Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
Õhujahuti
 
Classic 18. juuni 2019, kl 17.02
Tere. Kas kellelgi on kogemust õhujahutiga? Kas need töötavad, et jahutada nt 20 m2 suurust magamistuba kuumadel ilmadel?
Näiteks selline masin
https://kaup24.ee/et/koduremont/kliimaseadmed-ventilatsiooniseadmed/konditsioneerid-soojuspumbad/mobiilne-ohukonditsioneer-hecht-3804?id=2560177
 
> 19. juuni 2019, kl 01.50
Lingil oleva seadme tõhusust saate Te proovida koduste vahenditega, juhul kui Teil leidub majapidamises mõni laua või põrandaventilaator. Ventilaatori ette paiguta kas kauss või mõni muu avaram nõu, sisse vala jääkuubikuid ja voilaa! :P
Kui nüüd aga ausalt rääkida, siis antud lahendusest on kasu vaid juhul, kui jääd on võimalik valmistada külmikus mis ei asu Teie korteris/majas, vaid näiteks naabrite juures või koridoris :)))
Miks?...aga seepärast, et jääkuubikuid valmistades, tõstab külmik omakorda toatemperatuuri (külmkapp töörežiimil soojeneb -kompressor/külmiku küljed, jms). Mobiilsed konditsioneerid millest ka abi oleks, nende hinnad algavad vast 200€+, neil on aga see miinus, et tööprotsessi tulemusena on vaja kuum õhk elamisest välja juhtida! Reeglina on neil kaasas jäme-painduv voolik, mis tuleb siis ühendada näiteks teibitud irvakil aknapraost välja. Mul on omal sama probleem, parim lahendus oleks kas välise seadmega konditsioneer või õhk-õhk soojuspump. Kortermajas sellist seadet paigaldada ei lubata. Mobiilse kondi miinuseks on veel aga kõva lärm, lisaks loogika ütleb, et kui seade puhub kuuma õhku läbi toru välja, siis kusagilt peab tulema ka õhk asemele, asemele tulev õhk on aga jällegi ju palava ilma korral eeldatavasti kuum :))))
Seega parim mida (suurema investeeringuta) teha saad on see, et kui päevasel ajal päike kütab, siis hoiad aknad kinni ja kardinad ees, õhtul aga aknad pärani seni kuni magama lähed. Juhul kui elad korteris kus aknad vaid ühel pool maja ning õhk ei liigu, siis paiguta aknalauale suur lauaventilaator magamistoa aknast õhku sisse puhuma. Mõne tunni jooksul peaks toatemperatuur paar kraadi langema.
 
To yhisksutatav p@rakas inessa 17,20 19. juuni 2019, kl 07.57
Unustasid mainida et ventileerida on motet vaid siis kui publik on olemas. Kell 17,30 vist enam polnud motet enam ventileerida ega ju?
 
Classic 19. juuni 2019, kl 10.08
Suur tänu täpsustava seletuse eest! Lootsin, et äkki emale on soojadel ilmadel leevenduseks, aga tundub, et nii hea lahendus see siiski ei ole.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!