Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
Lapse toiduallergia ja lasteaed
 
Krissu 16. oktoober 2001, kl 23.48
Ma julge oma 3,5-aastast last lasteaeda panna, sest ta on paljudele toiduainetele (muna, kala, kana, tomat, paprika, kiivi, shokolaad jne) allergiline. Lasteaias ei ole ju kellelgi aega jälgida, mida ta suhu pistab, ise ta ahvatlustele veel vastu panna ei suuda. Usaladatavat lapsehoidjat pole ka leinud. Raske on nii. Kuidas lapse lastaaiaelu tema tervisele ohutult korraldada.
 
pisi 17. oktoober 2001, kl 08.50
endal on sama probleem. ega eriti midagi teha ei saagi, kasvatajatele võiks siiski rääkida allergiast ja mida laps ei tohiks mingil tingimusel süüa. tänapäeval on allergikuid nii palju,et lasteaiad oskavad sellega juba arvestada. tean olukordi,kus vanemad on lapsele omatoidu kaasa pannud ja köögitädi teeb selle lihtsalt soojaks.
ja tähtis on lihtsalt ise kodus korralikult dieedist kinni pidada.
 
tiina 17. oktoober 2001, kl 11.01
Meie lasteaias öeldi samuti, et arvestatakse allergiaga, tuleb ainult informeerida.
 
Heli 17. oktoober 2001, kl 11.45
Üks lastesõim, kus lapse allergiate ja hädadega arvestatakse on Tallinnas, Magdaleena haigla kõrval, Tondi tänavaga paralleelsel tänaval. Lasteadade kohta paraku andmed puuduvad, kuid see tee saav olema küllaltki raske, sest kui ikka päevast päeva tuleb lapsele seletada, miks tema ei tohi süüa seda mida teised ja lasteaedade menüü on paljuski läinud kergema vastupanu teed.
Olete lapse käest küsinud, mis teil täna ooteks oli? või leidnud teda kommi imemas?
Mulle näiteks käib vastukarva lasteaedades lastele vastutustundetult sisse söödetav suhkru ja magusa hulk - magus tee, kohukuesed, kellogsid ooteks, komm enne õue minekut...
Ja nii iga päev. Pea need allergiad jm toitumishädad ka veel juba tervetel lastel avalduma ei hakka.

Nii on ju palju kergem ja lapsed söövad palju parema meelega. Ja siis kodus seleta, et miks kodus iga asja eest kommi ei saa, miks
ei tohi tee sisse 3 lusikatäit suhkrut uhada, miks me täna kohukest ei osta, miks ei tohi himmikul, lõunal ja õhtul ainult kellogseid süüa ...
 
ka Krissu 17. oktoober 2001, kl 15.37
Tere!

Mul oli sama probleem, aga lahendus on iseenesest väga lihtne: nimekiri toiduainete kohta, mida laps mingil juhul süüa ei tohi, tuleb kasvatale anda. Minu lapse rühmas olid sellised lehed (allergikuid on ju oi kui palju) mingi aja lausa kasvataja laua kohal seinal, kus sis söögitädi igal hommikul järge ajas enne kööki minekut, kellele mida võib ja mida mitte. Nüüd, 5-aastasena, on mitmete ainete suhtes ülitundlikkus kadunud, kuid mõnd asja ei tohi siiski süüa (näiteks kakao, tomat, ketshup). Olen rühmatoa seinalt menüüd lugedes tähele pannud, et reeglina menüü erilisi allergeene ei sisalda ka. Ja kasvatajda-söögitädid on väga suure vastutustundega inimesed, kes Sinu lapse allergiat palju paremini mõistavad kui hoidjatädi, kes arvab, et natuke tomati ja shokolaadi võib ju ikka lapsele anda ja kuidagi ei tee talle selgeks, et kogus pole oluline.

Jõudu Sulle!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!