Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
Müstilised plekid riietel pärast pesu
 
ds 28. juuli 2020, kl 12.07
Mõne aja eest rikkusin ära kaks valget T-särki - mõlemale oli peale masinaga pesemist tekkinud mingi tumehall-kollakas plekk, mis enam ära ei läinud (proovitud vahendid: Liilia valgendi, Vanish pulber ja vedel plekieemaldaja, sapiseep). Ei saanud aru, kust need tekkisid, ähmaselt meenus, et kummalgi särgil oleks nagu olnud mingi imeväike kollakas täpp (kahtlustasin jumestuskreemi). Samasugused hallid plekid olid pestes tekkinud ka värvilistele lühikestele pükstele (nägi välja, nagu miski oleks värvi andnud, aga ma ei ole neid tumedate asjadega koos pesnud).
Ja nüüd pesin taas kaks uut valget T-särki valge pesu vahendit kasutades ära ja taas samasugused plekid peal! Vahepeal sai isegi uus pesumasin ostetud, kuna eelmine oli vana ja kahtlustasin, et äkki ajab midagi välja. Seekord aga tean täpselt, milles asi - nimelt oli mõlemal särgil plekk (ühel toidu oma, teisel mingid kollakad täpid), mida enne masinasse panekut pesin Palmolive vedelseebiga. Ja nüüd meenus, et tegin sama ka eelmistel kordadel, lihtsalt ei osanud seda hallide plekkide tekkimisega seostada. Ehk oskab mõni keemik öelda, mis tavalise kätepesuseebi puhul sellise reaktsiooni võiks põhjustada? Kui seep sisaldaks mingit õli, siis jääks ehk tavaline rasvaplekk, mis eemaldajaga välja läheks? Masinaga pesemiseks kasutasin Perwolli vedelat valge pesu vahendit ja üht sarnast Soome oma, värvilise pesu puhul Froschi vedelat vahendit. Olen eluaeg enne masinasse panekut plekid kätepesuseebiga üle käinud ja iial pole nii juhtunud, samuti ei ole ka nüüd värvilisele pesule plekke jäänud, v. a oranžid lühikesed püksid. Välja ei saa neid vist enam ühegi asjaga, kõik juba proovitud. Või oskab keegi veel midagi soovitada?
 
???? 02. august 2020, kl 19.59
ürita oma plekilised hilbud visata veel kord pesumasinasse 2-3 nõudepesumasina tabletiga, usun et parandab asja, hullemaks ikka ei tee....
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!