Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
Suvekodu piinajad.
 
ylle 22. veebruar 2002, kl 16.53
Ja nimelt on probleemiks roomajad,nii rästikud kui nastikud.Kas on mingi hea soovitus nende tõrjeks?Olen püstihädas ,suvi jälle tulekul ja hirm on naha vahel.Soovitatud on võtta siil,aga kust ma selle saan?Panen ehk kuulutuse või midagi taolist?
Suvel niida muru või tee mida iganes,kogu aeg tuleb jala ette vaadata ega ussile peale ei astu.Jube probleem!Ja suvekodu kindlasti mitte ei vaheta-ei müü.
 
hmm? 22. veebruar 2002, kl 16.58
kõlar õue tõsta ja valju tümpsu lasta?!
 
tsinna 22. veebruar 2002, kl 17.35
Otsi mingi loodusekülje kaudu mõni roomajatespets ja küsi nende käest. Tartu ülikooli mõni teadur või Eestimaa looduse fondi kaudu.
 
teadur 22. veebruar 2002, kl 21.59
See oli nende suvekodu, enne kui Teie sinna kolisite, ja on edasi:)
 
Vic 25. veebruar 2002, kl 10.37
Need "sõbrad" ei talu siilide ja sipelgate kaaslust, need metssipelgas, kes suured kuhilad teevad. Noh nastukuid võib ju taluda, nad vast ainult ehmatavad, aga rästikutega on jah teine lugu. See on sellisele kuivale paepealsele iseloomulik ja nendega on ilmselt raske võidelda, no tümpsu nad küll ei pelga. Võibolla konsulteeri mõne loomaaia roomajate spetsilistiga.
 
mustukene 25. veebruar 2002, kl 11.14
Sipelgad ei aita. Meil on aastakümneid suur sipelgapesa garaazhi najal olnud ja rästikud lösutasid varem pidevalt majatrepil päikese käes, hea, et tuppa ei läinud. Viimastel aastatel on aga sipelgate vahetusse lähedusse nastikuperekond kolinud ja rästikuid pole sealtpeale enam koduõuel näinud. Isa hoiab nüüd nastikuid, nagu kullatükke. See on imelik, et nastikud ja rästikud niimoodi koos elavad. Kardetavasti neist lahti ei saagi... :(
 
keegi 25. veebruar 2002, kl 11.36
rästikud ja nastikud ei tohiks läbi saada, et kui on üks, siis teist pole jne. mul oli ka maakodus hulgaliselt nastikuid. nüüd on vähemaks jäänud, sest olen likvideerinud risuhunnikud, kus need majaussid armastavad elada ja niidan pidevalt muru, sest ussid armastavad kõrget rohtu ja neile elu ebamugavaks tehes, kaovadki nad ära.
 
zoocoll 26. veebruar 2002, kl 14.34
Armas inimene

Ära sina tümpsuga küll roomajaid peletama hakka!!! Nii võivad kaugemad naabrid ja muidu loodusrahu igatsejad hakata vahendeid otsima, kuidas sinust ja sinu tümpsust vabaneda. Loomad harjuvad kõigega - isegi lennuväljade ja muu taolise lärmiga.

Risu- ja kivihunnikute likvideerimine on ilmselt õige mõte - avatud, varjepaigata kohas ei tunne roomajad ennast kindlaina ja lahkuvad. Siili "võtmine" ei pruugi õnnestuda, sest siil on metsaelukas, tema meelitamiseks enimlevinud piim aga on ka madudele mokkamööda meelehea.

Kummad sind ikkagi tülitavad - rästi- või nastikud? Viimased on mürgita olevused. Ilmselt tuleb ikkagi leppida mõttega, et loodusega tuleb läbi saada ja madudelgi on eluõigus. Äkki otsivad nad sinu õuel kaitset - sina aga plaanid kurja nende vastu. On ju eestlastel olnud majauss ammu enne kassi, majauss õnne- ja jõukuseloomana on iidne sümbol - ja väidetavalt ka parem närilistetõrjur kui kass.
 
ylle 26. veebruar 2002, kl 15.20
Tänan teid nõuannete eest.Aga asjalood sellised,et enda arust olen mõlemat sorti tegelasi näinud.Millegipärast usun,et rohkem on rästikuid.Ja tõesti,ussidele meeldib ka kindlasti piim,nii et jääb siili variant ka ära.Kohutav!
 
Laura 26. veebruar 2002, kl 16.28
Meil oli ka algul suvekodus palju nastikuid ja sekka ka rästikuid. Ära on nad aga kadunud ja arvatavasti seetõttu, et olime järjest pikemat aega kohal. Ka see võis mõjutada, et remonditööd (saagimine, kopsimine jne) käisid paar aastat... Aga igatahes olen neid nüüd ainult vahel harva kohanud ja sedagi majast ja hoovist piisavalt kaugel. Nad on ikka metsikud loomad (roomajad) ja inimene neile eriti ei meeldi. Nii et kui inimene ära ei lähe, lähevad nemad (võimalusel) inimestest kaugemale.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!