to maapere,
meil 3- liikmeline pere ja ÜHE KANA sööme meie kohe ära. mina 2 tiiba ja saba (nahka rebion ka, kui saab), poiss ( 15a) 1 koib ja natuke rinnaliha, mees ülejäänud rinnaliha, allesjäänud koib ja kosu (heal juhul hommikusse omletti või kartulisalatisse, pirukasse, niisama leiva peale.
Kuidas teie nii vähe sööte?
kartuleid koorides küsin, palju keegi sööb. mina kartulit ei söö, poiss enamasti 4, mees 4-6. seega keskmise tomati suuruseid kartuleid keedan korraga 10, ehk ssiis kuskil kilo jagu. tõesti nõme, kui 1-2 järgi jääb.
kotlette teen palju - pooled sügavkülmutan, aga soustidega arvestan küll - umbes 400g lihast teen kahele mehele sousti + sibul, vahel porgand, seller, paprika - no nagu ikka pannakse. ja vedelik. mina souste ei söö. seega jälle vaid kahele mehele tegu.
omletti teen väikese ahjupanniga, enamasti 6-st munast. korraga kõike ei sööda ära, nokitakse hiljem uuesti.
silku ostan 2 kg, fileerides jääb kuskil kilo. sellst aitab kaheks korraks (paneeritud munas-jahus) , kui jääbki miskit järgi, siis marinaadi. mina jahuga kala ei söö, võtan omale 3-4 kala eraldi ja söön neid.
pizzat-quichet-muid lahtisi pirukaid-kinniseid pirukaid-pannkooke-pisikesi pirukaid teen kappi seisma jäänud asjadest, neis süüakse palju süüakse ja kui enam ei sööda, siis pole kahju ära ka visata, sest need on olnud juba korduvkasutusel.
suppi keedan 3-l potis - kaks korda on kindel, ülejäänu läheb sügavkïlma.
sülti-pasteeti teen 6 karpi, sellised 250g ( margariinikarbid), kuna neid süüakse palju koos keedukartuliga, siis kordi ei tea, aga 3-4 päeva jagub ikka.
"tükikaup" on 1 "näkkku, 1 kamba peale". snitslid, karbonaadid, lihavardad jne. kala rohkem, oleme kalalembesed.
kui tegemsel on k