Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
Voodikoer
 
Mailika 11. detsember 2001, kl 13.45
Olen hädas voodis magava koeraga. Omad vitsad peksavad. Selle kombe oleks pidanud küll kutsika eas välja juurima, aga siis oli ta ju nii väike ja ninnu-nännu. Nüüd on koer suur ja võtab kõik ruumi ära ja uriseb kah kui öösel segada. Kas ka on teistel koerapidajatel sama mure esineb? On selle vastu mingeid nippe?
 
tsinna 11. detsember 2001, kl 13.48
Mul magab laps voodis. Kuidas sellest vabaneda? Ta küll ei urise veel, aga oma isa on juba välja söönud.
 
Marie 11. detsember 2001, kl 14.22
to Mailika: Sa proovi uks kinni panna ja koer teise tuppa, kui nutma hakkab ei maksa välja teha. Mul on kassiga sama lugu, nagu kolmas ongi kohe voodis. Kassipojast harjutasime paha kombe külga. Harjub ära küll.
 
Bella 11. detsember 2001, kl 14.23
Ei lapsi ega koeri tohi voodisse lasta, pärast ei saa neid enam kuidagi kätte sealt. Ise pole ühtegi ööd lapsega ühes voodis maganud, küll tema kõrval välivoodiga, kui on erandolukorrad (haigus, suur hirm vms). Koerast saaks ehk jagu, kui uks kinni panna ja mitte magamistuppa lasta.
 
maya 11. detsember 2001, kl 14.25
Appi! Mul ka väike kutsikas voodis, on ju teine niiiiii armas, õnneks ei kasva ta suureks koeraks või peaks ta ikka oma kohale käsutama ja koera nuttu kuulama aga kui kaua?
 
Lo 11. detsember 2001, kl 15.02
Minu tuttavad taksid ja ka mu isiklik krantsu magavad kõik voodis. Taksid on eriti väänikud - kui voodist välja käsutad on väga solvunud ja lähevad teevad mingi lolluse. Kättemaksuks või nii. Minu koer on aga väga leplik - saadame ta minema, siis on näha alles hommikul. Pead arvestama oma koera iseloomuga. Kui kangekaelsem tüüp, siis keelu-käsuga küll kuskile ei jõua. Kas tal oma koht on lisaks sinu voodile? Kui ei ole siis ehk muretsed. Oma koerale hankisime täitsa oma pesa kui ta oli 8 aastane - võttis omaks küll. Ainult vahest kipub unustama :)
 
nip 11. detsember 2001, kl 15.25
minu kutsa magas ka ikka voodis..
aga siis tuli mees majja ja kutsa panin kööki kinni.
siis ei saanud ma tema niutsime tõttu öid magada..
lasin aga tagasi oma tuppa..aga viskasin talle "pesa"(loe riidetüki) nurka ja kärutasin ta sinna...nüüdseks on ta leppinud.
ja voodisse saab vaid pärast vannitamist või pidupäevadel või siis kui muidu helde olen..
 
crissu:) 11. detsember 2001, kl 17.13
elementaarne koerakasvatuse reegel - mida ei taha et suur koer teeks et tohi lubada kutsikastpeast teha
misiganes see siis on
voodisse
lauaalla palukesi lunima
külaliste najale hüpata jne jne

vanal koeral on suhteliselt raske midagi ilma suurema vaevata ringi õppida
see võimalus nagu nip kirjutas töötab juhul kui koer kuuletub käsule kohta või midagi sarnast ja tal on ka olemas kindel magamis või puhkamis ase mujal kui su enda voodis
 
Pipa 11. detsember 2001, kl 17.49
Mul oli kassiga sama lugu (isane ORI), lisax oli ta ka kole armukade - nii kui mingit nahistamist kuulis siis kasvõi poole mängu pealt(kassid mängivad ju põhiliselt öösel) padavai voodisse "magama" - lahendasin asja nii et võtsin talle sõbranna,
nüüd magavad isekeskis.
 
kullatükk 12. detsember 2001, kl 01.17
Mul ei ole küll endal koera, kuid olen tuttavatelt kuulnud, et kui koer juba kord voodis on, siis temast vabaneda on äärmiselt raske. Kuskil aga jäi siiski silma üks omapärane ja huvitav nõuanne. Selle andis koertepsühholoog. Hoidke voodi lähedal veepihustit. Kui siis kutsu süütu näoga voodisse hüppab, siis nii muuseas ehmatage teda pihustades talle vett näkku. Ärge tehke seda demonstratiivselt, vaid salamisi, et koer ei mõistaks, kust see tuli. See pidi koera voodist eemale peletama. Kui ühest korrast ei piisa, siis korrake protseduuri iga kord, kuni kutsu enam sängi ei tiku. Siis ei seosta ta enam voodit millegi meeldivaga ja hakkab seda kartma. Pole küll kuulnud, kas see tõesti mõjus, aga igati loogiline tundub olevat. Kui olete järele proovinud, eks siis andke teada tulemustest.
PS. Ärge seda inimeste peal katsetage
 
Siiri 12. detsember 2001, kl 14.38
Nojah, kuna koera enam kuidagi voodist välja pole võimalik saada, siis võiks proovida seda varianti, et magad välivoodiga koera voodi kõrval.
 
Mailika 12. detsember 2001, kl 15.18
Kusjuues raudselt roniks koer kohe välivoodi järele. Ta ei maga kunagi tühjas toas - tahab seltskonda. Üleüldse magab ta harva põrandal, ainult siis kui tuba väga palav. Öö jooksul kolib mitu korda ühe pereliikme voodist järgmise juurde. Veeprits vist isegi aitaks, aga siis oleks voodi ka märg. Ust ei saa ka kinni panna, sest siis ta tekitav kraapimisega hirmsat kolinat ja terve pere ärkaks.
 
KK 12. detsember 2001, kl 15.27
Voodikoer on jube elukas, kui see ei ole sinu enda koer.

Käidin kunagi ühel meessõbral külas ning mingi koeravolask pretendeeris kah voodikohale meie vahel.

Nädalaga jäigi mehele minu asemel koer.
 
koeratreener 12. detsember 2001, kl 16.49
Üldiselt on koertega voodis kaks võimalust: sa kas tahad et koer on voodis (minul muide on ka, igavene mõnus soe ja pehme) või sa ei taha seda. Kui sa ei taha, siis ei tohi koera mitte kunagi voodisse lasta. Kui ta juba seal on, siis ainus võimalus on ajada ta minema ja mitte rohkem lasta. Kõigepealt peab su koeral olema mingi tegevust keelav käsklus, "ei" , "ei tohi" või "fu" on kõige tavalisemad. See võib olla mis iganes, aga koer peab teadma, et selle käskluse peale peab ta oma tegevuse katki jätma. Kui jätab, KIIDAD JA ANNAD MAIUST.
Mis siis, kui koer ei lähe maha? Sa tõstad ta algatuseks maha. Võtad ühe käega turjanahast ja teise käega tagumiku nahast ja tõstad maha. Kui ei jõua, peab seda tegema keegi, kes jõuab. Kui koer tahab tagasi tulla, annad keelava käskluse ja kui tyyp ei kuula, tõstad ta ylalnimetatud kohtadest õhku ja raputad ja paned looma põrandale. Kui loom on põrandal ja ei taha enam tagasi tulla, siis KIIDAD TEDA KÕVASTI JA ANNAD MAIUST (vorsti vms). Kiitus on kõige olulisem koht!
Võib juhtuda, et su koer arvab, et ta on majas peremees ja üritab sind sellise kohtlemise juures hammustada. Siis on sul viimane aeg koer paika panna, s.t. karistada. Koer ei tohi mitte kunagi oma peremehe peale uriseda ega hammast näidata! karistamiseks on parim viis seesama turjast raputamine, aga seda tuleb teha suht kõvasti, nii palju, et loom ei ürita enam hammustada.
 
mari 12. detsember 2001, kl 22.56
kullatükk,mina proovisin seda veepihusti asja kassiga, kes pidevalt tahab radika peale magama ronida- nüüd on ju nii hästi treenitud, et kui mõnda sarnastki valget anumat näeb, poeb kohe peitu. kassi puhul vesi aitab muidugi paremini kui koera puhul, need ei ole nii suured veepelgajad.
soovitan lugeda ka - ei mäleta nüüd, kas oli see sept või okt- "Annet", kus ka keegi kurtis, et koer maksab kätte ja kuseb voodisse, kui teda sealt ära ajada. Selle jutu peale oli Tiina Toometi kommentaar ka, et ärge kujutage ette, et koeral on mingid tunded- ta peab lihtsalt voodit oma territooriumiks ja saab loomulikult vihaseks, kui teda sealt ära aetakse.
kutsikas on küll hästi nunnu ja tore, aga parem alguses see väike kiunumine öösiti ära kannatada, kui hiljem suure volaskiga võidelda. üldse ma ei saa aru sellest koertega magamisest- nad käivad ju väljas, saavad poriseks, mis te siis õhtul enne voodisse minekut käite koos dushi all või?? või vahetate iga päev linu??
 
gerli 13. detsember 2001, kl 16.54
Tere!


Kunagi lugesin ajakirjast ANNE, et koerale tuleb külma vett pritsida just sel hetkel kui ta voodisse hüppab. Kui esimest korda ei toimi siis tuleks seda korrata niikaua kuni ta aru saab.

Julm võte küll aga minu sõbranna sai just sedamoodi koera voodis magamisest lahti.
 
Katrin 20. detsember 2001, kl 14.04
Meie labradorist voodikoera,leebet ja lahket,saab voodist välja hädakorral lausega:"Kus on kõrvarohi?Siis on paanika ja minek.Aga selle variandiga traumeerin teda harva-kui pole enam võimalik külge keerata ja end liigutada,sest oma armastust ja kiindumust üles näidates lamab ta näiteks mu jalgade otsas.Viimasel ajal on huvi voodi vastu üles näidanud ka kaukaaslane (lambakoer);2,5 aastane.Seda eriti siis,kui õues tuiskab ja tormab ning on vaja labradorile oma üleolekut demonstreerida;kindlasti ka seda,et "mina armastan perenaist rohkem!"Aga seda juhtub siiski harva;ta teab,et tema töö on õues.Kassid magavad voodis ja tugitoolis päeval,öösel käivad jahil.Lontiskõrvaline kääbusküülik on meil veel nii uus pereliige,et pole voodisse hüppamist ära õppinud.Kuigi köögis tooli peale hüpata juba oskab.Nii palju voodiloomadest.....
 
Sam 27. detsember 2001, kl 05.00
Mailika!
Minu koer ka magas voodis, aga nyyd on kord majas, panin talle vaiba koridori ja veekausi ka, ust vahepeal ei ole, alguses kyll noudis oma "oigusi" aga ytlesin ei ja saatsin oma kohale. Viga sai tehtud siis kui ta oli vaike ja armas, aga nyyd nagu vasikas ja ikka motleb, et sylekoer. Magas kyll jalgade juures aga nagu ma ennast sirutasin hakkas porisema.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!