Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
Mida teha adenoidiga
 
J.V. 11. detsember 2001, kl 13.23
Minu laps on 2,5.aastane ja ninakurgu arst ütles , et tal on adenoid. Nüüd on tal kogu aeg nina kinni ja nohu nii ,et see häirib tema igapäeva elu, eriti magamist. Kuidas last aidata?(Et tal hingamine läheks lihtsamaks.)
 
Bella 11. detsember 2001, kl 13.40
Ära lõigata!
 
anne 11. detsember 2001, kl 13.51
Kui adenoidid on suured,tuleb ära lõigata.Mida väiksem on laps,seda vähem ta oppi pärast mäletab ja nina kaudu hingama õpib uuesti kiiremini.Mina käisin lapsega opil Lastehaiglas dr.Maimu Tamme juures;arstina on ta väga hea.On ka juhtumeid,kus adenoidid taanduvad(tavaliselt teismeliseeaks).Igal juhul suhtle oma arstiga ja kui ammendavaid vastuseid ei saa,otsi teine arst.Edu Sulle!
 
Malle 11. detsember 2001, kl 14.09
Kas arst siis ei öelnud mida edasi teha? Sellest jääb väheks kui ta ainult diagnoose määrab. Kindlast küsi parimat lahendust vastava arsti käest - lapse tervis ja heaolu ikkagi kaalul.
 
anni 12. detsember 2001, kl 08.23
Kui on pidevalt nohu, võib see mingil hetkel kuulmisele mõjuma hakata. Minu lapsel lõigati adenoid ära ning peale seda ei ole tal ka erilisi jamasid kõrvadega olnud. Kui oled Tallinnast, soovitan pöörduda Mustamäele dr. Solovjovi poole. Tark ja mõnus arstionu.
 
cat 12. detsember 2001, kl 12.00
Loomulikult et ära lõigata.
 
KK 12. detsember 2001, kl 15.31
Lõigati lapsena veneajal ära.
Mäletan kõike siiamaani päris täpselt.
Ei olnud hullu midagi.

Kõige sokeerivam oli seal minu jaoks see, et teine arst käsi kinni hoidis - tundsin end nii väga kaitsetult.
 
mõmmik 12. detsember 2001, kl 18.34
Tänapäeval tehakse narkoosis, keegi käsi kinni ei hoia. Meil ka plaanis oma 2 a 9 kuusega varsti opile suunduda. Imelik tõesti, et arst midagi ei soovitanud. Meil ütles küll kohe peale röntgenpildi vaatamist, et tuleb lõikusele minna.
 
ise 14. detsember 2001, kl 14.30
Käisin 4 aastase pojaga opil. Tehti narkoosis,10 min. ja kõik. Nüüd pole probleeme olnud. Kuid enne seda oli last lausa piinav vaadata, hingas ainult läbi suu, öösel norskas nagu vana mees ning ärkas palju kordi ülesse. Mida varem lähed, seda parem lapsele. Pole mõtet lasta lapsel piinelda!
 
maria 14. detsember 2001, kl 15.37
ise - kas sul ikka keskharidus on või? Ärkas üles, mitte üleSSE, muuseas.
 
zoocoll mariale 17. detsember 2001, kl 16.51
Mida küll teha tarkusega, mida kuidagi varjata ei suuda??? Mis torgib kõiki nagu põikihoitud harjavars ülerahvastatud trammis? Ehk oskad aidata?
 
Sam 27. detsember 2001, kl 05.10
Lase ara loigata, minu nooremal oli see probleem kogu aeg, lopuks siis kui ta oli 6 aastane viisin arsti juurde, ja opereeriti ara ja viimane aeg oli, tal oli tihti angiin ja hingamine oli raskendatud. Nina oli nii sodi tais, ja keegi ei pidanud kasi hoidma, oleksin pidanud seda palju varem tegema, selle asemel, et lasta temal piinelda ja endal ka passida oosel kas ta ikka saab hingata.
 
Svea 27. detsember 2001, kl 13.11
ka minu piigal on adenoidid ära lõigatud. peale seda ei läinudki iga nohu kohe kõrva ja ei tekkinud kõrvapõletik.
paar aastat hiljem arst vaatas, et vist on tagasi tulnud. sest ka laps oli jälle tihemini haige. Aga opi arst ütles, et ei ole enam adenoid suurenenud ja pani suntid või sundid kõrva. Ka nüüd on laps kohe hoopis tervem, ei pea kartma iga nohu :)

Kokkuvõtteks - mida varem ära lõigata seda parem. suurtel lastel kästakse vist oodata, et nad ise ära kaovad.
 
Liss (22a) 01. jaanuar 2002, kl 20.04
ead uut kõigepealt!
mulgi olid väiksena adenoidid ninas, sis 1 arst tahtis lõigata a parajasti mingitel tehnilistel põhjustel ei saanud, teine arst ütles, et vanusega kaob ära.
sel kevadel käisin arstil, sest hingamine raske ja nina kinni. too leidis, et mingi tibatilluke adenoid ongi alles, mis midagi ei tohiks segada. aga hingamist takistas hoopis ninaluu kõverus -> opile, aga see selleks..)
lapseeast erilisi vaevusi ninaga või kõrvadega ei mäleta küll vaatamata adenoidile.
et kui adenoid lapse tervisele hakkab siis võiks ju opereerida lasta, kuid muidu vajadust pole, on minu arvamus...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!