Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
aurutatud köögiviljad
 
Helme 07. aprill 2010, kl 10.21
Kuidas aurutada köögivilju kui pole spetsiaalset aurutit? Potis vähese veega või veel miski nipp. Siin-seal söögikohtades ikka pakutakse ja väga maitseb, aga omal pole õnnestunud.
 
me 07. aprill 2010, kl 11.02
täpselt sama küsimus- millega veel maitsestatakse- lihtsamalt olen proovinud sidrunipipar, miskit veel soovitate- et poest seda ilusa nimega asjakest ka üles leiaks? :)
 
kk 07. aprill 2010, kl 11.15
mina ostsin selverist u. 80 kroonise metallsõela, mis on mõeldud friteerimiseks. sangakestega toetub poti servale, natuke vett poti põhja, potikaas peale ja varsti valmis. kaane kuju peab olema sobiv, et istuks sinna sõela peale ja väga suur vahe ei jääks.
 
Naks 07. aprill 2010, kl 11.35
Mina panen enamasti ahju suht sügavale pannile, tilk vett või puljongit põhja ning foolium peale. Tihtilugu laon lihakihi alla ja juurikad otsa.
Külmutatud aedviljasegusid teen pliidil tavalisel laiapõhjalisel pannil kaane all ilma rasvaine ja vedelikuta.
Sagedamini kasutan rosmariini, basiilikut, estragoni, köömneid, tüümiani, erinevaid piprasegusid ja tilli. Segudest meeldivad veel India maitseainesegu ja karri. Kui juurikaid hautan liha peal, siis 2 kindlat komponenti on sojakaste ja kaneel.
 
köögist 07. aprill 2010, kl 11.48
Sõelaga potis hautan, aga sagedamini ahjus. Puljongit ja/või liha juurikatega ühes potis ei tee, ahjus lisan veidi õli. Maitsestan rosmariini, oregano, tüümiani, tilli, peterselli jms. Ahjus hautades lisan koorimata küüslauguküüsi, need korjan pärast välja, väga mõnusa maitse annab hautises fenkol.
Hästi mõnusad on sõelaga potis hautatud veidi krõmpsuks jäänud kaalika ja porgandilõigud, valmimise lõpul peale soolahelbeid ja tilli.
 
eps 07. aprill 2010, kl 17.55
Kui ise ja ka pere on nõus küüslauguga , siis üks ilusa nimega ja äraütlemata hea maitsega on "Persillade" Santa-Maria oma.Peterselli-küüslaugu segu. See sobib otseses mõttes:igale poole.
 
oi 08. aprill 2010, kl 11.26
muide müüakse ka tavalise poti põhja käivat lehviksõela, mis on mõeldud aurutamiseks. tavaliselt on see 28 cm läbimõõduga. Otsige kaubandusvõrgust.

Tln müüdi narva mnt kodutarvete poes ja olen ka näinud selverites.
 
küsimus 27. märts 2014, kl 12.36
Tekib sama küsimus! Olen perioodil kus ei tohi süüa keedetud köögivilju.Kas palun saaksite aidata kuidas saaksin ma kodustes tingimustes aed-köögivilju aurutada!
Ettetänades,
H.
 
vastus 27. märts 2014, kl 12.40
H...!
Köögivilju ja aedvilju saad Sa aurutada potis! Koos sõelaga!
tegenmine.
Lisa poti põhja 200ml vett
aseta metallist sõel poti peale nii et ta ise toetuks.
pane köögiviljad sõela sisse ja pane kaan peale!
Oota 30min. ja ongi valmis!

Teatates.
L.
 
ja 30. märts 2014, kl 09.39
Mis vahe on keedetud ja aurutatud köögiviljal?
Olen nii rumal, et ei saa sellest aru.
 
vikipeedia 30. märts 2014, kl 09.58
Aurutamine on kokanduses toidu  auruga töötlemine, nt veeaurus keetmise teel.

Aurutamine on tõenäoliselt Hiinas alguse saanud toiduvalmistamisviis. Seal, nagu ka mujal Aasias, on see aastasadu vana meetod riisi valmistamiseks. Idamaades aurutatakse riisi kas spetsiaalses bambusest arutamisnõus või vokkpanni kohale asetatud aurutamisrestil.

Veeaurus keedetakse toiduaineid aurukapis, erilistes keedupottides (aurupott) või aukudega keedurestil. Viimase puhul pannakse vett keedupotti niipalju, et see keedurestini ulatuks.

Vesi aetakse keema, toiduained asetatakse keedurestile, vajadusel raputatakse soola jt. maitseaineid ja keedetakse kaanega suletult.

Veeaurus keetmine võtab rohkem aega kui vedelikus keetmine, kuid vitamiinide ja mineraalainete kadu on see-eest väiksem. Keeduvedeliku võib ära kasutada kastmete ja suppide valmistamiseks.

Auruga keedetakse tavaliselt mahlaseid heamaitselisi köögivilju, samuti kartuleid ja kala.
 
Delfi kana 30. märts 2014, kl 12.52
eelmisele: nojah, nüüd saivad kõik, kellel endal vikipeediat ei ole, teada, mis asi on aurutamine:D aga nagu ja-d, jäi mindki kummitama küsimus, mis suur ja põhimõtteline vahe on aedviljade keetmisel ja aurutamisel, et keedetuid ei tohi süüa, aga aurutatuid tohib? seleta nüüd see ka meile ära!
 
ahhhh 31. märts 2014, kl 11.32
aurutamisel ei uju juurikad vee sees:)

bambusest aurutamisnõusid nägin Viljandis mingis kaupluses, ümmargused, u 20 cm diameetriga ja punutud laastukorvi meenutavad, kaanega, kes sellisega toimetama hakkab, teadku, et selle korvinduse põhja, auru ja aurutatava vahele, pannakse puhas, valge, paraja suurusega tükk puuvillast riiet.

vahe vaheks - aurutamisel jääb toidule kaubanduslik väljanägemine ja ei ole ohtu, et põhja kõrbeb.
 
pille 20. juuni 2020, kl 11.10
kas kuumaõhufritüüriga saab ka aurutada köögivilja
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!