Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
õlitatud põrandad
 
liisu 05. veebruar 2002, kl 11.38
Tunnen huvi õlitatud põranda vastu. Nüüd lugesin Kodukirjast, et õli hulga segatakse apelsiniessentsi. Kas kellelgi on kogemusi ja teab.kust sellist ainet hankida saaks ?
 
Laura 05. veebruar 2002, kl 14.03
Jah, kas kellelgi on õlitatud laudpõrand? Mis on selle eelised-puudused? Kuidas oma valikuga rahul olete? Kas temperatuuri muutused põhjustavad ka laudade kokku tõmbumist ja paisumist?
 
Marxx 06. veebruar 2002, kl 09.37
Kõigepealt paigaldatakse lauad lahtiselt põrandale üksteise vastu lihtsalt, hiljem, näit poole aasta kuni aasta pärast kui lauad on toas 'kohanenud', võib nad kapitaalselt kinnitada ja lihvida.
Laudpõrand läheb aastatega aina tugevamaks. Algul nõuab laudpõrand suurt hoolt ja tähelepanu: vett ei tohi palju maha ajada ja kui läheb, koheselt kuivatada jne. Esmalt on selline põrand väga õrn ega kannata vigastusi - hiljem aga väga-väga tugev.
 
ehee 06. veebruar 2002, kl 10.08
Marxx
mina olen seni arvanud, et laudpõranda tugevus sõltub materjalist
ei taha küll uskuda, et mu männilaudadest magamistoa põrand oluliselt tugevamaks on läinud
 
Marxx 06. veebruar 2002, kl 11.18
ehee
Ärme ajame pilli lõhki :)
Muidugi on materjal oluline, kuid korralik õlitamine ja nö ettevaatlik sissetöötamine tagavad selle, et põrand hiljem aastakümneid kestaks.
Magamistoas on kasutus väike, aga näit elutoas või köögis tuleb ikka hooldusele esialgu üksjagu tähelepanu pöörata.
 
liisu 06. veebruar 2002, kl 14.23
Marxx.
Paistab,et oled asjatundlik inimene, aga kas ikka apelsiniessentsi kohta ei oska midagi öelda? Et milleks ta hea on ja kui on, siis kust hankida ning kuidas kasutada ?
Ja üldse, kas tuleb oluliselt odavam, kui kogu seda protsessi renditud tööriistadega hakata ise läbi viima või on parem siiski tellida ?
Tegemist on vana laudpõrandaga, mis oleks vaja korda teha .
 
polli 06. veebruar 2002, kl 17.39
Meil on kodus õlitatud põrandad - kenad, kuid hoolt nõudvad. Pealegi tuleb iga 2-3 aasta järel uuesti õlitada. Ja iga plekk, mis 2 minutit pärast tekkimist pole eemaldatud imbub hoobilt sisse. Puhastada tuleb spetsiaalse vedelseebi ja nuustikuga. Ja kui nühid ning küürid kõiki oma põrandaid 1 kord nädalas, siis aasta pärast saad uhkeldada korralike käelihastega. Nii et kui on olemas mees, kes armastab kodutöid , või jõuline koduabiline, siis tasub igal juhul proovida. Samas, puitpõrand palja jala all on tuhat korda mõnusam kui mõni kunstplaat.
 
ehee 06. veebruar 2002, kl 18.38
Marxx:
ei tegelikult ei tahtnud üldse pilli lõhki ajada, olen isegi suhteliselt palju puiduga kokku puutunud, seepärast justkui riivas kergelt silma...paljud ei pruugi jällegi sellepeale tulla, et kuipalju üks või teine puit oma omadustelt (kõvaduselt) erineda võib!
 
;) 06. veebruar 2002, kl 20.56
Just sai põrand korda tehtud - iidvanad lauad ära lihvitud, siis õli peale, ja kõige lõpuks veel spetsiaalse vahaga ka üle. Kuna tõepoolest alles hiljuti lõppes remont, siis ei oska veel vastupidamise koha pealt suurt sõna võtta aga usun, et peaksid hästi vastu pidama (sajandeid ju nii tehtud).
Apelsiniessentsi kohta olen ka kuulnud, seda vist saab apteegist osta ja siis õli sisse segada (ise ei teinud nii, seega pead ei anna).

Aga põrandad on väga ilusad, naturaalsed - iga kell mingist lakitud parketist etemad!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!