Kööginõu
jahukaste
rr 24. august 2010, kl 11.21 |
? 24. august 2010, kl 11.28 |
mismõttes jahu mõrkjas???
mina teen nii, praen pannil sibula krõbedaks. segan suurele 26cm-se panni jaoks 1 spl jahu 2dl vahukoorega läbi, teised 2dl uhan ennem pannile, lisan ka vahukoore-jahu segu ja kuumutan, kuna vahukoor pakseneb kuumutamise käigus, polegi jahu palju vaja..
või mida sa mõtlesid jahu mõrkamise all?
mina teen nii, praen pannil sibula krõbedaks. segan suurele 26cm-se panni jaoks 1 spl jahu 2dl vahukoorega läbi, teised 2dl uhan ennem pannile, lisan ka vahukoore-jahu segu ja kuumutan, kuna vahukoor pakseneb kuumutamise käigus, polegi jahu palju vaja..
või mida sa mõtlesid jahu mõrkamise all?
. 24. august 2010, kl 12.53 |
Sulatan rasvaine, praen selles sobilikud lisandid, lisan jahu, pruunistan. Lõpuks vedelik, keedan läbi, siis hapukoor.
Aga vorstikastmega teen nii:
praen sibula ja riivitud porgandi koos vorstiga, lisan puljongi ja maitseained, hautan. Segan jahu koorega (vee või piimaga), kallan segu pidevalt segades podiseva kastme hulka ja lasen tasasel tulel edasi keeda.
Korralikult läbikeetmata jahu võib mõrkjas olla küll.
Aga vorstikastmega teen nii:
praen sibula ja riivitud porgandi koos vorstiga, lisan puljongi ja maitseained, hautan. Segan jahu koorega (vee või piimaga), kallan segu pidevalt segades podiseva kastme hulka ja lasen tasasel tulel edasi keeda.
Korralikult läbikeetmata jahu võib mõrkjas olla küll.
vares 24. august 2010, kl 13.05 |
2 spl. võid pannile, kui sulanud siis lisan 2 kuhjaga spl. jahu, segan läbi, jätan kuumenema. aeg-ajalt ikka segan. kui tahan veidi pruunimat kastet, siis kuumutan kauem, kuni tuleb sellist...pähklilõhna.
jupphaaval valan juurde vett, ikka segan kogu aeg, et ühtlane oleks. ja täispiima samuti (3,5%), kokku veidi üle liitri. oleneb, kui paksu kastet tahad.
tasasel tulen kuumutan mõned minutid ja kõige lõpuks hapukoor, ikka uhkelt.
maistestan soola ja maitserohelisega. (ühes ammuses töökohas, restoranis, oli vene kokk - see riivis alati koorekastmele muskaatpähklit juurde - vat mul tuli alati köha selle aine peale).
kõiksugused vahukoored ja sulajuustud ei kuulu minu klassikalise besamell-tüüpi kastme juurde.
vorstikastet pole ammu-ammu teinud, aga ega sealgi midagi teistmoodi ole -
rasvaines kuumutan sibula ja vorsti (ilmselt lisaks ka küüslauku ja paprikat), siis jahu, kuumutan, segan, siis vedelik, löpuks hapukoor + maitseained ja maitseroheline.
mõru pole veel kunagi tulnud.
jupphaaval valan juurde vett, ikka segan kogu aeg, et ühtlane oleks. ja täispiima samuti (3,5%), kokku veidi üle liitri. oleneb, kui paksu kastet tahad.
tasasel tulen kuumutan mõned minutid ja kõige lõpuks hapukoor, ikka uhkelt.
maistestan soola ja maitserohelisega. (ühes ammuses töökohas, restoranis, oli vene kokk - see riivis alati koorekastmele muskaatpähklit juurde - vat mul tuli alati köha selle aine peale).
kõiksugused vahukoored ja sulajuustud ei kuulu minu klassikalise besamell-tüüpi kastme juurde.
vorstikastet pole ammu-ammu teinud, aga ega sealgi midagi teistmoodi ole -
rasvaines kuumutan sibula ja vorsti (ilmselt lisaks ka küüslauku ja paprikat), siis jahu, kuumutan, segan, siis vedelik, löpuks hapukoor + maitseained ja maitseroheline.
mõru pole veel kunagi tulnud.
... 24. august 2010, kl 13.53 |
benita 24. august 2010, kl 20.36 |
. 25. august 2010, kl 01.36 |
to . 25. august 2010, kl 07.15 |
ew 25. august 2010, kl 22.20 |
21 13. september 2010, kl 07.29 |
mina ka algaja söögitegija aga teen nii et nt vorstikaste siis. Praen vorsti, siis lisan poole peal sibula. Siis segan 2-3 kahvlitäis(kahvliga sest sellega parem tükke välja saada) jahu piima või veega. Valan pannile ja siis maitsestan. Kui veega teen siis lisan hapukoort või majoneesi ka:) Seni hoian pannil kuni kaste 5-6 mulksu teeb, siis panen pliidi kinni ja valmis. Niipalju siis minu kastmest:)
kokk 14. september 2010, kl 13.20 |
Kastet saab teha väga erinevalt, ei pea tingimata kuumutama õlis.
Mina teen vahel ka nii: lisan külma vette soola (siis ei jää jahu tükiliseks, kergem viis, kui vispeldada) ja paraja koguse jahu, segan ära. Kui potis on vesi keema läinud, siis lisan ettevalmistatud jahusegu vette ja hapukoor ning segan. Kui keema läheb, siis 1 min umbes segada ja siis tulelt ära. Maitsestada (sool, suhkur). Selline (pool)koorekaste sobib igale roale ning jääb kergelt kreemjas. Vastavalt sellele, mille kõrvale pakutakse, saab sinna lisada nt sidrunit (kalale) või kui lihale, siis nt keetmise ajal lihapuljongikuubik sisse.
Väga kerge teha ja miski ei lähe mõrudaks ega kõrbe.
Mina teen vahel ka nii: lisan külma vette soola (siis ei jää jahu tükiliseks, kergem viis, kui vispeldada) ja paraja koguse jahu, segan ära. Kui potis on vesi keema läinud, siis lisan ettevalmistatud jahusegu vette ja hapukoor ning segan. Kui keema läheb, siis 1 min umbes segada ja siis tulelt ära. Maitsestada (sool, suhkur). Selline (pool)koorekaste sobib igale roale ning jääb kergelt kreemjas. Vastavalt sellele, mille kõrvale pakutakse, saab sinna lisada nt sidrunit (kalale) või kui lihale, siis nt keetmise ajal lihapuljongikuubik sisse.
Väga kerge teha ja miski ei lähe mõrudaks ega kõrbe.
Jahukaste 04. juuli 2021, kl 17.53 |
Lisa postitus