Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
maja ehitus
 
pk 17. november 2001, kl 23.36
Mis arvate, kui odavalt on võimalik ehitada Tallinnas maja? Ca 100 ruutu näiteks ja loomulikult ise palgata töömehed, mitte firma. St. materjal+töö.
 
mohamed 18. november 2001, kl 16.14
Oma maja sain valmis c´a 500000.-, kuid tegu sai tehtud oma firma töömehi kasutades ja mõningad aastad tagasi. Korraliku, mitte sellise esimese-teise põrsakese maja saab 800000-900000
muidugi ilma krundita, kommunikatsioonide ligitoomiseta ja ühendusteta. Siiski ei soovita ühelgi juhul palgata musti töömehi
-võid kindel olla, et kujuneb olukord kui mõistatuses - kaks näitavad tuld, neli teevad aset ja üks ei heida siis mitte magama, sest pole kuhu.
 
ellu 19. november 2001, kl 10.16
Kui sa oskad ise töömehi palgata ja neid juhendada ja nende tööd kontrollida, peab sul olema ilmselt ehitusharidus. Siis aga on arusaamatu, kuida sa sellise küsimuse üldes esitasid.
 
Tova 20. november 2001, kl 08.36
Minu vend korraldas vähempakkumise. Lehte pandi kuulutus "Korraldame vähempakkumise nii-ja-nii suure eramaja ehitamiseks seal-ja-seal". Kuulutus maksis nii 800 eeku.
Kõigile, kes kontakti võtsid, saadeti mingi projekt materjalide kirjeldusega faksi peale ja läks. Nad ise väidavad, et pakkumiste vahe oli 210 000 eeku. Aga ta viitsis ka odavamate pakkujatega kõigiga kokku saada ja nn töövõtuintervjuu korraldada. Ja lisaks on ta väga põhimõtteline seaduskuulekas tüüp ning nõudis firmalt igasuguseid pabereid. Maja igatahes on väga ok ja paar pisidefekti parandas ehitusfirma kohe tasuta ära (kaminaehitusel seinakate kriimustatud jne).
See ka üks võimalus kulusid veidi kokku hoida. Võibolla.
 
pk 21. november 2001, kl 00.40
ellu...tuleb palgata üks korralik brigadir, keda võib enam-vähem usaldada....samas peab muidugi ka ise igapäev kohal olema.
Tegelikult tahtsin maad kuulata, kas on veel olemas selliseid hullumeelseid, kes on üliodavalt suutnud suhteliselt korraliku maja ehitada. Mul nimelt üks tuttav ehitas ca 3 aastat tagasi umbes 250 ruutu maja 400 000 eekuga....no usu või ära usu?? Mõned joodikust töömehed ja üks korralik kamandaja.....ja materjali otsis soodsatest kohtadest. (ei varastanud!)
Aga maja ehitada 900 tuhandega ei ole ju mingi kunst, iga lapsgi saab hakkama. Noh puruloll võib muidugi käki kah kokku keerata.

Sama nagu head süüa teha headest asjadest pole mingi kunst, aga katsu sa odavalt läbi ajada ja maitsvat praadi vaaritada...ehk s... saia teha...vot see on kunst:)))))
 
ellu 21. november 2001, kl 07.59
Mul tuttavad ehitasid äsja ca 100m² praktiliselt oma kätega, kuna mees ehitusharidusega, pojad suured, paar abitöölist vahel oli. Läks 700 000+krunt. Palju oleneb muidugi tehnilisest tasemest, mida taotleda. Kui kogu aeg tahad töömehi kantseldada, pead oma töökohast niikauaks loobuma ja riistad tuleb ka endal osta ja valvata, et mõni joodik nendega putku ei pane, materjalide kohaleveo sõiduk soetada ja miljon muud vidinat, millega pärast pole midagi enam teha. Tegelikult on Tova kirjeldatud skeem ainuõige, aga võid ju teisiti ka proovida. PS: väiksed firmad maksavad niisamuti mustalt palka, kui sinagi oma joodikutele ja hinnad on päris alla löödud. Aga firmalt on võimalik nõuda kbvaliteetset lõpptulemust.
 
Õnnelik 27. november 2001, kl 19.47
Põhikonstruktsioonid tuleb lasta ehitada oskajatel, akende-uste paigaldamise saab tellida samast, kust need aknad jms. tulevad. Katuse, välisvoodri, ja sisetöödega, k.a. sisemiste tugi-ja vaheseinte ehitamisega, saab ka oskaja vend ise hakkama. Naist saab ka ehitustöödel uskumatult palju kasutada - kõik turnimist ja akrobaatikat vajava (näiteks katusealuse ja lagede soojustamise) teevad sageli ise-ehitajate puhul just naised.
Torud, elektri- ja küttesüsteemid peab jällegi laskma meistritel teha. Krohvimist võib ise ka proovida, kipsplaatide paigaldamine on kõige eelneva järel juba käkitegu (aga "mustalt" tegevad vennad küsivad 60 krooni ruutmeetrist!).
Töötades oma maja kallal õhtuti peale tööd ja nädalavahetustel oleme seni toime tulnud 600 000-ga, kuid siseviimistlus on veel tegemata. Selles rahas sisaldub ka kõikvõimalike ehitustööriistade ja tellingute-redelite laenutus ning Eesti Energiaga liitumine.
ahjaa - maja üldpind on 169 ruutmeetrit.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!