvitavat leidsin.
 
NII 05. veebruar 2010, kl 03.55
Mulgikapsad ja hernesupp.
 
NAA 05. veebruar 2010, kl 06.18
oh seda kõhutuult, mis tuleb peale mulgikapsa ja hernesupi söömist!
 
... 05. veebruar 2010, kl 13.28
NAA-le

musikaalne söök ju!!!
 
p 05. veebruar 2010, kl 15.49
Meie oleme sõpradega teemapidu pidanud, mitte küll päris õigel päeval. Snitti võtame päris presidendivastuvõtust: peened suupisted, milles on midagi eestipärast, tiku otsas kartul, kilu, peet, rukkileib jne. Võib proovida teha kamatarretist nt. Ühesõnaga traditsioonilised ained, aga uudne lähenemine. Ja muidugi võiks poest osta mõnd kallimat Eesti toiduainet, mida muidu ei raatsi: juustu vmt. Vanasti oli mustikavein, seda kahjuks enam ei tehta.
 
Anu 11. veebruar 2010, kl 14.14

Väga hea, lihtne ja millegipärast tänapäeval väga unustatud toit on munavõi. Sellega saab igaüks hakkama, ehtsat eesti võid, keedatud mune, segada. Musta rukkileiva peale koos kiluga ülihea ja ka saia peal on hea, kui veel veidi värsket või soolatilli lisada
 
to p 11. veebruar 2010, kl 19.18
Mustikavein on Põltsamaal olemas, Lossivein 85 nime all ja täitsa müügil!

Kuigi mu meelest see hirmus halb, eriti selle raha eest. Miski 80.- pudel.

Teemasse aga, et jah- ka meie peame sõpradega pidulikult aastapäeva, temaatiliste toitudega. Hommikul vaatame koos paraadi ja ennem heiskame ise ka lipu!!!
 
kismet 11. veebruar 2010, kl 19.32
http://www.eestitoit.ee/?cat=14&paged=6
http://www.eestitoit.ee/?page_id=38&language=et
 
herily 11. veebruar 2010, kl 22.25
Sel aastal ei tähista, sest ei leia, et peaks. Makse ausalt maksnud, aga palk taandnus min peale ja nüüd olen töötu. Mul on kõrini. Kaks last vaja toita, koolitada ja riidesse panna + maksud, et me tänavale ei satuks. Kuidas, ei tea.
 
ideid 12. veebruar 2010, kl 10.40
Ma soovitaks seda foorumiteemat:
http://www.nami-nami.ee/foorum/viewtopic.php?id=1501
 
valulla 12. veebruar 2010, kl 15.46
Tänan kaasamõtlemise eest.
 
m 12. veebruar 2010, kl 16.04
Meie ka katame õhtul piduliku laua ning vaatame pingviinide paraadi:) Toitu ei oska soovitada, pole veel mõelnud. Eelmine aasta tegin kamavahtu magustoiduks, muidu tavaline poolpidune toit, võiks vist jah rohkem eestimaine olla.
 
Puravik 12. veebruar 2010, kl 22.51
Üks lihtne ja maitsev ning toitev söök on oasalat.Kui eriti virk oled siis võid keeta kodumaiseid ube.Kiirel ajal kõlbavad ka punased konservoad(või pruunid mis on vees)
Juurde tükeldatud suitsusink, tükeldatud juust ja porru.Kastmeks majonees ja hapukoor.Super hea mu meelest.
 
Paraad 26. veebruar 2023, kl 23.19
Et need tiblad ei võinud ka kasvõi kuu aega kauem vastu pidada nüüd külmeta paraadil
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!