Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
Prussakad!!
 
Styg 09. veebruar 2002, kl 23.50
Mure selline: üürisin Mustamäele korteri, odav ja sitas seisukorras, ja köögis elavad prussakad. Üüri nad loomulikult ei maksa, ja nii tahakski nad kuidagi elimineerida... Kas on mingit abinõu, mis nad minu köögist eemal hoiaks, sest et maja on neid vist täis niikuinii, aga see fakt mind ei lohuta, sest mul on insektofoobia ja idee köögi jagamisest tarakanidega ajab lihtsalt südame pahaks!

Appi!!
 
Memm 10. veebruar 2002, kl 02.39
Mul oli sama jama nende prussakatega mustamäel. lahti sain nendest kolides :). Jah, aga uues kohas sipelgad. Ok, meil oli lugu nii, et ostsime spray ja siis need putuka majakesed ka. Kasutasime neid ja saime nagu lahti ka ning siis järsku nad uuesti kohal. arvasime et naabrite pärast. aga tegelt on ka nii et need prussakad harjuvad nii mürgiga ära et see neid enam ei tapa. mingi nii pidi olema et sprayga lased peale ja kui ära ei sure siis teisel korral on selle vastu immuunne. pead ei anna selle õigsuse ees. ok, ma siin seletan, aga sul endal ju neti kasutamise võimalus mine neti.ee ja trüki sinna putukatõrje, kindlasti saad midagi asjalikku ja täpsemat infot. mina enam nii hästi ei mäleta. midagi sellist on ka et tõrjet peab tegema 45 päeva, siis mingi paus ja siis veel 45 päeva, sest esialgu sa tapad suured aga munad jäävad alles. selle pausi ajal munadest tulevad uued ja lased neil kõigil välja tulla ja enne kui nad on võimelised paljunema tapad nemad ka ära. aga kindlalt loe netist lähemalt, loodan et saad neist lahti, need on tõeliselt jälgid putukad. Uuh, külmavärinad tulevad peale kui tagasi mõtlen kui nendega kodu jagasin.
 
putuk 10. veebruar 2002, kl 17.04
üürikas? koli minema.
paneelmajas prussakatest lahtisaamiseks katkusime oma korteris kõik seinad paljaks, võtsime põrandaliistud ära, nende taga olevad praod täitsime mingi seguga, pealt veel silikooniga. seinakontaktide kaaned tuli maha võtta ja kipsi ja silikooni abil kaante alla vastavad topsikud hermeetiliselt paigaldada. ühisest ventilatsioonišahtist loobusime ka. ühesõnaga- tegime kogu elamise veekindlaks, siis sai paari mürgitamisega allesjäänud elukatest lahti.
kuni neil on võimalik mürgitamise korral mööda paneelidevahelisi pragusid jalga lasta, sebib kogu see jõuk mööda maja edasi-tagasi. abiks oleks korralik tõrje terves majas korraga, aga see on küll lootusetu ettevõtmine, alati leidub inimesi, kes pole asjast huvitatud.
 
Styg 10. veebruar 2002, kl 19.37
minema ei saa kolida, sest kroonilisel rahapuudusel on see ainus koht, mida endale lubada saab. :(
tuleb vist pikemaajalise mürgitamisega arvestada...
 
terve 10. veebruar 2002, kl 20.19
Okei, see kõlab nüüd imelikult, aga meilt läksid nad siis ära, kui tegime mingi hiina tarakani vastase kriidiga kapiuksed seest kokku. Võib-olla mõnes putkas veel müüakse, selline väike sinine karp oli...
 
Styg 10. veebruar 2002, kl 23.32
Kusjuures mulle on ka räägitud, et mingi asi, mida müüakse Hiina poes (vist) ja maksab kuus krooni... igal juhul homsest lähevad tapatalgud lahti. :)
 
Anu 11. veebruar 2002, kl 07.58
Prussakatele meeldib vesi ja niiskus ja soojus. Päris lahti saada on ilmselt võimatu, kuid pedantne puhtus ja kraanikausside kuivatamine muudab sinu korteri neile vastumeelsemaks ja nad kolivad loodetavasti naabrite juurde.
 
Ka 11. veebruar 2002, kl 09.19
Meil olid ka needsamused loomad, proovisime ka sprayga ja majakestega jne.Ei aidanud.Siis ostsin Hiina poest(keskturu kõrval)kuue krooniseid väikseid puruga pakke.Neli tükki.Riputasin nendesse kohtadesse, kus putukaid nägin ja imede ime - viimased pool aastat pole meil ühtki prussakat.Proovi kindlasti seda puru!!!
 
Vic 11. veebruar 2002, kl 09.21
Ostsime ka Mustamäele korteri ja lahti me neist "koduloomadest" saime remondi käigus said kõik võimalikud kohad silikoonitatud ja ventilatsioonile võrk ette pandud, aga see on suur töö ja kulusid läheb.
 
PRUSSAKAS 11. veebruar 2002, kl 12.13
Ma pole elu sees näinud niipalju neid jälke elukaid kui Mustamäe
korteris,mille ostsin eelmisel aastal.Mina kasutasin mürgitaja
firma tõrjet.maksin 354 krooni.Esimene kord ei aidanud.Siis tehti teistkorda firma kulul ja ennäe imet.Peaaegu aasta pole näinud.Aga selle puru kohta räägivad küll, et imerohi.Pärast puru
puistamist lükkavad labidaga laipasid kokku.
 
tolerant 11. veebruar 2002, kl 12.23
meiegi mustamäel hädas. kahel korral oleme firmalt teenust ostnud ja mürgitada lasknud. esimesel korral olime 1,5 aastaks priid nendest putukatest. viimane kord nii hästi ei läinud. laipu pühin kogu aeg kokku, aga elavaid on ka. peab vist ka sammud hiina poodi seadma. meil on alumine naaber ka muidugi selline tore, kes enda sõpradest kuidagi loobuda ei taha ja eks neil vahel jääb toitu väheseks, siis tulevad meile ka.
 
Styg 11. veebruar 2002, kl 12.26
aitäh!

hiina puru tuleb kindlasti proovida siis.... :)
 
kuki 11. veebruar 2002, kl 12.46
meie ostsime (kuskilt kataloogist vist) mingi elektroonilise aparaadi, mis kogu aeg sees on ja neile hästi ei mõju ja täitsa aitab.
 
ülle 11. veebruar 2002, kl 13.40
Mul hoopis selline mure, et kuidas Mustamäelt ära kolides prussakaid mitte kaasa võtta?
 
ise loom 11. veebruar 2002, kl 14.48
kas seda hiina puru või kriiti Tartus ka kuskil müüakse?
 
tra 11. veebruar 2002, kl 15.52
Mina sain paneelmajas lahti Killeriga. Mõjub aastateks.
 
Tigr 11. veebruar 2002, kl 16.01
Võta kass ning õhuta korterit suurte külmade ajal nii et aitab....
kassid neile ei meeldi millegipärast ja külma nad ka ei armasta.

silikoon aitab väga hästi, sest läbi selle nad ei liigu.
 
fille 11. veebruar 2002, kl 17.48
jah, aga kui kassi võtad, siis ei tohi neid prussakaid enam mürgitada, sest kass võib neid mürgiseid prussakaid süüa ning siis on kassil sussid püsti.
 
sooh 11. veebruar 2002, kl 18.58
Ma elasin kah mingi aeg koos prussakatega Mustamäe üürikas, tavaliselt hoidsin õhtu läbi köögis tuld põlemas, et ma kööki minnes ei näeks neid pisikesi peletisi igale poole laiali jooksmas. Vahepeal tegin nii, et panin tule põlema, pagesin tuppa ja ootasin, kuni nad kõik peitu pugenud, siis julgesin kööki minna. A üks öö marssisin kööki, panin tule põlema ja esimesena torkas silma üks priske isend seina peal. Peale lühiajalist õudusest kangestumist läksin tuppa ja tõin kassi, et see tolle eluka vähemalt minema ajaks. Kass nägi ja ehmatas kah, põgenes reeturlikult. Hiljem muutusin pisut julgemaks, ostsin mingi spray, mida lasin igale poole ja siis uimastele isegi otse peale, endal hambad ristis ja käsi pikalt ees, no vähemalt pool purki lasin ühe peale (sure, raisk!)
Ega ma mingit soovitust ei oska anda, lihtsalt tuli meelde, kui õudne oli minu jaoks nendega köögi jagamine. Kuna ma mingil perioodil vahetasin tihti kortereid, kõik Mustamäel, siis uude kohta vaatama minnes oli mul esimene asi järsult igasugu kapiuksi ja sahtleid lahti tõmmata, et näha, kas mõni minu "lemmik" kuskil sibab.
Ilma korraliku remondita ikka päris lahti ei saa, ma arvan. A üürikat pole ju mõtet.. Las omanik omanik korraldab oma kulu ja kirjadega kas pideva tõrje või remondi.
 
putuk 11. veebruar 2002, kl 21.36
veel üks abivahend, eriti odav muide: tühi pesemata margariinitops. panime kaaneta (pesemata!) topsi kraanikausikappi, parasiidid ronisid sisse toituma. pidu laialt, aga kui kõht täis sai, selgus, et margariiniste jalgadega ei saa mööda libedat seina enam välja. ilmselt aeti hoolika jalgade puhastamise käigus ka hingamisavad margariini täis, igatahes esimese juhusliku topsi põhjas oli toekas kiht elukaid. tol ajal oli see Delma margariin, võibolla on oluline topsi libedus või margariini sort. eks ise proovige. kaane võib alles hoida, hea pärast kasutada.
Kassil prussakate mürgitamisest sussid püsti vast ei lähe, kui just teda mürgitamise ajal samas ruumis ei hoia või talle otse peale ei lase. Küll aga võib prussakamürk olla väga ohtlik kaladele ja teistele kõigusoojastele.
 
Cass 11. veebruar 2002, kl 22.02
ehh, liigagi hästi mäletan seda jubedat mustamäe-ajajärku, samaoodi panin harjavarrega köögis tule põlema, ootasin hetke ja siis läksin majapidamispaber käes kööki tapatalgudele..

Meie lahendasime oma probleemi kolimisega - pakksin kõik asjad köögis ÜKSHAAVAL puhtaks raputades eraldi kilekottidesse (neid ikka kulus!!) ning pakksin hiljem sama moodi vanni kohal raputades lahti. Õnnestus, elukaid kaasa ei võtnud, va üks uimane pisike, mis leidis kohe koleda otsa paberitüki all ning viimase puhkepaiga vetsupotis..
 
KERTI 12. veebruar 2002, kl 10.42
Tere!
Olen kuulnud, et aitavad prussakamajad, mida muüüakse näiteks Selverites.
Kerti
 
zoocoll 12. veebruar 2002, kl 11.33
Prussakas sööb sedasama, mis inime. Minu tädi, kes omalajal Mustamäel elas, hoidis kogu toiduvara suletud purkides, leiba-saia korraliku kaanega keedupotis. Igal õhtul viis välja prügiämbri ja pesi köögipõrandat. Ei mingeid pesemata nõusid, ei mingeid saiapurusid kusagil... Nii hoiti sitikad enamvähem kontrolli all. Vahel mõni juhm eksis. Ep ole elukail mingit mõtet tikkuda Sinu kööki, kui sealt suutäitki söödavat leida ei ole... Mürgiga lehvitada on muidugi lihtsam, aga see ei tapa parasiite, kes parasjagu naabritel külas. Kass ei jõua ka paneelmajatäit prussakaid nahka panna.
 
sussu 12. veebruar 2002, kl 20.42
hiina kiidiga kapid ja põrandaliistud kokku.PS ettevaatust koduloomadega-et nad ligi ei kipuks.Siis RAID firma suuremad prussakakarbid.Meie saime lahti ja juba 4 aastat vaikus.ptüi ptüi
 
kass 13. veebruar 2002, kl 14.56
kui hakkad kolima, siis saputa hoolega läbi ka raamatud- meie võtsime raamatu vahes "sõbrakese" kaasa:(
aga Hiina kriit aitab küll ja väga hästi.
 
Styg 13. veebruar 2002, kl 17.06
misasi see hiina kriit veel on? mina sain Hiina poest mingit puru, mida tuleb puistata nurkadesse ja sinna, kus prussakad käivad... kust seda kriiti saaks? (et nagu topelt ei kärise ju)
 
kass 14. veebruar 2002, kl 13.24
Hiina kriit on ilmselt kokkupitsitatud Hiina puru, ma oletan. Välja nägi nagu koolikriit, ainult (vist) oli kollasem. Ja vanasti, nii umbes 5a tagasi sai keemia poest.
 
Tiiu 15. veebruar 2002, kl 11.30
Parim vahend prussakate tapmiseks on PRUSSAK 2, mida on võimalik osta poest. Mürk on segatud Eestis. Tarvitada nii, nagu on kirjeldatud. Elan Mustamäe korterelamus ja see on ainuke mürk mis tapab. Maksab 0,5 l 129.-
 
Cato 21. veebruar 2002, kl 14.21
Kass aitab. Ausalt!!! Eriti kui on toakass, tal kohe on vaja oma jahikirge välja elada. "Kaasüürilised" kadusid nagu niuhti. Ilmselt söödi nad lihtsalt ära. Igatahes mööda seinu ei roninud enam keegi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!