Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
aknad
 
Liis 29. jaanuar 2002, kl 13.01
kas on infot,kust saaks hea pakkumise ja teeninduse,et vahetada aknaid
 
Marxx 29. jaanuar 2002, kl 13.20
Kui sul vähegi meest majas on, siis kõige mõttekam on see akendevahetus ise ära teha.
Firmasid on aga kümneid - nii plast- kui puitakende pakkujaid. Korrusmajas elades peaksid kindlasti loobuma mõttest osta plastaknad, sest need nõuavad korralikku sundventilatsiooni.
 
eh 29. jaanuar 2002, kl 20.10
akende vahetamine nõuab siiski spetstööriistu ja kogemusi. Ma küll ei arva, et sellega peakas hakkama iga vähegi mees: arst, jurist, õpetaja, autojuht, müügimees, ....milleks? Iga kingsepp võiks oma liistude juurde jääda. Muide, plastakendesse saab soovi korral paigutada ventilatsiooniklapid. Seda tulekski kindlasti teha igasuguse akna puhul. Ka moodsad puitakand ja puit-alumiiniumaknad on praktiliselt hermeetilised.
 
Marxx 30. jaanuar 2002, kl 09.54
No kui läheb juba tuulutusavade paigaldamiseks, siis tõstab see akna hinda sedavõrd, et pole enam vahet, mis tüüpi akna ette paned. Pealegi on puit ja plastaken nüüdseks enam-vähem võrdses hinnas - iseküsimus on muidugi, mis hinnaga klient need kätte saab...
Puit on lihtsalt sõbralikum (n.ö. soojem) materjal.
Muidugi ei saa iga mees asjaga hakkama, eks see sõltub juba konkreetsest mehest... Kui teadmisi ega oskusi ei ole üldse, siis võiks asja muidugi spetsialistide teha jätta.
 
eh 30. jaanuar 2002, kl 11.52
Ei ole need tuulutusavad midagi nii kallid, alla tonni tk. kui õieti mäletan. Samas mõjutab veel rohkem hinda kas ja mitu akent avanema teha, kas panna 3X või 2+1 pakett, kas panna selektiivklaas jne. jne. Aga see jutt läheb nüüd küll naistelehe ampluaast välja. Tegelikult on hinnad vägagi ühtlustunud, ise võtsin 8 firmast pakkumised ja olulisi vahesid ei olnud.
 
Liis 30. jaanuar 2002, kl 12.52
tänan vastuste eest.
mees on majas ning kuldsete kätega
 
Liis 30. jaanuar 2002, kl 12.56
siiski veel
kas 3x on tohutult parem kui 2x ?
ning kas selektiivklaas on hinna´tulemuse poolest pingutamist väärt?
ehk oskate ka öelda,kas purunematu klaas (töenäoliselt tuleb yhele aknale panna)on kohutavalt kallis ?

ning on hea teada,et hinnad yhtlustunud
mötlesin samuti mitut firmat ette vötta
saan aru,et paljas ajaraiskamine
 
Marxx 30. jaanuar 2002, kl 13.43
Pakkumised võta kindlasti mitmelt firmalt!
3x ja 2x vahe ilmneb ainult kärarikka tee ääres. 2x täiesti piisav. Näit: kui Liivalaia tänavapoolsel osal on 3x hea, siis hoovipool 2x täitsa ok.
Purunematul klaasil oleks ehk mõningane väike otstarve 1 korrusel elades, muidu mitte. Ka eramaja puhul pole mõtet.
Selektiivklaas võiks olla ehk lastetoal või ka siis, kui viibite palju akna juures päikese käes (nt. töölaud vms). Muidu võib rahus ostmata jätta. Hinda küll kahjuks ei tea.
 
eh 31. jaanuar 2002, kl 08.41
2x pakett +1 klaas tehakse tõesti kärarikka tänava äärde, aga seda on tülikas pesta, kuna tuleb pesta 4 pinda. 2x paketi puhul peaks siiski 1 klaas olema selektiivklaas, et saada piisavat soojapidavust. Või siis 3x pakett. Hind tuleb ca sama. Selektiivklaasi mõte on siiski parandada soojapidavust, anda 2x paketile sama efekt, nagu 3X pakett, seega pole nagu päikse käes viibimisega midagi pistmist. Päiksevari see küll ole.
 
Ep Mõista 31. jaanuar 2002, kl 19.49
selektiivklaas on see, mis ei lase soojusel tuppa sisse ega seest välja peegeldada
siis soojal aastaajal peaks tuba jahedam püsima külmal aastaajal ei lase klaasi kaudu soojust hajuda, ei maksa unustada, et pakettaken üksi (ka ümbritsev sein ja nn põsed samuti) ei ole sooja kinnihoidja! hoiab ka värske õhu kinni!

samas tõrjub ta ka uv kiirgust niiet päikesega vast mingit pistmist ikka on

pealegi on selektiivklaasi mõju ka visuaalselt märgata
meiega samas majas samasuguse paigutused korteris, kus on selektiivklaasiga aknad lõunapoolses küljes ON palju pimedam ja mitte ainult minu arvates

üks suur pluss, mis selle selektiivklaasi juures on - ei "pleegi" kangad ja näiteks nat.puit nii kiiresti kui nn valge klaasiga akende puhul
 
Arina 06. veebruar 2002, kl 13.57
Eriklaaside kohta lugege: www.baltiklaas.ee
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!