Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
kääbusküüliku pidamine
 
küüliku omanik 18. veebruar 2002, kl 11.20
Tere

Kas kellelgi on kogemust kääbusküülikute pidamisega kodus? Tahaksin teada, miks muutub küülik kurjaks ning miks ei meeldi enam küülikule oma puur pissimiseks-kakamiseks.
 
tolerant 18. veebruar 2002, kl 12.03
Üldiselt on nii, et emased küülikud on kapriissemad ning võib juhtuda, et lähevad ning jäävad tigedaks või siis tunnistavad vaid üht inimest. Parata pole sel juhul midagi- teda ikka ümber ei kasvata. Parim on ta lihtsalt maha müüa.
Muidugi või proovida, et kui õhkkond küüliku ümber on rahulik, et kas see siis talle ka mõju avaldab, kuid ei tea küll ühtegi juhtumit prkatikast, mil see oleks toiminud.
 
kah küüliku omanik 18. veebruar 2002, kl 13.01
minul on lontkõrv (emane) juba aasta aega. kurjaks teda küll pidada ei saa, ainuke kiiks on tal see, et kui ta on oma puuris, siis vahel õelutseb. ma pole talle seda pahaks pannud, sest see on ju tema isiklik valdus ja küllap ta siis kaitseb seda igatpidi. kui puuri koristan, siis valvab juures ja kontrollib, et mis toimub. kui ise kodus oleme, laseme tal vabalt ringi toimetada, vahel arva võib vaibalt ka mõned pabulad leida, kuid õnneks ei ole see probleemiks. puuris on tal kindlas nurgas plastmassist "kempsunurk", milles käivad spetsiaalsed puugraanulid ja mujale ta seal küll asjatoimetusi ei tee.
 
küüliku omanik 18. veebruar 2002, kl 13.24
Minul on emane lõvilakk angoora. Sai just aastaseks. Hammustab igal võimalusel. Puuris ei tohi üldse katsuda, aga õhtul kui jookseb ei lase ligi. Hoian teda päeval kinni, et ei näriks kogu majapidamises igasuguseid asju - seinu, juhtmeid. Õhtul lahti lastes ja hiljem kinni püüdes hüppab kohe hammastega kätte ja poriseb-surtsub kogu aeg. Laps ei saa üldse katsuda.
Mul on pool puuri graanuleid täis, teine pool on puhas. Kas peaks katsetama sinu varianti? Pabulaid leiab igalt poolt,korralik see jänes igatahes ei ole. Esik on tema lemmik p.... kohta ja ega ta teisigi kohtasid rahule ei jätta. Olen pannud talle puuri ette spetsiaalse vaiba, kus oleks hea magada, sinna aga tehakse samuti p.... .
 
kah küüliku omanik 18. veebruar 2002, kl 16.11
Ei oska öelda, kas spetsiaalne nurk paneks sinu küüliku ainult sinna pabulaid soetama. Meie harjutasime enda oma sellega kohe algusest peale, s.t. et esimesed 2 nädalat me teda puurist üldse välja ei lasknud, olime kuulnud, et selle ajaga õpib ta ühte kohta tegema. Tagantjärele tundub, et see pidas paika. Ega meie lontkõrvgi mingi süleloom pole, s.t. et nii nagu kassi, teda süles solgutada ei saa, samas aga kui ta ringi lippab, siis meeldib talle küll kui teda sügatakse ja sülle hüppab ka kui tuju tuleb, üldiselt on veidi känguru moodi, hüppab diivani seljatoele jne. Tõesti kuri ta ei ole, vahel küll võtab hammastega püksisäärest kinni, aga vist mitte kurjusest.
 
kersti 19. veebruar 2002, kl 19.23
olen ka nüüd küüliku omanik, kas on õige et küüliku piss hakkab hullumoodi haisema, mind nimelt hirmutati päris põhjalikult.kole küll kui korter haiseb, puhastamine ei pidavat aitama.
 
küüliku omanik 20. veebruar 2002, kl 08.33
Tere kersti,

haiseb küll. kui küülik puuris ei viitsi ise oma pissile peale kraapida, tuleks sinna kindlasti peale panna kraanuleid (või muud mida kasutada), muidu haiseb varsti terve korter. minu küülikul on tõsine viga, talle meeldib käia esikus pissimas ja sealt on seda tõesti raske ära saada, kuna mingi hais jääb ja ta läheb kogu aeg sinna uuesti tagasi. pese palju tahad ja millega tahad midagi ei aita.
Ei teagi kohe kuidas selest lahti saada. Kas kellelgi on kogemusi
 
juta 20. veebruar 2002, kl 15.54

minul aga on imeline jänku Juta, kes ei näri kunagi midagi lubamatut ja laseb kõik asjad õigesse nurka. aga suhtluspartnerit temast ei ole. võibolla seetõttu, et enne oli majas merisiga juba olemas, kes hakkas joonelt karjajuhiks ja nüüd on jänku tema vaikne alluv. koos nagu siga ja kägu. aga inimeste eest lippab kuis jaksab ja ei mingit paid ega sület. väike metsjänes. tegelikult ei pane tema olemasolekut õieti tähelegi, vastpidiselt meriseale, kes on üliagar suhtleja. muide, mõlemad elavad vabalt toas ja mingit tüli pole sellest kunagi tõusnud.
 
Veiko 15. aprill 2002, kl 21.31
Mul on ka lõvilakk (emane) ja samuti närib seinu ja lillepotte
jne. Aga ostsin loomapoest soola ketta ,mis pidi vitamiine andma ja küülik pidi seinad rahule jätma. Tigedaks pidi külik,siis minema,kui teda häiritakse söögi ja une ajal ning ,kui ta pole rahul millegagi(lõhn,müra jne.)
 
Kata 03. märts 2013, kl 12.57
Tere

Tahtsin küsida ega keegi ei tea, kas lontkõrv küülikul tuleks kõrvu puhastada ja kuidas ? :)
 
miga 03. märts 2013, kl 15.38
Mis te neist üldse tuppa lasete, küülikuid ikka peetakse õues puuris. Külma nad ei karda, ainult tuuletõmbust ei tohi olla ja suvine päike ei tohi peale paista.
 
Vanaema Tallinnast 08. märts 2022, kl 11.38
Ära kinkida 1-aastane kääbus-küülikupoiss koos suure puuriga. Sülle laseb võtta, meeldib, kui temaga ringi jalutan. Väga armas ja ilus, beezikarva, ringi joostes poetab pabulaid ja juhtub ka loigukesi vaibale tegema. Kui puurist välja saab, on nii rõõmus, et jookseb ümber jalgade ringiratast tükk aega. Paar korda päevas ikka võimaldatakse. Kui see kõik kõnetab ja tema iseärasustest suudad mööda vaadata, siis saad ühe toreda lemmiklooma. Koeraga on suur sõber.
 
Jänku 04. veebruar 2023, kl 13.26
https://reporter.kanal2.ee/7696424/janestehotell-pakub-hongkongis-jankudele-spaahoolitsust
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!