Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
infrapuna paneel
 
lõdiseja 20. detsember 2018, kl 15.14
Tere. Elan sellises majas, kus seinad on soojustamatta ja ahju kütminegi ei anna niipalju sooja, et seda jätkuks hommikuni, et saaks tekialt tõusta soojasse tuppa, siis olekski soov lisasoojuse saamiseks. Enda arvates oleks hea infrapuna paneeliga küte. Küsiksin, et kas on kellegil see olemas ja kuidas rahul olete? Kas mul oleks see õige valik näiteks konvektori suhtes?
 
Rein 05. jaanuar 2019, kl 04.33
Minul diivani ees põrandal vaib all infrapuna küttekile mõõtudega 0,5x 2,0m võimsus 200w. Nüüd telekat vaadates jalad soojad. Tuba 18 ruutu. Spetsiaalseldt selle kilega ei ole proovinud kütta, aga toa teeb soojemaks küll. Võib ju suuremate mõõtudega kile panna.
 
infrapuna paneel 27. jaanuar 2019, kl 00.44
no see läheb küll päris kalliks maksma?? uskumatu. Pidavat ju tunduvalt odavam olema kõigist kütetest...
 
teadja 13. veebruar 2019, kl 13.23
Meil on kodus lausa 2 erinevat infrapuna kütteallikat. Magamistoas seinapaneel, mis näeb välja kui peegel ja see tavaline vannitoa laes.Seinapaneelil veel juures termostaat, paned endale sobiliku temperatuuri ja nii ongi. Vahest kui toauks lahti, siis alt tuleb ahjukütte soojus, on toas tunduvalt soojem ja paneel ei tööta. Väga OK lahendus, säästab energiat rohkem kui konvektor. Konvektor lisaks ka kuivatas õhku, nüüd olukord palju parem.
Maaks 18. veebruar 2019, kl 11.41
teadja - lamba jutt suhu tagasi!
KÕIK elektriga küttelahendused (välja arvatud soojuspump muidugi) võtavad täpselt sama koguse elektrit sama soojusvõimsuse juures (infrapuna, õliradiaator, ioonküte, konvektor, radiaator, soojapuhur +misiganes nimi).
Ja õhku ei kuivata mitte konvektor vaid õhu temperatuuri tõstmine üldiselt, siis ükskõik millisel moel temperatuuri tõstmine. Ehk siis õhu temperatuuri tõstes näiteks 10° konvektori või õliradiaatori või soojapuhuriga (+ kesküte radiaatorite või põrandaküttega jne) väheneb suhteline niiskus täpselt ühepalju sõltumata kütte liigist.
Natuke erinevalt käitub ainult ahiküte (või piidiga) kuna põlemiseks vajaliku õhuga tõmmatakse väljast juurde lisaõhku, mis teatud tingimustel võib ruumide niiskusrežiimi paremaks muuta.
 
lõdiseja 21. märts 2019, kl 14.07
Maaks; õhksoojuspump ei võta sugugi vähe voolu, nagu Sina väidada. Kui õhksoojuspump töötab pidevalt, siis on arved ka kümnetes eurodes, kui mitte sadades, oleneb ruumide suurusest muidugi. Lisaks veel pakaseliste ilmadega teeb suht tugevat müra ja teatud temperatuuridel lakkab töötamast hoopiski. Infrapuna küttepaneeliga mul kogemust pole, seepärast uuringi siit, aga olen kuulnud, et tarbib elektrit vähem siiki, kui teised elektrilised kütteallikad.

Huvitav, kust neid infrapuna küttekilesid leida võiks??
Maaks 21. märts 2019, kl 16.43
"aga olen kuulnud, et tarbib elektrit vähem siiki, kui teised elektrilised kütteallikad" <- NSR uudised siis järelikult, väärtusetu info.
Mu eelmises postituses toodud info ei ole minu väide - sa võid võtta seda kui aksioomi, ehk siis täpselt nii ongi, nagu kirjutatud :-)
Tahad kiirelt ja vähese alginvesteeringuga sooja, siis pane odavad konvektorid seinale. Kui kodus pole, siis keerad nupust maha.
Lihtsalt infoks:
Soojuspumpade "kasutegurit" näitab COP number, näiteks 5 tähendab, et iga ühiku kulutatud elektri eest saab 5 ühikut soojust.
Jah, väga madalatel temperatuuridel COP langeb, kusagilt -25° peal pole vahet kast soojuspumbaga või otse elektiga kütta . Kõikidel muudel elektrikütte asjadel oleks sarnases võrdluses cop alati 1.
OK, koolitus sai nüüd läbi :-)
 
Andreas 17. juuli 2020, kl 11.02
Sinu jutust saa aru, et müüd soosjupumpasi või oled lihtsalt vanakooli inimene kes uuendustega kaasa ei julge minna.... Õhk-Õhk Soojuspum on soojapuhur lisakütteks, õhk-vesi ja maaküte tasuvusaeg on 10+ aastat.
Maaks 17. juuli 2020, kl 13.02
Vaata kulla Andreas, füüsika on ajas muutumatu. Julgusega ei ole siin mitte mingisugust seost.
PS Ma ei müü midagi. Kui müüks, siis see oleks väga kallis :-)
 
Günekoloog-santehnik 17. juuli 2020, kl 13.26
Maaks teab kõike st ei tea sittagi.
 
Ants22 21. veebruar 2021, kl 12.24
Igaljuhul Maaks sellele kysimusele kolge intellgentsem vastaja
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!