Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
kui palju puid peaksin varuma?
 
tulevane ahjuomanik 15. jaanuar 2011, kl 17.55
kahe nädala pärast kolin ahjuküttega korterisse, varem pole ahjukütet kasutanud, aga pean nüü küttepuid varuma.

kui palju peaksin umbes puid varuma, kui korter on 45-ruutmeetrine ja asub kivimajas? kas praegu on üldse võimalik küttepuid saada kuskilt? olen aru saanud, et kütta tasuks segapuudega. näiteks kase, haava ja lepa ja saarega. kas see on tõsi?
 
just 15. jaanuar 2011, kl 18.10
Tõsi on see, et puud peavad kuivad olema. Mida kuivemad seda vähem kulub. Oleneb kui sooja tuba tahad +18 või +24 kraadi. Aga 3-4 ruumiga peaksid kevadeni välja tulema.
 
ee 15. jaanuar 2011, kl 19.38
Mul on maamaja ja oma mets. Küttepuude varu on 2-3 aastat. Mõnel aastal on nii karm talv, et metsa ei pääse enne kevadest.
 
kiki 15. jaanuar 2011, kl 19.41
Meil 60 ruutu. Köögis pliit ja ahi. Varume 7+7 (pliidi ja ahju) ruumi puid. Puudu pole tulnud, aga iial ei tea.
 
ahjutagune 15. jaanuar 2011, kl 21.13
Mina olen mitmel talvel korteris 3 rm-ga hakkama saanud, kevadeni peaks sellise kogusega seega ehk ikka välja tulema. Oleneb muidugi jah, et kui sooja tuba tahetakse, kuidas maja sooja peab jne.
Ja puud peavad täiesti kuivad olema. Praegu selliseid saada on keeruline, kahe külma talvega on korralikult kuivade puude varud müüjatel ka otsas. Igasuguste võõraste käest ostmisega tasub seega eriti ettevaatlik olla, sain minagi kunagi ajalehes ja telefonis kuivad olnud puude asemel sellised, mis reaalsuses visinal otsast vett välja ajasid. Selles mõttes on puubrikett vms kindlam valik, et ikka põleb ja sooja annab, aga neidki on erinevaid ja nendega kütmine tahab jälle natuke harjutamist. Võrkudes müüdavaid kaminapuid kuivatavad mõned müüjad kuivatis, need on kuivad, aga jälle kallid.
Üldiselt müüakse segapuid minumeelest praegusel ajal üsna harva, kuulutustes on ikka kas kask või lepp või okaspuu. Leppa peetakse ka heaks, see ei aja pigi korstnasse-lõõridesse, kask jälle on väheke äkilisem, annab ägedalt sooja. Peamine aga on nii soojasaamiseks kui ahju-korstna säilimiseks, et küttematerjal kuiv oleks.
 
kah kütja! 20. jaanuar 2011, kl 21.46
Ei ole selle puubriketiga mingit probleemi!Alustuseks veidi paberit,siis purusta veidi brigetti ja kui see põleb-viska terve pakk briketti koos kilega peale.Mulle meeldivad "vorstikesed" rohkem,neid on kergem purustada.Ja minu meelest ei tule see küll märkimisväärselt kallim kui puud.Vähemalt võib kindel olla,et on kuivad ja põlevad hästi. Pealegi on tihti briketile küllaltki suur allahindlus!
 
kata 22. jaanuar 2011, kl 14.34
see sõltub ju suuresti ka korteri asukohast ja kui hästi korter sooja peab. Mõnda elamist võidki kütma jääda, ikka sooja pole. Võrdluseks võin tuua 2 korterit ühes ja samas majas, mõlemad 43 m2, 1 ahjuga ja aknad vahetatud. Üks asub maja keskel, teisel korrusel ja kulu puudele oli näiteks eelmisel talvel 4m2, teine korter nurgapealne(3 välisseina) ja esimene korrus ning puid kulus üle 7m2.
 
mina 22. jaanuar 2011, kl 17.15
mul on 55,5 ruudune soe korter st teisel korrusel ja keset maja. viie aasta eest ostsin tonni briketti ja 10 ruumi puid. nüüd said otsa. ostsin talvel uued.
 
Haguraijuja 12. november 2022, kl 14.34
https://maaleht.delfi.ee/artikkel/120096192/kui-kuttematerjali-leidub-saab-selle-ka-jalgrattaga-koju-tuua
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!