Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
saega puude kallale?
 
Tova 29. oktoober 2001, kl 08.14
Tere,
öelge keegi palun lihtinimese keeles mulle, lollile, kas nüüd (oktoobri lõpp, mingid 6 soojakraadi) oleks õige aeg õunapuudel ja ploomipuudel oksi lõigata? Või ikka ootan kevadeni? Ja kui on sellised väiksemad oksad - nii 1-3 cm läbimõõduga, siis kas ma pean lõikekohale mingit möksi panema?
 
Helga 29. oktoober 2001, kl 15.55
Kõigi puude okste lõikamine sügisel pidi puudele hukatuslik olema. Peab ootama kevadeni. Parim aeg lõikamiseks - enne mahlade liikuma hakkamist,võimalik, et märtsi alul - oleneb ju temperatuurist.
Sügisel tuleb vaid katkised oksad ära saagida ja möksitada.
Möks : tavaline värv või vaha, mis ära kuivaks ja haava sulgeks.
 
Tova 29. oktoober 2001, kl 17.53
 
Heli 31. oktoober 2001, kl 16.49
Vana koolkonna aednikud soovitavad lõikuseks kevadet ning lõikehaavadele pannakse siis peale haavamääre (pookevaha) või värvitakse üle.
Uuem koolkond soovitab õunapuid (viljapuid) lõigata hoopis augustis. Siis on kasulik lõigata vesivõsusid ja väiksemaid oksi, mitte teha noorenduslõikust. Augustis hakkab toimuma noorte okste puitumine, puu valmistub talveks ja lõikekohad paranevad kiiremini ning siis ei pea lõikekohti kaitsevahendiga töötlema.
Praegu aga oota märtsini.
 
crissu 08. november 2001, kl 14.31
tegelikult on uued suunad hoopis sellised, et puudelõikamine tuleks ette võtta just kiirel kasvuperioodil lehekeste tärkamisest kuni kesksuveni - sest siis on kasvujõudu puudel kõige rohkem ja vigastused paranevad iseenesest ja kõige jõudsamalt

siis ikkagi kevadeni vaja oodata
 
Tova 06. veebruar 2002, kl 11.35
Nii, nüüd on veebruar ja samuti 6 soojakraadi. Kas nüüd hakkan õunapuid lõikama või ootan veel?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!