Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
Mis teie arvate?
 
Anna-Liisa 22. jaanuar 2002, kl 18.52
Mis teie arvate sellisest asjast. Minu vend oli suhtes ühe naisega. Võtsid palgalaenu et korter osta. vend võttis laenu u.25 000 ja naise sugulased aitasid ja võtsid ka mingi summa. Nüüd vend naisest lahus ja kuna see laen oli käendajatega ja korter naise nimel, siis vend plekib laenu iga kuu tagasi. Oleks siis vennas rahamees, aga ei. Varem sai tema palgast kõik arved jms asjad makstud ja naise eest nagu söök jne. Aga nüüd venna rahast iga kuu puhta paljas. Küsimustele et kas ta naisega rääkinud on saan puiklevaid vastuseid. Ma arvan, et ta kardab veel selle naise sugulasi. Mida teie arvate ...
 
?? 22. jaanuar 2002, kl 20.13
1.Kes seal korteris elab praegu?
2. Kelle nimel oli laen?
3. Mis tähendab "laen oli käendajatega"?
Suht ebaloogiline, et laen sinu vennal ja korter naise nimel. Nii vist praktikas ei saagi?
Võibolla su vend lihtsalt armastab veel seda naist, sellepärast põiklebki ja maksab, et loodab tagasi kokku minna.
 
Imestaja 22. jaanuar 2002, kl 20.54
Pisut segane jutt, aga vennal tuleks koos naisega panka minna ja laen naise nimele ümber vormistada. Kui naine pole nõus, aga maja on laenu tagatis, siis teha panka avaldus, et pank maja müüki paneks ja laenu järelejäänud osa kustutaks. Kui vend ise laenu edasi maksta tahab, siis las maksab - siis ei tasu kõrvalistel oma nina selle asja vahele toppida. Kui aga vend soovib olukorda muuta, kuid ei saa naisega kokkuleppele, siis jääb üle vaid kohtulik lahendus.
 
Anna-Liisa 23. jaanuar 2002, kl 06.13
Asi selles ongi, et korter ei ole laenu tagatiseks, vaid sellist summat saab võtta lihtsalt käendajatega, mida vend ka tegi. Ta võttis 25000 laenu ja siis maksis korteri eest. Korter naise nimel ja nii et ametlikult ei ole laen ja korter omavahel seotud. Nii vennas räägib. Jaa seda naist ta tagasi ei taha, sest tema oli see kes lahkus. Hirmus naine on.
 
tiux 23. jaanuar 2002, kl 08.26
Et siis vend laenas raha, et naisel korteri ostul abiks olla? Kui nad olid ametlikult abelus, on arvatavasti mingid kohtulahendid võimalikud. Vastasel juhul vist mitte.
 
Heli 23. jaanuar 2002, kl 10.20
See, et laen on ühe ja korter teise nimel pole üldse ebaloogiline.

See on ikka usalduse küsimus. Oli meie pereski nii: laen mehe nimel, majaosa, mille jaoks laen võetud, minu nimel. Enne olime vahelduva eduga koos olnud 7 aastat ja ilma ametlike pabereteta. Nüüd küll juba paberitega :), aga vahel olen isegi mõelnud ja saatusele tänulik olnud, et minu mees mind sel moel usaldas ja rahaasjades edasi usaldab :)
 
Kats 23. jaanuar 2002, kl 16.17
Peaks rääkima advokaadiga.

Abielu ajal soetatud vara on ühisvara.
Olen kuulnud, et teatud tingimustel on vabaabielu ka abielu.

Siis, kes on laenu käendaja.
Kui naine ise, on temal panga ees samuti kohustused kui mees ära ei maksa. ning võetakse ikka sellelt, kellelt võtta on. (mitte maksmine võib muidugi tuua hiljem probleeme laenu saamisega)
 
Imestaja 23. jaanuar 2002, kl 19.14
Kui see laenusumma oli tõesti 25000 (mitte 250000 või veel mõne nulliga), siis mina jätaksin selle asja sinnapaika. Jäägu see naise südametunnistusele. Mul oleks lihtsam laenu tagasi maksta kui selle pärast jageleda. Hindan oma närve. Suhtuksin laenu tagasimaksmisse kui oma koolirahasse. Et seekord olin loll, ehk järgmine kord ei ole. Kui Su vennale see variant hingerahu ei anna, siis peab ta oma lahenduse leidma. Advokaadi nõu kipub ka kallis olema, kardetavasti läheb suur osa summast ka positiivse lahenduse korral advokaadi taskusse.
 
!!!! 23. jaanuar 2002, kl 23.41
Arvan, et vend mõtlebki samamoodi nagu Imestaja, aga teema algatajale (õde?) ei anna asi rahu.
 
Anna-Liisa 24. jaanuar 2002, kl 10.37
Jah mu vend mõtlebki kui imestaja. Aga minu mure on see et mu vennal on kogu aeg raha häda. Ta ei jaksa end ülevalpidada. Söögiraha on nii et seda talle ei jätku ning oma elamispinna eest maksta ei jõua ja vend lihtsalt nälgib ja ööbib sõbra juures või sõidab kaugele ema juurde, kes aga elab 200 km kaugusel. Mina ei leia et ta on sellise elu ära teeninud, lihtsalt selle pärast, et mingi kasuahne naine oma kaardid õieti mängis ja venna ära kasutas. mina tahaks et venna kuidagi aitaks ennast aga tema, et las olla. Maksab veel 1,5 aastat ja siis saab jälle reapeale. Lihtsalt hirm kahju on vennast.
 
töö 24. jaanuar 2002, kl 13.57
töö leidku endale uus kus rohkem makstakse - või su vend on liiga laisk või saamatu?
 
zoocoll 24. jaanuar 2002, kl 14.40
Ega saa teise inimese eest tema elu elada isegi siis, kui oled lihane õde. Sul võib sellest kergem hakata, et siin sinu venna endist sõimatakse, aga mida see muudab? Ega tuttavate juures ööbimine ei vabasta ju oma elamispinna eest maksmast, kui see olemas on, vaba inimene võibolla lahutab sedasi oma meelt. Kui jagub raha reisimiseks kaugele ema juurde, ep olegi seda nii vähe.

Laen tuleb aga tagasi maksta ja selles osas peab su vennale au andma, et ta seda hambad ristis teeb. Ilmselt on ta järgmine kord targem ja ei rebi enesele kaela materiaalseid kohustusi koos inimesega, keda ta õieti ei tunne.

Eks keeda vennale üks korralik lõuna iga kord, kui tead teda külla saabuvat. Kui sa tema kallal ingud selle asja pärast (ikka ainult suurest kaastundest ja aitamissoovist), ei taha ta sind varsti nähagi.
 
Pets 25. jaanuar 2002, kl 13.15
omad vitsad peksavad ja ega 25000 pole teab mis suur summa kinni maksta, tehku laenuleping pikemaks kui muidu ei jaksa
 
Anna-Liisa 25. jaanuar 2002, kl 14.16
ei ingu ma vennaga absoluutselt. lihtsalt olen mõnedkorrad vennalt küsinud, kas siis paremat varianti pole. aga ega ta rääkida taha. töö koha pealt on nii et ta oma senisest töökohast ära minna ei taha aga seal ei lubata käia veel teises kohas tööl kuigi aega ju veits oleks ja tahtmist ka. maal ema juures käimine on tegelt odavam kui linnas oma korteri üürimine aga ka ju palju ebamugavam. ja peale kõige ei sunni need probleemid vennat viina pudelist kõrvale vaatama. kust ta raha saab? kui enda oma täitsa otsas siis läheb meie pensionärist ema käest küsima. ja ema annab kuigi endalgi on kitsas käes. ja valus ju emal ka vaadata kuidas poeg baaris käib ja purjuspeaga koju tuleb, et hommikul sõidu ja söögiraha küsida. ja minu ema ei muuda miski. tema annab, kuigi teab et poeg võib jälle selle maha juua. ja siis teeb vend küla pealt laene. et maksan varsti ära. aga kuna hilineb siis talle helistatakse, ema kuuleb pealt ja annab raha või kui võimalust on läheb pojaga kaasa võlga maksma (pangaülekanne). venna elu täitsa sassis ja pahaseks teeb et ta ema käest viimsedki kopikad ära viib, lihtsalt selleks et enda oma maha jõi.
 
Mõtiskleja 25. jaanuar 2002, kl 22.37
Kurb lugu, aga kui viinaviga kord küljes, siis kipub suurem raha mõne mehe puhul andma veel rohkem joomisvõimalusi. Vennal pidi ikka suht korralik palk olema, kui pangalaenu sai. Ja pangalaenu andmisel arvestab pank kindlasti, et kuus tagasimakstav laenusumma ei moodustaks üle 50% palgast. Kui mees korralikust palgast poole ära annab ja ikka hakkama ei saa, siis - anna andeks - on ikka mehe enda viga. Ta sai elult valusa hoobi, aga peab ikka ise suutma uue olukorraga kohaneda. Viinaviskajale ei jätku jah hästi ei 5000-sest ega ka 10 000-sest palgast. Kui soovid oma venda aidata, siis oleks mõttekam püüda temast karsklast teha kui eksnaisega raha pärast protsessida.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!