2 spl. võid pannile, kui sulanud siis lisan 2 kuhjaga spl. jahu, segan läbi, jätan kuumenema. aeg-ajalt ikka segan. kui tahan veidi pruunimat kastet, siis kuumutan kauem, kuni tuleb sellist...pähklilõhna.
jupphaaval valan juurde vett, ikka segan kogu aeg, et ühtlane oleks. ja täispiima samuti (3,5%), kokku veidi üle liitri. oleneb, kui paksu kastet tahad.
tasasel tulen kuumutan mõned minutid ja kõige lõpuks hapukoor, ikka uhkelt.
maistestan soola ja maitserohelisega. (ühes ammuses töökohas, restoranis, oli vene kokk - see riivis alati koorekastmele muskaatpähklit juurde - vat mul tuli alati köha selle aine peale).
kõiksugused vahukoored ja sulajuustud ei kuulu minu klassikalise besamell-tüüpi kastme juurde.
vorstikastet pole ammu-ammu teinud, aga ega sealgi midagi teistmoodi ole -
rasvaines kuumutan sibula ja vorsti (ilmselt lisaks ka küüslauku ja paprikat), siis jahu, kuumutan, segan, siis vedelik, löpuks hapukoor + maitseained ja maitseroheline.
mõru pole veel kunagi tulnud.