2 või 3 osa jämedat meresoola
sellele lisaks 1 osa suhkrut
purustatud valget pipart või piprasegu (ära kasuta jahvatatud pipart, kuigi ega see väga hullu midagi ei tee... aga siiski, noh, maitseasi)
2 forelli või lõhefileed (lihtsam on osta kalapäevadel terve kala ja ise puhastada: saad kolm korda odavamalt)
värsket tilli korralikult
---------------------------------------------------
puhasta kala (kui ostsid terve) soomustest ning korja luud välja (osa luudest tuleb käsitsi välja kiskuda).
kata soovitavalt klaasanuma põhi soola-suhkruseguga, pane sinna esimene filee, nahk allapoole, vastu soola. Kala peale puista veidi seda soola-suhkrusegu, pipart ja siis ohtralt tilli. Nüüd aseta teine filee nahk ülespoole sellesse anumasse (patsuta lihapoolele veidi pipart ja soolasegu), tillikihi peale. Kata ohtra soolakihiga jälle. Patsuta kõik korralikult käega üle, et kalad tihedalt anuma põhjas oleks. Kata söögikile või fooliumiga, õhutihedalt.
Hoia seda anumat 4-5 tundi toasoojas, siis aseta 24-ks tunniks külmikusse. Võta siis välja, puhasta pealt üleliigne sool, pipar, till. Lõika peenikesteks viiludeks ja... serveeri! Soovitavalt röstsaia ja külma kvaliteetviinaga.